Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Karol99 17:00, 07 lut 2015

Agania napisał(a)

Karolku, wiosną za późno, bo wiosenne cebule sadzimy wiosną, tylko liście Ci wyrosną, ale jesienią się przygotuj, bo warto sam zobacz
Foto z 2004 roku, kiedy powstawał ogród

Wiosną będę mieć ich więcej, dużo więcej

Cudowne!!
Agania 18:02, 07 lut 2015

JoannA napisał(a)
Z tą cebulą Globo to bedzie prawdziwe wyzwanie Aganiu bo właśnie wyczytałam że ona słabo się przechowuje. Ale warto próbować.
Myślę czy zwykłej cebuli nie pozwolić zakwitnąć, czasami dymka wypuszcza mi kwiatostany, a ja je wyłamuję

My uwielbiamy wyzwania....I bardzo lubimy cebulę, ja dwa lata temu posadziłam po raz pierwszy dymkę. ....cały kilogram, koleżanka się ze mnie uśmiała.....miałam cebuli pełno w całym ogrodzie...jedna się tylko została i ona mi właśnie latem zakwitła wśród kwiatków
Agnieszka_B 18:10, 07 lut 2015

Dołączam się do życzeń
I zapowiadam częste odwiedziny na wiosnę . Trzy magnolie w swoim ogrodzie mam dzięki dyskusjom u ciebie w ub.r.
szemusia 21:24, 07 lut 2015

No żeby cebulkę na rabatki kwiatowe sadzić - na to bym nie wpadła. Ale ja jeszcze wiele rzeczy nie wiem Tym bardziej, że ja wcale, naprawdę wcale nie jestem warzywkowa. W sensie, że nie uprawiam, Jeść lubię
Czosnki robią wrażenie! Też jesienią posadziłam, ale czy coś z nich będzie, tego nie wiem...
Pozdrawiam
Urszulla 16:07, 08 lut 2015

U mnie do miski psa przylatuje codziennie kos dzisiaj zasypało wszystko i biedny szukał rano resztek. Pokruszyłam mu orzeszki i trochę ciasta zeschniętego. Nie mam karmnika, ale mam pomysł na przyszły rok. Jednak widzę że kosy lubią szukać na dole, wiosną buszują w rabatach i korze
Agania 18:55, 08 lut 2015

Karol99 napisał(a)

Cudowne!!

Kto nie lubi czosnków...są piękne
Agania 18:58, 08 lut 2015

Agnieszka_B napisał(a)
Dołączam się do życzeń
I zapowiadam częste odwiedziny na wiosnę . Trzy magnolie w swoim ogrodzie mam dzięki dyskusjom u ciebie w ub.r.

Dzięki Agnieszko, że Cię zaczarowałam magnoliami, już niedługo, a magnolie pokażą nam swoje urocze kwiaty

Agania 19:01, 08 lut 2015

szemusia napisał(a)
No żeby cebulkę na rabatki kwiatowe sadzić - na to bym nie wpadła. Ale ja jeszcze wiele rzeczy nie wiem Tym bardziej, że ja wcale, naprawdę wcale nie jestem warzywkowa. W sensie, że nie uprawiam, Jeść lubię
Czosnki robią wrażenie! Też jesienią posadziłam, ale czy coś z nich będzie, tego nie wiem...
Pozdrawiam

Ja też nie jestem warzywkowa, ale lubię mieć pod ręką, te najbardziej potrzebne, czosnek , cebulkę, pora, rzodkiewkę nać, koperek i zioła...na bylinówce miałam cebulę dymkę, z braku miejsca posadziłam, bo za dużo jej kupiłam
Agania 19:08, 08 lut 2015

Urszulla napisał(a)
U mnie do miski psa przylatuje codziennie kos dzisiaj zasypało wszystko i biedny szukał rano resztek. Pokruszyłam mu orzeszki i trochę ciasta zeschniętego. Nie mam karmnika, ale mam pomysł na przyszły rok. Jednak widzę że kosy lubią szukać na dole, wiosną buszują w rabatach i korze

kosy latem, kochają owoce morwy i jeże też się stołują, jak dla mnie fajne towarzystwo

Agania 19:13, 08 lut 2015

W maju pięknie wygląda parzydło leśne, to tak odciągając was od pospolitej cebuli, jedna z kolejnych moich ulubionych bylin wiosennych...do nasadzeń naturalistycznych