Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

BASIA8 14:30, 13 sty 2015

Hej Agatko Miło że Nas odwiedziłaś, choć muszę przyznać że ostatnio o Tobie myślałam Mikołajek ma się lepiej - mieliśmy jutro jechać do kontroli, ale jedziemy dziś - dam znać co pani doktor powie.
U Nas zimy nie widać - piękne słońce tylko bardzo mocno wieje - byłam w sobotę w ogrodzie i widziałam pierwsze budzące się roślinki - oby tylko ich nie przemroziło - na rabatach irysy wystawiają poczki, lilaki budzą się ze snu.
My wicinaliśmy 2 duże sosny bo nam strasznie ocierały się o linię energetyczną i lepiej było je usunąć niż póżniej nie mieć światła i płacić za przyłącze.
Pozdrawiam Serdecznie i lecę do Mojego Maluszka bo widzę że oczęta ma otwarte i radośnie mnie wita.
Buziaki.
anka_ 16:03, 13 sty 2015

Agatko powiedz mi proszę czym tak naprawdę w realu różni się Pissardii od Nigra. No poza tym, że ponoć ta druga kwitnie tydzień później.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 17:03, 13 sty 2015

Kolorem liści. Nigra ma takie ziemiście bordowe. A Pissardi buraczkowe. Albo na odwrót.
Piotr_ 17:34, 13 sty 2015

I jutro leci do cb pozdrawiam

Agania 21:33, 13 sty 2015

ryska napisał(a)
Witaj Agatko w Nowym Roku.
Cofnęłam się z przyjemnością trochę i popodziwiałam brzozy, które uwielbiam, juki do których mam słabość, wodę w ogrodzie i schody w domku.
W głowie utkwiło mi zdjęcie kwiata magnolii jakby w kożuchu
Pozdrawiam i spełnienia marzeń życzę

Dziękuję, Renatko, za miłe słowa, Nowy Rok zaczął mi się intensywnie....remontem, ale małymi kroczkami, posuwamy się własnym systemem gospodarczym, na tyle ma ile nam budżet pozwala, żeby było bezpiecznie bez kredytowania, ale z małymi przyjemnościami....czyli z ogrodem
Agania 21:57, 13 sty 2015

Karol99 napisał(a)
Uwielbiam brzozy, mają w sobie coś pięknego i niesamowitego, poza tym wyglądają atrakcyjnie przez cały rok

Niezaprzeczalnie...też lubię naturalne Brzeziny, ale w ogrodach, zabierają dużo wody i za dużo, przestrzeni pod ziemią, dla innych roślin

Agania 22:04, 13 sty 2015

BASIA8 napisał(a)
Hej Agatko Miło że Nas odwiedziłaś, choć muszę przyznać że ostatnio o Tobie myślałam Mikołajek ma się lepiej - mieliśmy jutro jechać do kontroli, ale jedziemy dziś - dam znać co pani doktor powie.
U Nas zimy nie widać - piękne słońce tylko bardzo mocno wieje - byłam w sobotę w ogrodzie i widziałam pierwsze budzące się roślinki - oby tylko ich nie przemroziło - na rabatach irysy wystawiają poczki, lilaki budzą się ze snu.
My wicinaliśmy 2 duże sosny bo nam strasznie ocierały się o linię energetyczną i lepiej było je usunąć niż póżniej nie mieć światła i płacić za przyłącze.
Pozdrawiam Serdecznie i lecę do Mojego Maluszka bo widzę że oczęta ma otwarte i radośnie mnie wita.
Buziaki.

Basię, trzymam kciuki za Mikusia....ja nie widziałam jeszcze u mnie cebulowych wchodzących z gruntu, ale wrócę już w kwiatach
U nas też dzisiaj słoneczko

Buziak i słodkich snów dla Mikusia
Agania 22:07, 13 sty 2015

anka_ napisał(a)
Agatko powiedz mi proszę czym tak naprawdę w realu różni się Pissardii od Nigra. No poza tym, że ponoć ta druga kwitnie tydzień później.

Nigra, chyba ma mniejszą koronę, ale Danusia, będzie znała dokładną odpowiedź
Agania 22:11, 13 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Kolorem liści. Nigra ma takie ziemiście bordowe. A Pissardi buraczkowe. Albo na odwrót.

Mam tylko Pissardi i potwierdzam, że ma bordowe błyszczące listeczki i korę

Weźle jeszcze pod uwagę Umbrę
Agania 22:13, 13 sty 2015

Piotr_ napisał(a)
I jutro leci do cb pozdrawiam

Piękna paczusia