Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:30, 18 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Agata po co Ci dwa jeże? Pozycz jednego!
Heliotrop sadzony w tym roku czy z poprzednich lat?

Tego jeża miałam spakować Grażynce, ten zeszłoroczny przepadł, ale skoro ten młodociany ma założyć rodzinkę, to go zostawię... i oddam mu cały warzywnik

Warzywnik mi okupuje, a właściwie to agrest i czarną porzeczkę, niech sobie podjada i zakłada rodzinkę, będę mieć hodowlę, a przysposobione rodziny będę mieć pod obserwacją

Słodki jest

Nie przyszło mi do głowy , że będę jeże rozdawać

Wiesz, że heliotrop jest jednoroczny.....fotki tegoroczne i sadzone wiosną......foce na bieżąco

buziak
katel 22:49, 18 cze 2014

Piękne zestawienie kolorystyczne z tym powojnikiem a Tuptusia to i ja bym chętnie pożyczyła.
Clematisy nie lubią gliny, wiatru (mam jedno i drugie w nadmiarze) oraz zalewania. Sadzenie jednego powojnika zajmuje mi sporo czasu jak mój M widzi, że wyciągam świder to od razu się śmieje, że będę powojnika sadzić pół dnia. Tu opisałam jak sadze:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4379-powojniki-co-zrobic?page=2
Jeśli będą sąsiadowały z roślinami o rozbudowanym systemie korzeniowym to dołek poszerzam i wyścielam po bokach plastikowymi osłonami balkonowym tak, żeby taka donica bez dna powstala.
Napia 23:39, 18 cze 2014

Agania napisał(a)

Trawek na pewno przybywa, zresztą, ...kostrzewy mam od początków, potem głównie miskanty, teraz molinie i piórkówki i turzyce zimozielone, a teraz te włosowate jak Frostet Curls i Amazon Mist......mam tą pierwszą i polecam włosy ma naprawdę długie mogą zasłonić wiele...ale teraz mój tup tuś

Jeżyk uroczy, widać, że czuje się zupełnie swobodnie
Piękne widoki i z dalszej perspektywy i z bliska
Życzę udanego przedłużonego weekendu
iwonaal 10:50, 19 cze 2014

Milusi jeż.
Agania 11:28, 19 cze 2014

ewsyg napisał(a)
Otwórz hodowle jeży, ja też się piszę na jednego

Jeżyki, mają u mnie idealne warunki...same sobie poradzą...z zakładaniem rodzin

Agania 11:31, 19 cze 2014

katel napisał(a)
Piękne zestawienie kolorystyczne z tym powojnikiem a Tuptusia to i ja bym chętnie pożyczyła.
Clematisy nie lubią gliny, wiatru (mam jedno i drugie w nadmiarze) oraz zalewania. Sadzenie jednego powojnika zajmuje mi sporo czasu jak mój M widzi, że wyciągam świder to od razu się śmieje, że będę powojnika sadzić pół dnia. Tu opisałam jak sadze:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4379-powojniki-co-zrobic?page=2
Jeśli będą sąsiadowały z roślinami o rozbudowanym systemie korzeniowym to dołek poszerzam i wyścielam po bokach plastikowymi osłonami balkonowym tak, żeby taka donica bez dna powstala.

Świder powiadasz sama bym na to nie wpadła.........hmm.......to bardzo dobry sposób na sadzenie clematisów, w końcu głównie o ten drenaż chodzi... dziękuję Kasiu

Agania 11:33, 19 cze 2014

Napia napisał(a)

Jeżyk uroczy, widać, że czuje się zupełnie swobodnie
Piękne widoki i z dalszej perspektywy i z bliska
Życzę udanego przedłużonego weekendu

Weekend bardzo udany, Tobie też życzę dużo słoneczka i wypoczynku

Agania 11:36, 19 cze 2014

iwonaal napisał(a)
Milusi jeż.

Dzisiaj Tup tusia jeszcze nie widziałam, ale mrówki zalęgły mi się w carexach, w donicach więc nad wczorajszym sadzeniem ich, dłużej mi zeszło, mrówki musiały zarządzić ewakuację

ewa004 13:17, 19 cze 2014

Już się zdziwiłam że heliotrop jest wieloletni

Buziaczki i pozdrawiam
WilczaGora 13:28, 19 cze 2014

fotki przepiękne
moja walka z mrówkami się nigdy nie kończy
pozwalam im się rządzić w ogrodzie, ale na tarasach i w donicach to już niekoniecznie

macham z Wilczej