Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:24, 06 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Gratki z okazji 800 stronki. Aguś, a ja poproszę o zdjęcie kwiatów magnolii Royal Crown. Też ja mam, ale jeszcze u mnie nie kwitła. Zawiązała jeden kwiat to może w tym roku się uda zobaczyć jak kwitnie. Nie chcę Cię denerwować, ale jest magnolia o niebiesko-żółtych kwiatach a Ty kochana masz duży ogród

Pięknie by wyglądała w Twoim ogrodzie. Niestety moja działka malutka

Ewo, na kwitnienie Royalki właśnie czekam....na niebieską też...rośnie już u mnie niebieska to jest jak narazie tylko patyk, ale wygląda na to, że ma już pąka kwiatowego..mam ją dzięki przyjaciółkom ogrodowym
Moja Blue Opal...dla tych co dojrzą

brązowy patyk
Kasya 22:26, 06 kwi 2015

Agania napisał(a)

jodla kalifornijska po prawej ?
została mi bo swiętach taka choinka, posadzona tydzien po nowym roku i wyglada po zimie dobrze
ewsyg 22:28, 06 kwi 2015

To czekam na dwie magnolki. Szkoda, że ta niebieska rośnie taka duża. Może wyczarują takie cudo w mniejszych rozmiarach.
Kasya 22:30, 06 kwi 2015

a gdzie kupowałas niebieską i w jakiej cenie ?
znalazlam w jednej szkołce ale bardzo daleko ode mnie i nie sprzedają wysyłkowo
Agania 22:36, 06 kwi 2015

Kasya napisał(a)

jodla kalifornijska po prawej ?
została mi bo swiętach taka choinka, posadzona tydzien po nowym roku i wyglada po zimie dobrze

Kalifornijka to cudo, ale potrzebuje dużo miejsca
Agania 22:40, 06 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
To czekam na dwie magnolki. Szkoda, że ta niebieska rośnie taka duża. Może wyczarują takie cudo w mniejszych rozmiarach.

Nic o niej nie wiem, czyli o niebieskiej, mam trzy zagadki, Genie, Sunsation i Blue opal...czekam na kwiaty i nie wiem jak rosną, ale pierwsza się dowiem, bo już u mnie rosną, kocham magnolie i dla nich poświęcam zbyt dużo czasu....eM się robi zazdrosny
Madzenka 00:13, 07 kwi 2015

Niesamowite pissardi już startują jak u mnie, krokusy dopiero u Ciebie kwitną, u mnie już są po kwitnieniu!
kasiek 08:27, 07 kwi 2015

Witam po Świętach, dziękuje ze życzonka i nadrabiam zaległości bo dzis jeszcze ostatni mam dzień opieki
No magnolki cudnie sie rozwinęły tylko szkoda że snieg je przyrdzawił, te gwiaździste to ja uwielbiam Moja widocznie stwierdziła że zima wróci i się nie rozwinęła, ale jest malutka w porównaniu do Twojej. Pissardi w pąkach - super, u mnie ta kupiona też jeszcze otwiera kwiaty z nowych pączków, a zapoączkowana jest jabłonka Ola. Royalka jeszcze spi ale ona majowa. Cieszę się że wszystko przezimowało o co sie tak bałaś, i pustynniki i asperki
Buziam wtorkowo
laurowisnia 09:39, 07 kwi 2015

Pooglądałam magnolie pod śniegiem, ale czytam i o nowościach na których kwitnienie czekasz. Miniaturki mogli by wymyślić ale wtedy nie było by tego efektu, więc chyba nie. Pogoda ma się polepszać, więc nasze roślinki znowu ruszą. Pozdrowienia poświąteczne przesyłam.
Pszczelarnia 10:00, 07 kwi 2015

Agato, wiem, żeś w przygotowaniach domowych pogrążona. Donoszę, że w tym roku kupiłam jedną magnolię ('Lennei') i poluję na 'Rustica Rubra'.

Gdybym miała więcej areału zrobiłabym aleję magnoliową.