Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Milka 10:41, 07 kwi 2015

Agania napisał(a)

Kalifornijka to cudo, ale potrzebuje dużo miejsca

Dziś to ja bym swój las tylko z niej robiła, cudowne są i można super je strzyc Jak tam magnolie parasolowate, ruszyły, czy jakieś pąki kwiatowe widać, czy one póżniej je pokażą?
Agania 11:58, 07 kwi 2015

Agnieszka_B napisał(a)
Aganiu , gratuluje 800 i ponawiam pytanie o rustice rubre pliiiis

Agnieszko, moja Rustica Rubra
Agania 12:02, 07 kwi 2015

Kasya napisał(a)
a gdzie kupowałas niebieską i w jakiej cenie ?
znalazlam w jednej szkołce ale bardzo daleko ode mnie i nie sprzedają wysyłkowo

Moją kupiła mi kumpela, w Krzywaczce za 25 zł.
Agania 12:06, 07 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Niesamowite pisarki już startują jak u mnie a krokusy dopiero kwitną, u mnie już są po kwitnieniu!

Dość późno sadziłam krokusy, dopiero w listopadzie, dlatego później u mnie kwitną

Pigwowiec już się zaczerwiwnia

Agania 12:13, 07 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Witam po Świętach, dziękuje ze życzonka i nadrabiam zaległości bo dzis jeszcze ostatni mam dzień opieki
No magnolki cudnie sie rozwinęły tylko szkoda że snieg je przyrdzawił, te gwiaździste to ja uwielbiam Moja widocznie stwierdziła że zima wróci i się nie rozwinęła, ale jest malutka w porównaniu do Twojej. Pissardi w pąkach - super, u mnie ta kupiona też jeszcze otwiera kwiaty z nowych pączków, a zapoączkowana jest jabłonka Ola. Royalka jeszcze spi ale ona majowa. Cieszę się że wszystko przezimowało o co sie tak bałaś, i pustynniki i asperki
Buziam wtorkowo

Najbardziej cieszę się z asperek, zawsze to pierwsza zima po posadzeniu jest dla roślin najważniejsza...Może twojej gwiaździstej magnoli uda się zakwitnąć
Wiśnie japońskie, Śliwy ozdobne, grusze i rajskie jabłonki już się wiosennie rozkręcają

Kindzia 12:13, 07 kwi 2015

Moje krokusy też już skończyły.

Taką niebiesko-żółtą magnolię masz jak Ania na linku pokazała??? Matko...nawet nie wiedziałam, że są niebieskie!!!
Agania 12:18, 07 kwi 2015

laurowisnia napisał(a)
Pooglądałam magnolie pod śniegiem, ale czytam i o nowościach na których kwitnienie czekasz. Miniaturki mogli by wymyślić ale wtedy nie było by tego efektu, więc chyba nie. Pogoda ma się polepszać, więc nasze roślinki znowu ruszą. Pozdrowienia poświąteczne przesyłam.

Magnolie zawsze robią wielkie wrażenie na wszystkich, to piękne drzewa, nie sposób oderwać od nich wzroku jak kwitną, chciałabym jednak, żeby szybciej rosły

W tym roku planuję wysiewać nasiona kwiatów bezpośrednio do gruntu, taka łąka kwietna mi się marzy
Agania 12:24, 07 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Agato, wiem, żeś w przygotowaniach domowych pogrążona. Donoszę, że w tym roku kupiłam jedną magnolię ('Lennei') i poluję na 'Rustica Rubra'.

Gdybym miała więcej areału zrobiłabym aleję magnoliową.

Ewa, taka aleja magnoliowa to świetny pomysł, ja tak zakładałam, jednak w szpalerze nie chciały mi rosnąć, coś w gruncie miejscami jest nie tak, więc mam je rozrzucone po ogrodzie

Wybrałaś Soulangeany, Lennei jest dla mnie jedną z najpiękniejszych magnoli z dużymi tulipanowymi kwiatami, tak samo Rustica Rubra, gratuluję wyboru i udanych zakupów ci życzę
Agania 12:31, 07 kwi 2015

Milka napisał(a)

Dziś to ja bym swój las tylko z niej robiła, cudowne są i można super je strzyc Jak tam magnolie parasolowate, ruszyły, czy jakieś pąki kwiatowe widać, czy one póżniej je pokażą?

Kalifornijki mają jeszcze fajniutkie miękkie igiełki w dotyku
Parasolowate magnolie należą do lata, są zdecydowanie późniejsze, kwitną jak już są ziolone...nie potrafię u niej poznać pąka kwiatowego, teraz to jeszcze takie golasy sterczą
Mala_Mi 12:42, 07 kwi 2015

To już wiem dlaczego moja cebula ładnie urosła a potem padła Ma za ciepło

Czekam na twoje magnolie Już za momencik