Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

paniprzyroda 21:38, 20 cze 2014

Agania napisał(a)

Mocna ta leszczyna dużo wytrzymuje

Jest większa niż te co są w sprzedaży, jest wykonana na zamówienie:

wys. na 2,3m,
dł. 2,5m,
głęgokość 40 cm,

jest wykonana ze stali ocynkowanej i osadzona na fundamentach

Pozdrawiam

Jeden sezon może się uda Będę musiała się zastanowić w takim razie czy nie zmienić jej miejsca. Dzięki.
katel 22:15, 20 cze 2014

Agania napisał(a)

Rzut rabaty z okna

To dopiero początki kancikowania...będzie już tylko lepiej...może będzie się trzymać

Zdradź proszę jak nazywają się te niebieskie kolumny?
katel 22:32, 20 cze 2014

Agania napisał(a)

Zaczyna być coraz ładniej i bardziej kolorowo, lubię tworzyć kompozycje w ogrodzie, ale początki są najtrudniejsze, uzyskanie pięter w ogrodzie i kaskadowych nasadzeń wcale nie jest łatwym wyzwaniem...a na słowo "naturalnie" czekałam

Dziękuję za miłe słowa

No właśnie! Miałaś na to jakiś sposób, na te piętra? Możesz poradzić coś początkującym.
Jeśli chodzi o Jurka, to aby zaspokoić swój nałóg ogladam wszelkie clematisy jakie uda mi się wygooglować i tak trafiłam na zdjęcia z ogrodu Jurka który co jakiś czas wstawia zdjęcia fantastycznie prezentujących się roślin ale na innym forum.
Agania 16:00, 21 cze 2014

Urszulla napisał(a)
Piękne kancikiGratulki
widok z góry doskonały, dziury się wypełni- sama przyjemność myśleć... czym uzupełniać żeby było piękniej
A połączenie firletki z werbeną (chyba?) mnie urzekło.

Nad kancikami jeszcze popracujemy, mamy ich dużo do przerobienia

Werbenka zostanie firletka zniknie

biała maronka tez zniknie, bo już ruszyły jeżówki
Agania 16:05, 21 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)

Jeden sezon może się uda Będę musiała się zastanowić w takim razie czy nie zmienić jej miejsca. Dzięki.

Ja się zastanawiam nad kolejną pergolą, jednak róże pnące są najmniej kłopotliwe, tylko śmiecą jak płatki już oblatują, ja mam swoją jakby na pierwszym planie

i znowu nie posprzątane

Agania 16:07, 21 cze 2014

katel napisał(a)

Zdradź proszę jak nazywają się te niebieskie kolumny?

Kasiu, to żadna tajemnica ..to są 3 jednostki posadzone w trójkącie:

jałaowiec skalny Skyroket.....ja go nazywam rakietą

Agania 16:26, 21 cze 2014

katel napisał(a)

No właśnie! Miałaś na to jakiś sposób, na te piętra? Możesz poradzić coś początkującym.
Jeśli chodzi o Jurka, to aby zaspokoić swój nałóg ogladam wszelkie clematisy jakie uda mi się wygooglować i tak trafiłam na zdjęcia z ogrodu Jurka który co jakiś czas wstawia zdjęcia fantastycznie prezentujących się roślin ale na innym forum.

Daj namiar na jurka na pw

Sztuka ogrodowa wymaga kasy przede wszystkim

Swoich sadzonek, więc rozsadzaj jak najwięcej, bo dużo potrzeba

Plan ogrodu jest bardzo potrzebny i kształt rabat i od tego potrzeba wychodzić przy sadzeniu, a przede wszystkim przy kupowaniu na zachwyt, ja tak kupowałam, ale głównie iglaczki, bo krzewy kwitnące, potem zanikające, a potem przysparząjce sił do karczowania sobie darowałam, kupowałam iglaki szczepione i kolorystycznie dobieram liściaste formy, tylko trzeba trzymać je w ryzach i kształtować od małego krzaczka, ja tej sztuki nie nabyłam, ale jeszcze nie muszę niczego karczować, mogę sadzić i kompletować moje ukochane byliny i na tym się moja rola kończy...tak chciałam i tak mam..... nic na gotowe, nic na łatwiznę, nic za szybko, wszystkiego się uczę, poznaję i doświadczam....bo to jest bardzo przyjemne i sprawia mi ogromną frajdę

nawet wolę jak jest bardziej zielono niż za kolorowo...harmonia i paleta barw jak ją dobrać i utworzyć w ten ideał, to sama sobie zadaję to pytanie jak?....jak sama tworzysz i budzi całośc podziw, to znaczy, że jest jak w bajce

Agania 16:35, 21 cze 2014

Dobra rada, to sobie poleżakować

firletki lubię

Agania 16:46, 21 cze 2014

Sosny są, ponoć kłopotliwe , ale nie dla mnie

kiedy tracą igły trzeba je oczyścić, co dwa lata tracą igły, ale są piękne

bośniacką lubię za jej ciemną zieleń i za to, że nie daje odczuć kiedy traci igłyi lubię giganta, Pinus nigra Piramidalis
Agania 17:07, 21 cze 2014

Cztery perspektywy