To my dziękujemy Wam Bożenko, że mogliśmy w ten Świąteczny czas być gośćmi w Waszym ogrodzie. To był piękny spacer.
Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie , by móc skorzystać z Twojego zaproszenia i zobaczyć to wszystko na żywo i poznać Was osobiście.
U mnie jest jakiś specyficzny klimat, jeszcze go nie poznaję (mieszkamy tu od niedawna). U sąsiadów tulipany przekwitają, a u nas dopiero zaczynają i wiele innych przykładów można by przytoczyć.
Nie wiem dlaczego tak jest, ale wszystko rośnie bujnie, ale zaczyna później.
A te rh to najwcześniej zaczynają- to 'Cuningham's White'- tak mówiła Bożenka.
Ten z fioletowym pąkiem dopiero jest kupiony i może dlatego już jest w takiej fazie -to Roseum Elegans
Na wiązy i szpeciele trzeba pryskać promanalem, a potem ortusem w fazie pękania pąka i nie przegapić tego terminu. Mój wiąz też ma szpeciele i w tym roku juz dopilnowałam terminów.
Rzeczka z upadłej doniczki będzie piękna.. żagwiny na bazarku kobity u mnie sprzedają
Piękne kolorowe zdjęcia I magnolcia też zachwyca
A szyszek na jodełce to Ci zazdroszczę...moja najpierw za mała na szyszki była, w zeszłym roku jakieś świństwo złapała, wczesną wiosną ociachałam radykalnie, teraz się zbiera...czy się kiedyś szyszek doczekam??? A posadziłam ją dla tych fioletowych szyszek! Buuu....