Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 23:11, 19 paź 2013

goniak napisał(a)
Przyznam, że patrząc przez pryzmat ogrodu nie spodziewałam się tak ascetycznych wnętrz
Piękne, chociaż jak dla mnie ciut za chłodne
Tym bardziej jestem ciekawa osoby, która tworzy tak różnorodne klimaty

zmieniliśmy wnętrz naszego domu latem tego roku...
budowaliśmy się 8 lat temu i zwieźliśmy do tego domy wszystkie skarby z poprzednich miejsc i dokupowaliśmy sporo dekoracji przez te całe lata...
nadszedł czas odświeżenia domu i jakoś tak zbiegło się to w czasie z potrzebą uporządkowania tych milionów dekoracji o "ocieplaczy" , których nasz dom był pełen...
usunęliśmy kolory i tzw "pierdoły" żeby znów mieć "białą kartę"
widzicie na zdjęciach tylko neutralne tło naszego wnętrza ....ale ja jw bardzo lubię, bo daje mi ogromne pole do popisu w temacie DEKORACJE

Buziaki śle
Enya73 23:14, 19 paź 2013

WilczaGora napisał(a)

zmieniliśmy wnętrz naszego domu latem tego roku...
budowaliśmy się 8 lat temu i zwieźliśmy do tego domy wszystkie skarby z poprzednich miejsc i dokupowaliśmy sporo dekoracji przez te całe lata...

No to tak jak my W dużej mierze mogę się pod tym podpisać obiema łapkami
WilczaGora 23:17, 19 paź 2013

Sebek napisał(a)
Piękne wnętrze Jednak chyba nie zazdroszczę czarnego stołu...Mam z bardzo ciemnego drewna i wiem, że można przy nim cały czas stać ze ścierką A co do kolorystyki wnętrz zdanie mamy takie samo

Sebek,

ten mój czarny, szklany stół zastąpił właśni ogromny, ciemny drewniany (też bardzo nowoczesny stół) bo to było moje włoskie marzenie", uwielbiam ten design, minimalizm tworzony z ładnych "sztuk" - to mi wystarczy

odnośnie "chodzenia ze szmatką" to moje zdanie jest takie....wszystkie brudzą się tak samo, a różnica tylko taka, że.......szklane przecieramy tylko częściej, bo widać...
to tak jak z bardzo jasnymi podłogami...cały parter mamy taki..myjemy owszem częściej...ale mamy czysto

buziaki czyściaki, Ewa
Enya73 23:19, 19 paź 2013

No nie mów, że wywaliłaś Caligarisa albo Ideal Sedia:- Że też nie stałam pod płotem
Enya73 23:20, 19 paź 2013

OMG, ale się znów dałam wciągnąć, czas naprawdę iść spać. Dobrej nocy Ewo i do jutra

Karaluchy pod poduchy....
makkasia 23:25, 19 paź 2013

WilczaGora napisał(a)

widziałam Twoje pytanie wnętrzarskie...uwielbiam wszelki design i bardzo się tym interesuję..bardzo
wszystko robimy sami i wg własnego uznania owszem śledzimy trendy ale jeśli są kiepskie wg nas to je mamy w nosie
odnośne kolorów w domu....my jesteśmy właśnie po letniej "rewitalizacji" zwanej remontem i przewietrzeniem wnętrz....
były już u nas burgundy, azury i inne takie boskie kolory i wiem że takie mocne akcenty sprawdzają się tylko w dodatkach, tkaninach i "durnostojkach"
zdecydowane kolory z czasem męczą i to bardzo...to nasze doświadczenie

pomyśl proszę zamin zaczniesz "rewolucję"
wrzuć zdjęcie kominka bo nie mogę go sobie wyobrazić plssssssssss

świetne wnętrze lubię nowoczesny minimalizm, oszczędnośc formy, i jakość.... a sama mam misz masz pomieszanie stylów, meble z "I" i z pchlich targów, sama je odnawiam, sama też maluje ściany i wszystko co się da ( np. rolety) a ściany muszą mieć odcień bieli..., ,
ściskam
WilczaGora 23:26, 19 paź 2013

Enya73 napisał(a)
No nie mów, że wywaliłaś Caligarisa albo Ideal Sedia:- Że też nie stałam pod płotem

spokojnie..usiądź...
wszystko pod kontrolą
mamy parę miejscówek gdzie nasze, "wszelakiej maści designy" znajdują swoje miejsce

czarny szklany stół jest moim ukochanym !!!
będę go broniła rękami i nogami ...
mam gdzieś fotkę jak superowo się lampy odbijają w jego szkle...a kwiaty....
a brzozy z naszego lasku jak się pięknie w nim przeglądają..no proszę bardzo...
i co, nie warto ze szmatką latać ?

WilczaGora 23:29, 19 paź 2013

dobrej nocki Wilcza życzy przesyłając podsumowanie dzisiejszego dnia..."złoto ogrodnika" w roli głównej....
reszta fotek jutro

Sebek 23:29, 19 paź 2013

WilczaGora napisał(a)

Sebek,

ten mój czarny, szklany stół zastąpił właśni ogromny, ciemny drewniany (też bardzo nowoczesny stół) bo to było moje włoskie marzenie", uwielbiam ten design, minimalizm tworzony z ładnych "sztuk" - to mi wystarczy

odnośnie "chodzenia ze szmatką" to moje zdanie jest takie....wszystkie brudzą się tak samo, a różnica tylko taka, że.......szklane przecieramy tylko częściej, bo widać...
to tak jak z bardzo jasnymi podłogami...cały parter mamy taki..myjemy owszem częściej...ale mamy czysto

buziaki czyściaki, Ewa

U mnie stół właściwie jest dość nowoczesny, bo jeszcze ma stalową opaskę wokół - jednak tak sobie myślę czy do Twojego wnętrza nie pasowałby bardziej biały stół - bo ciemny niedługo przeklniesz - nawet mimo tego, że jest śliczny - uwierz mi na słowo Zresztą widać na nim każdą ryskę...
Zerknij na te białe stoły
http://www.pinterest.com/pin/231794712042256234/
http://www.pinterest.com/pin/195554808790767888/
Kondzio 23:31, 19 paź 2013

WilczaGora napisał(a)
dobrej nocki Wilcza życzy przesyłając podsumowanie dzisiejszego dnia..."złoto ogrodnika" w roli głównej....
reszta fotek jutro

ale kontrast super hi hi hi