Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 16:35, 13 lut 2012

Eve napisał(a)
Witaj Sebku, ja też do Ciebie zaglądam często, na razie nic nie pisałam,bo myślałam, że przeczytam wszystko i wtedy się wpiszę, ale chyba pójdę na łatwiznę tak jak Ania

Trzymam kciuki za egzamin z prawka No i szczerze gratuluję pasji ogrodniczej!

Dzięki - mamy wizytówki - to wielka pomoc jak i reklama
Sebek 16:37, 13 lut 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Sebek, czy te bluszcze wysadzasz do gruntu? Ja w styczniu kupiłam w OBI - 3 doniczki i wszystkie jak to się mówi " diabli wzięli ". Nie wiem co żle zrobiłam.

Te z białym mam w gruncie - ciekawi mnie czy przezimują. A też żółte mam i sadzonki i z gruntu wykopałem. jeśli mi wymarzną te z białym to nie będę ryzykować...
malgocha1960 16:39, 13 lut 2012

Sebku,czy już kiedys ukorzeniałeś w ten sposób lawendę?Jeżeli miałaby sie przyjąć to lepsza sprawa niż sianie,bo ja chyba z 5 razy podchodziłam do wysiewu i nic mi nigdy nie wychodziło.
Sebek 16:42, 13 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
A nie pobiera się ich w sierpniu? A jak one są przemarznięte to nie przyjmą się.
Ja pobieram w sierpniu dość długie sadzonki półzdrewniałe i do ziemi z piachem, do doniczki i do zimnego inspektu. I w ten sposób mam corocznie ok. 20 szt. nowych, które w ciągu 2 lat rosną i potem już tylko zachwycają.

Mi się latem nie przyjęły - ale muszę mieć większą ich ilość i eksperymentuję. Jak się nie uda to będę znów robić sadzonki - tym razem na wiosnę
Sebek 16:44, 13 lut 2012

malgocha1960 napisał(a)
Sebku,czy już kiedys ukorzeniałeś w ten sposób lawendę?Jeżeli miałaby sie przyjąć to lepsza sprawa niż sianie,bo ja chyba z 5 razy podchodziłam do wysiewu i nic mi nigdy nie wychodziło.

Z sadzonek mi się nie udały - chyba przelałem... z siewu nie próbowałem - ale może spróbuję
Milka 16:44, 13 lut 2012

u mnie lawendy nasiały się same, nawet nie wiem kiedy; najpierw był jeden rząd, a teraz już mam 2 na pewno w tym roku będę robić sadzonki i to w ogromnej ilości!!! a samosiejek to mam jeszcze mahonię, sosnę górską, sosnę czarną, budleję, berberysy i cyprysy, a i jałowce
Sebek zdaj prawko, bo to nic trudnego powodzenia
justi 16:45, 13 lut 2012

Z wysiewu i mi nic nie wyszło, spróbuję tak jak Ty Sebuś. A bluszcze masz śliczne, moje marne na razie. Trochę miałam w gruncie tych dwukolorowych, ale nie wiem czy przezimowały, przykryte trochę śniegiem. No i runianka mi się nie ukorzeniła, buuuu....
Sebek 16:46, 13 lut 2012

irena_milek napisał(a)
u mnie lawendy nasiały się same, nawet nie wiem kiedy; najpierw był jeden rząd, a teraz już mam 2 na pewno w tym roku będę robić sadzonki i to w ogromnej ilości!!! a samosiejek to mam jeszcze mahonię, sosnę górską, sosnę czarną, budleję, berberysy i cyprysy, a i jałowceSebek zdaj prawko, bo to nic trudnego powodzenia

Zapisz się w kwietniu, bo urodziny mam w lipcu. Chcę jeszcze zdawać na starych metodach - bo nowe przerażające ...
abrakadabra 17:00, 13 lut 2012

A jakie będą nowe?
Milka 17:03, 13 lut 2012

nie wskoczył mój post, trudno, napiszę krócej, nowe będą bezpieczniejsze i dla nowych kierowców i dla zaawansowanych użytkowników dróg; wbrew pozorom są łatwiejsze