Dziś to ja bym swój las tylko z niej robiła, cudowne są i można super je strzyc Jak tam magnolie parasolowate, ruszyły, czy jakieś pąki kwiatowe widać, czy one póżniej je pokażą?
Najbardziej cieszę się z asperek, zawsze to pierwsza zima po posadzeniu jest dla roślin najważniejsza...Może twojej gwiaździstej magnoli uda się zakwitnąć
Wiśnie japońskie, Śliwy ozdobne, grusze i rajskie jabłonki już się wiosennie rozkręcają
Magnolie zawsze robią wielkie wrażenie na wszystkich, to piękne drzewa, nie sposób oderwać od nich wzroku jak kwitną, chciałabym jednak, żeby szybciej rosły
W tym roku planuję wysiewać nasiona kwiatów bezpośrednio do gruntu, taka łąka kwietna mi się marzy
Ewa, taka aleja magnoliowa to świetny pomysł, ja tak zakładałam, jednak w szpalerze nie chciały mi rosnąć, coś w gruncie miejscami jest nie tak, więc mam je rozrzucone po ogrodzie
Wybrałaś Soulangeany, Lennei jest dla mnie jedną z najpiękniejszych magnoli z dużymi tulipanowymi kwiatami, tak samo Rustica Rubra, gratuluję wyboru i udanych zakupów ci życzę
Kalifornijki mają jeszcze fajniutkie miękkie igiełki w dotyku
Parasolowate magnolie należą do lata, są zdecydowanie późniejsze, kwitną jak już są ziolone...nie potrafię u niej poznać pąka kwiatowego, teraz to jeszcze takie golasy sterczą