My uwielbiamy wyzwania....I bardzo lubimy cebulę, ja dwa lata temu posadziłam po raz pierwszy dymkę. ....cały kilogram, koleżanka się ze mnie uśmiała.....miałam cebuli pełno w całym ogrodzie...jedna się tylko została i ona mi właśnie latem zakwitła wśród kwiatków
No żeby cebulkę na rabatki kwiatowe sadzić - na to bym nie wpadła. Ale ja jeszcze wiele rzeczy nie wiem Tym bardziej, że ja wcale, naprawdę wcale nie jestem warzywkowa. W sensie, że nie uprawiam, Jeść lubię
Czosnki robią wrażenie! Też jesienią posadziłam, ale czy coś z nich będzie, tego nie wiem...
Pozdrawiam
U mnie do miski psa przylatuje codziennie kos dzisiaj zasypało wszystko i biedny szukał rano resztek. Pokruszyłam mu orzeszki i trochę ciasta zeschniętego. Nie mam karmnika, ale mam pomysł na przyszły rok. Jednak widzę że kosy lubią szukać na dole, wiosną buszują w rabatach i korze
Ja też nie jestem warzywkowa, ale lubię mieć pod ręką, te najbardziej potrzebne, czosnek , cebulkę, pora, rzodkiewkę nać, koperek i zioła...na bylinówce miałam cebulę dymkę, z braku miejsca posadziłam, bo za dużo jej kupiłam
W maju pięknie wygląda parzydło leśne, to tak odciągając was od pospolitej cebuli, jedna z kolejnych moich ulubionych bylin wiosennych...do nasadzeń naturalistycznych