Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Niezdecydowana ogrodniczka"

"Niezdecydowana ogrodniczka"

Tess 12:49, 25 wrz 2014

Tak, tak się mierzy.

Tak zrób - poprzystawiaj i pokaż.

Leć do Karoli i poproś, żeby Ci zmierzyła, ile jej wielki zebrinus zajmuje miejsca. To da nam obraz, w jakich odległościach sadzić.
Ja tez go mam, ale młodszy i niższy, to nie da nam pełnego obrazu, jak zmierzę.

Tess 12:52, 25 wrz 2014

MarzenaG napisał(a)
JAk patrzę na te zdjęcia i w realu też mam takie wrażenie, że kolor tej furtki i słupków ogrodzenia trzeba będzie zmienić - na zielony. Ten żółty i bordowy to twórczość mojego Teścia

W żadnym przypadku zielony. Kolorem właściwym dla tła dla roślin jest szary, ciemno szary albo grafitowy (ale nie granatowy). Jest neutralny.
Zieleń farby wprowadzi chaos.
popcorn 12:52, 25 wrz 2014

Poustawiaj kulki jakbyś chciała, trawy też, z tyłu, bliżej siatki (nie bliżej niż 60 cm myślę) i obfoć, ocenimy. Kolor płotu i furtki na inny, mniej zjadliwy - bardzo dobra decyzja

piękną trawę wyhodowałaś! oj bedzie co dzielić
Tess 12:54, 25 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Poustawiaj kulki jakbyś chciała, trawy też, z tyłu, bliżej siatki (nie bliżej niż 60 cm myślę) i obfoć, ocenimy. Kolor płotu i furtki na inny, mniej zjadliwy - bardzo dobra decyzja

Fajny misz-masz Marzenie w głowie robimy: ja - absolutnie nie zielony, Ty - zielony to dobra decyzja.
MarzenaG 13:04, 25 wrz 2014

Tess napisał(a)

Fajny misz-masz Marzenie w głowie robimy: ja - absolutnie nie zielony, Ty - zielony to dobra decyzja.

Zrozumiałam, że nie taki jak jest ale nie koniecznie ma być zielony.

Dziękuję Tesiu za sugestię z tym szarym, nie pomyślałam o tym
MarzenaG 13:16, 25 wrz 2014

No to będę działać do soboty projektowo, w sobote posadzę co nieco,

a w niedziele jadę do Babic na imprezkę kuzyn ma nowy ogród przy nowym domu będę się zachwycać może
malgorzata_s... 14:05, 25 wrz 2014

Podglądam cały czas i kibicuję Przemalowanie furtki pochwalam
Pozdrówka
Toszka 14:24, 25 wrz 2014

u mnie zebrinus po trzech latach miał w podstawie dobrze ponad metr średnicy. Na wiosnę pół oddałam Skuli, a miskant ma obecnie z 80cm.
Natomiast dziś się dowiedziałam od ogrodnika, że po 4 letnim wysadzonym miskancie nic im nie chce rosnąć pomimo jesiennego nawożenia obornikiem i kompostem. Tak potffór wyjada z ziemi wszystko co dobre...
MarzenaG 14:30, 25 wrz 2014

Toszka napisał(a)

Natomiast dziś się dowiedziałam od ogrodnika, że po 4 letnim wysadzonym miskancie nic im nie chce rosnąć pomimo jesiennego nawożenia obornikiem i kompostem. Tak potffór wyjada z ziemi wszystko co dobre...

No trudno
Będę sie martwiła jeśli trzeba będzie zmieniać, ale po takim planowaniu to szybko nie będę rewolucji .
Będę rozdawać na ogrodowisku
popcorn 15:08, 25 wrz 2014

Mój Zebrinus ma ok 50x50 cm, u góry ze 2x więcej, rozkłada się na boki po wietrze i deszczu... ale nie rośnie w dobrych warunkach, permanentna susza, blisko nagrzewający się mur domu, nie podlewany i nie dokarmiany. Pewnie gdybym lała i sypała byłby ze 2x szerszy

Każdy kolor lepszy na bramce i płocie - zielony czy szary Ja mam zielony płot i nie rzuca sie w oczy - uważam że nie był to zły wybór Ale szary może byłby ładniejszy??? Marzenko - do przemyślenia. Co 2 głowy to nie jednak każdy ma inne postrzeganie

pozdrawiam!