Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Joku 20:49, 23 lut 2012

A u mnie już po śniegu, ostał się jedynie w jakichś zacienionych kątach. Było dzisiaj wietrznie, więc ziemia nieco podeschła.
Przepiękne zdjęcia Sebastian!
alinak 20:53, 23 lut 2012

a ja muszę zaspy na podwórku motyką rozgarniać żeby szybciej stopniał . masakra . woda stoi na trawie -nie rozmarzła jeszcze ziemia
Sebek 21:04, 23 lut 2012

ircia napisał(a)
Sebek - nie nadążam za Twoim wątkiem A co to będzie, jak wszystko zacznie kwitnąć????
Kwiatów masz moc i w pięknych kolorach. Czy Twój ogród jest taki wielki, czy Ty jesteś takim mistrzem, ze tyle cudów pomieścisz?

Ogród sam w sobie jest malutki - w początkach wątku jest planik - raz mierzyłem tak na oko i ma około 300 mkw

No ale tu widać jaki był w nim bałagan latem

I pomyśleć, że nic z tego tutaj nie będzie już w tym roku - znikną gazony, róże, wszystkie byliny
popcorn 21:05, 23 lut 2012

Bałagan, ale jak bujnie Ci tam rosną te rośliny! Dokarmiasz je czymś?
A co tam będzie? Wybacz kiedyś pisałeś, ale nie wiem na czyms tanęło?
pozdrawiam!
Sebek 21:07, 23 lut 2012

alinak napisał(a)
a ja muszę zaspy na podwórku motyką rozgarniać żeby szybciej stopniał . masakra . woda stoi na trawie -nie rozmarzła jeszcze ziemia

U mnie w jednej części ogrodu śniegu nie dużo zostało - ale np dziś zgarniałem śnieg z rh - czyli na wysokości około 70 cm. Ale topnieje - ja też mu z chęcią pomogę
Sebek 21:09, 23 lut 2012

popcarol napisał(a)
Bałagan, ale jak bujnie Ci tam rosną te rośliny! Dokarmiasz je czymś?
A co tam będzie? Wybacz kiedyś pisałeś, ale nie wiem na czyms stanęło?
pozdrawiam!

Dokarmiane były florovitem - i mnóstwem uczucia

Zostałem przy bukszpanach przy ścieżce, hortensjach silver dollar i piennych cisach
Missm26 21:13, 23 lut 2012

Sebku od wiosny szykuje się niezła rewolucja u Ciebie
Ciekawe co fajnego stworzysz.
Pzdr
ircia 21:19, 23 lut 2012

Sebek napisał(a)

Sebek - nie nadążam za Twoim wątkiem A co to będzie, jak wszystko zacznie kwitnąć????
Kwiatów masz moc i w pięknych kolorach. Czy Twój ogród jest taki wielki, czy Ty jesteś takim mistrzem, ze tyle cudów pomieścisz?

Ogród sam w sobie jest malutki - w początkach wątku jest planik - raz mierzyłem tak na oko i ma około 300 mkw

No ale tu widać jaki był w nim bałagan latem

I pomyśleć, że nic z tego tutaj nie będzie już w tym roku - znikną gazony, róże, wszystkie byliny

Sebku, mam nadzieję, że uda mi się kiedyś stworzyć taki uroczy bałagan
Rzeczywiście masz nieduży ogród i mnóstwo roślin jak na taką powierzchnię. Pięknie się wszystko komponuje
Ech, u mnie może też kiedyś tak będzie
A co nowego planujesz w to miejsce? Mnie sie podoba jak jest....

Sebek 22:09, 23 lut 2012

Planuję po dwóch stronach cisy na pniu z bukszpanowym zawijasku idącym aż do schodów (3,5 metra) i po dwie hortensje silver dollar - miskantów nie będę dawać - chyba, że z hortensjami będzie zbyt pusto.

Na tym planiku jest bukszpanowy zawijas na zewnątrz - jednak będzie przy ścieżce tak jak na pierwszym

Niedawno wymyśliłem jeszcze, że zawijasek będzie się kończyć kulką z bukszpanu na niskim pniu - mam takie.
Pszczelarnia 22:17, 23 lut 2012

Sebciu albo mi się wzrok rozmazuje albo tak bardzo wyostrzyłeś te róże, że muszę okulary założyć, bo mi się obraz zamazuje (za blisko patrzę?).