Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

olga_szopa 22:30, 19 kwi 2011

Sebciu mocno wiosennie u Ciebie pięknie. Dzięki za info o ludisii
Sebek 22:31, 19 kwi 2011

Aha, to daruję Ci jeszcze hortensję
Sebek 22:31, 19 kwi 2011

olga_szopa napisał(a)
Sebciu mocno wiosennie u Ciebie pięknie. Dzięki za info o ludisii

Dzięki i nie ma za co
Sebek 17:52, 20 kwi 2011

Dziś byłem na tych moich zakupach i nie wróciłem aż tak bardzo szczęśliwy. Na drugim miejscu zaszedłem do szklarni i mieli przepiękne hortensje w kilku kolorach, niestety wszystkie sprzedane Mieli tylko różowe, więc wziąłem taką

Myślałem, że kupię na ławę, ale ta jest bardzo wysoka bo tylko takie mieli. Cieszy mnie to, że ma ogromne kwiaty. Chyba dam ją na balkon, a na ławę coś innego wymyślę, bo mam zrobione kilka dekoracji Obszedłem wszystkie kwiaciarnie jakie znam, a było ich 8 i nie było w ani jednej hortensji. Co za bezczelność Kupiłem jeszcze małą wiklinową osłonkę, ale jej nie pokażę.
Dziś także podlałem cały ogród i trawnik, nasiona wschodzą bardzo powoli, ale już są

A szukając pistoletu (nie broni, tylko "rozpryskiwacza" ) znalazłem trzy donice, ta jest największa i najładniejsza

Dwie pozostałe były szare i z betonu, więc je pomalowałem na brązowo - teraz sobie schną.

isia33 19:16, 20 kwi 2011

Wiesz,miałam to samo. Weszłam do szklarni a tam od razu cała masa dużych pięknych białych hortensji do 50zł. Sprzedanych "właśnie wczoraj" Różowe też mają piękne, ale nie pasują do mojego planu kolorystycznego. W przyszłym roku muszę tam pojechać dużo wcześniej niż tydzien przed Wielkanocą.
Sebek 19:27, 20 kwi 2011

Ale te hortensje tam były i już miałem wziąć niebieskie, a tu nagle sprzedawczyni mówi, że są już sprzedane - pewnie do kościołów albo gdzieś, bo było ich kilkadziesiąt. Zostały tylko te ledwo rozwinięte, ta była chyba najbardziej.
monteverde 19:41, 20 kwi 2011

jeszcze kupisz i białą, na pewno im coś zostanie)
kaska_kadysz... 19:49, 20 kwi 2011

Teraz nie radze kupować hortensji, bo w hurtowniach kwiatów nabijają cenę przed świętami, właśnie do dekoracji grobów. Jak kosztowały 24, to teraz 33 zł.
Sebek 20:04, 20 kwi 2011

monteverde napisał(a)
jeszcze kupisz i białą, na pewno im coś zostanie)

Właśnie była jedna biała co została, ale miała tylko jeden kwiat rozwinięty, więc nie wziąłem. W sumie miałem ją poprosić, aby podmieniła którąś, ale nie zrobiłem tego
monteverde 20:11, 20 kwi 2011

a trzeba było, w takiej ilości kwiatów nie widać różnicy