Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21

jazzy 22:58, 09 maj 2015

Eh, ja tylko paczę i podziwiam
Już mi się po nocach śnią te Twoje tulipany widzisz jakie mam piękne sny
bartek_luberda 20:48, 10 maj 2015

Najpiękniejsze tulipany Takich jeszcze nie widziałam
BusyBee 21:08, 10 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Jeszcze lekko chora, niedospana bo luby tak chory że w nocy miał dreszcze więc nie za dużo pospałam. Poszłam do ogródka odpocząć na bujaku. Po 30 sekundach stwierdziłam że jednak może czas coś zrobić z kawałkiem rabaty gdzie były exotic emperor. I rezultat jest taki że koszyków z tulipanami i innych cebulowych już tam nie ma, ale są kulki: bukszpanowa i cisowa własnego dzieła znów. Bukszpanowa kupowana w sklepie w atrakcyjnej cenie jest rzeczywiście kopana. Z 3 kupionych 2 mają przyrosty, a ta co wsadziłam dziś jest marniejsza, kiedyś tam zapomniało mi się jej podlewać. Ale mam nadzieję że ruszy. Do kulek poszła szałwia, jeżówki ubiegłoroczne, trawa zimo zielona i stipa z własnego siewu. Róża eden rose która ma obiecujące pąki [i póki co brak mszyc] została tam gdzie była, czyli obok nowych nasadzeń. Zdjęć brak bo potem chciałam sobie posiedzieć i w końcu się pobujać

aaa tak, złamałam rydel, jutro muszę skoczyć do ogrodniczego po rydel, kolejnego ogona [tatarak mam na myśli] i podpórkę do drugiej róży.

Pozdrawiam i lece do Was popodglądać co i jak!

No to sobie odpoczęłaś
Zazdroszczę pączków Eden rose- u mnie podobno trzeba ją porządnie okrywać. Nie zdecydowałam się, chociaż kuuusiła mnie w ogrodniczym Fajnie jak taki łagodniejszy klimat....
ewakatowice 21:31, 10 maj 2015

jak sie trzymasz?

pozdrowienia i całuski ...

jak Twoje cisy?
nicol21 21:59, 10 maj 2015

Potem może wrzucę parę zdjęć z dziś. Dziś głównie leżakowałam na bujaku, ale też coś niecoś prac poczyniłam
Cisy te małe mają się dobrze, wszystkie mają przyrosty, te które przycinałam w kulki również. Gorzej z cisami stożkami.

Skoczyłam do ogrodniczego kupić głównie rydel, podporę dla jubilee celebration, ogona oraz 2 surfinie przed dom. Przy okazji kupiłam też kulkę na pniu. Po przyrostach stwierdzam że raczej rosła w donicy [plus ją tam wcześniej w tej donicy widziałam]. Tylko jedna była, ale może dowiozą. Zawsze jest ten drugi ogrodniczy, ale tam kulki marne są.

Edenka cudna jest i w sumie to będzie jej pierwsze kwitnienie u mnie. To z ub roku to było ze sklepu.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kasiek 22:30, 10 maj 2015

Piekne sa Twoje tulipany, szczegolnie jedna fotka z nimi przypadla mi do gustu
kasia 22:46, 10 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Chora, ale co tam na chwile do ogrodka sie wybralam. Ale tylko popodgladac co i jak
W nocy lalo i to dosc mocno - nigdy nie sadzilam ze to powiem - ale juz bardzo sucho sie zrobilo. Efektem jest pare polamanych tulipow. Ale sa w kuchni wiec nic sie nie marnuje. Takie cudenka jeszcze mam, ale nie wiem jak sie nazywaja:

Podoba mi sie tez to polaczenie, ktore przypadkiem wyszlo w przedogrodku. Choc nie pamietam kupowania tych herbacianych tulipow.

te jasne bardzo mi się podobają są takie beżowo = różowe , przynajmniej tak wyglądają na moim kompie. Takie bym chciała posadzić jesienią
kasia 22:48, 10 maj 2015

przepraszam, chciałam wkleić tylko to zdjęcie i mój wpis wygląda jak twój.
Kasiek 22:55, 10 maj 2015

Mi ta fotka nie weszla, ale Kasia wsadzila wiec wiadomo o ktora chodzi
MAD 09:41, 11 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Ktos gdzies pytal o formowaniu klonow. Pare lat temu, jeszcze na 100 lat swietlnych przed poznaniem O. kupilam do rodzicow Garnet'a. Ja wiedzialam juz wtedy ze z nich taka pocieszna kupka jest. Ale w ub roku zobaczylam ze rodzice ida na przekor naturze i klon pnie sie w gore. Dzis mi mama zdjecie podeslala, rozmazane, ale widac ze jest tam palik i klon jest umocowany w 2 miejscach coby sie pionu trzymal. Na szczescie robia to szmatkami wiec nic sie w kore i drzewo nie wcina.
i absolutnie nie mowie ze tak byc powinno, ale jesli ktos sie uprze to mozna!

Ja moje 2 klony palnowe też trochę zaczęłam podpinać żeby choć odrobinę do góry poszły. Tym bardziej, że jeden już niemal całkowicie zasłonił drugiego. Muszę je poprzesadzać tylko na razie nie mam gdzie.