Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

paniprzyroda 22:03, 15 wrz 2014

Czytam o dylematach cebulowych. Kiedyś sadziłam, potem się na nie pogniewałam. W ubiegłym roku posadziłam irysy, krokusy i troszkę tulipanów oraz czosnków. Wiosną nie mogłam się na nie napatrzeć i bombardowałam swój wątek fotkami. Myślę, że podobnie będzie u Ciebie i będziesz zachwycona Działaj śmiało.
Agania 22:07, 15 wrz 2014

07_Rene napisał(a)

Ha ha, fotek nie pokażesz Dobre. Intuicja to dobra rzecz, tak samo jak szukanie porad. Warto zawsze tak to wyważyć, bo coś co sprawdza się u kogoś, niekoniecznie sprawdzi się u Ciebie. Myślę, że w tak pięknym ogrodzie, nic nie będzie wyglądać źle, a w takich ilościach będzie co podziwiać.
Koszyków też nie lubię, bo mnie ograniczają. W tym roku będę próbować zabezpieczyć celule taką plastikową siatką co na metry się kupuje, ale przy małej ilości to można się jeszcze pobawić...

Ach te nasze przeczucia i intuicje jeden raz zawodzą , drugi raz ratują..czy ty miałaś przygody z dronem, że wiesz, że fotek nie pokażę?... to pokaż tę siatkę, albo puść mi linka sprawdzę co lepsze i dziękuję za każdą myśl za pomyślne efekty na wiosnę
Agania 22:15, 15 wrz 2014

paniprzyroda napisał(a)
Czytam o dylematach cebulowych. Kiedyś sadziłam, potem się na nie pogniewałam. W ubiegłym roku posadziłam irysy, krokusy i troszkę tulipanów oraz czosnków. Wiosną nie mogłam się na nie napatrzeć i bombardowałam swój wątek fotkami. Myślę, że podobnie będzie u Ciebie i będziesz zachwycona Działaj śmiało.

A czemu się pogniewałaś na nie......wiem, że trzeba dokupywać co roku jak się nie wykopokuje, albo co 4 lata, wiosna bez tulipanków już dla mnie nie istnieje, to także są dla mnie sentymentalne wspomnienia jak eM przywiózł mi 100 cebul z Amsterdamu z delegacji.....to jeszcze nie mieliśmy swojego wspólnego domu, teraz wracają wspomnienia i cebule tulipanów
malgorzata_s... 22:17, 15 wrz 2014

Aguniu miskanty są ,klona niestety nie ma
GorAna 22:22, 15 wrz 2014

Agatko, ależ zakupy cebulowe....już nie mogę doczekać się wiosny u Ciebie
Pozdrawiam
Agania 22:23, 15 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguniu miskanty są ,klona niestety nie ma

Buziak za miskanty, z klonem to większa podróż on jest unikatem i dość poszukiwanym prawie kolekjonerskim drzewem, może kiedyś w przyszłości na niego trafię
Agania 22:25, 15 wrz 2014

GorAna napisał(a)
Agatko, ależ zakupy cebulowe....już nie mogę doczekać się wiosny u Ciebie
Pozdrawiam

Ja przede wszystkim zawitam do Ciebie, bo moja namiastka to jak zielony groszek do kokosa
Agania 22:37, 15 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)
Dobrze że wdepnąłem bo zdobyłem nowe namiary na cebulowe W tym roku jestem z zakupami do tyłu i jak idę do sklepu to już same resztki Może jutro uda mi się podjechać do Lidela
Z tulipanów na pewno będziesz zadowolona bo jak zakwitną to trudno ich nie kochać Na punkcie czosnków zwariowałem tej jesieni i kupuję wszelkie możliwe jakie wpadna mi w ręce Jeszcze trochę i pójdę z torbami

Pozdrawiam

To już wiesz ,że biedrona i lidl dają nam, to co chcemy za dobrą cenę)...jutro leć na zakupy, ale z rana
Agania 22:37, 15 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)
Dobrze że wdepnąłem bo zdobyłem nowe namiary na cebulowe W tym roku jestem z zakupami do tyłu i jak idę do sklepu to już same resztki Może jutro uda mi się podjechać do Lidela
Z tulipanów na pewno będziesz zadowolona bo jak zakwitną to trudno ich nie kochać Na punkcie czosnków zwariowałem tej jesieni i kupuję wszelkie możliwe jakie wpadna mi w ręce Jeszcze trochę i pójdę z torbami

Pozdrawiam

To jeszcze na zachętę
Gardener27 22:49, 15 wrz 2014

Mnie nie trzeba zachęcać do zakupów ...robię to z szaloną przyjemnością
Jutro po pracy się wybiorę ..może jeszcze coś będzie