Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Milka 13:37, 06 maj 2014

Kasik napisał(a)
Magnolka - bliżej trochę. zastanawiam się czy ona wypości jeszcze liście.

Kasiu, niestety potrzebnan cierpliwość, moja rok temu podobnie miała, albo i gorzej, co umarzło na total, wycięłam, w tym roku ma nowe gałązki i super kwitła
dzięki za zyczenia i kwiatuchy, serdecznie pozdrawiam
Kasik 16:47, 06 maj 2014

JulkAd napisał(a)

Co Ty opowiadasz, nawet się nie obejrzysz, a rośliny Ci tak urosną, że albo odmłodzić je trzeba będzie, albo przycinać.....
......u mnie niestety nie ma takiego areału, żeby wszystkie chciejstwa wcisnąć, ale za to mniej roboty....no przynajmniej tak nam się wydaje

edytuję bo z podziwu nie mogę wyjśc jak pismo obrazkowe u Ciebie oglądam....i Ty efektów końcowych nie możesz się doczekać?....a teraz juz jest pięknie...dobranoc

Julita- to pismo obrazkowe to zrobione odpowiednio zdjęcia. Mogłabym wyjść z aparatem i trzasnąć taka sesję, że pomyślałabyś, że ta baba siedzi i nic nie robi. Ale jak to mówią Nie od razu Kraków....

Wieczorkiem do Ciebie wpadnę bo musze iść plewić czego bardzo nie lubię.
Kasik 16:50, 06 maj 2014

Alisonek napisał(a)
Kasieńko ale się magnolii oberwało od tych przymroZków, aż żal jej, mam nadzieję że szybko odbije i chociaż zielone listki będą cieszyć
buziakiiii
p.s. u mnie buki placzące byly po 60.

No widzisz Alu - kupiłam tego buczka i na gwałt musze mu szukać miejsca, bo tam za radą Danusi klona palmowego posadzę. Magnolki szkoda i to jak.

Buziaki
Kasik 16:51, 06 maj 2014

Agania napisał(a)
Widziałam roślinki po przymrozku, dadzą radę, magnolka jest jeszcze młoda , świeżo posadzona nie miała czasu się zahartować i na tyle rozwinąć korzeni, stała sobie w szkółce pewnie pod namiotem, miejmy nadzieję, że groźba, przymrozków minęła, ale musimy być czujni, Zimna Zoska jeszcze przed nami.........zrób jej wyściółkę i zabezpiecz agro na noc, lepiej dmuchać na zimne

Buziaczki

Dzięki za rady Aga. Już jej bardziej chyba nic nie zaszkodzi, ale okryję na pewno.

Buziak
Kasik 16:55, 06 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Oj my z Żonem tak samo mówiliśmy..... i urosło na tyle, że cieszy i nie straszy malizną

Tak mówię, bo kiedy człowiek miał siły, to ogrodu nie było i widoków naniego. A na "starsze" lata marzenia o domu się spełniły to i ogród mój wymarzony może powstanie. Byle zdrowia i sił nie zabrakło. Tego tylko się boję.
Wiesz Aniu jak to jest- jak się polepszy to się popieprzy.( Sory )

Ale nie mam co zapeszać- ręce zakasać trza i do roboty - samo się nie zrobi.

Miło, ze wpadasz
Kasik 17:00, 06 maj 2014

irena_milek napisał(a)
Za późno dostałam możliwość tworzenia ogrodu i boję się , że mi nie starczy czasu cieszyć się nim.
To jest chyba powód dla którego chciałabym by było to już.

Kasiu, stale myślę podobnie, stale jak zaczarowana siedzę w ogrodzie, że też to się nie znudzi

Irenko - to się nie znudzi. Moi znajomi mówią, że przepadliśmy na tej naszej wsi, ze już nigdzie nie chodzimy, a porozmawiać to można z nami tylko o jednym. Trwa to już dwa lata. Nie wiem do kiedy tak będzie, ale tu wypoczywamy, tu potrafimy odreagować wszystko, tu jest nasze miejsce. Tu chcemy się zestarzeć i niech nam nikt w tym nie przeszkadza.
Rozumiem, że są ludzie którzy tego nie rozumieją, ale my, kiedy nie mieliśmy widoków na takie życie, a wreszcie doczekaliśmy takiego momentu - jesteśmy tu po prostu szczęśliwi.
Kasik 17:02, 06 maj 2014

irena_milek napisał(a)

Kasiu, niestety potrzebnan cierpliwość, moja rok temu podobnie miała, albo i gorzej, co umarzło na total, wycięłam, w tym roku ma nowe gałązki i super kwitła
dzięki za zyczenia i kwiatuchy, serdecznie pozdrawiam

Miejmy nadzieję, że i u mnie tak będzie.

życzenia z serca, a kwiatek z ogródka - i to jest piękne.
Kasik 17:02, 06 maj 2014

Lece cos porobić, bo dzień ładny. Wieczorkiem wpadnę.
Milka 13:49, 07 maj 2014

renko - to się nie znudzi. Moi znajomi mówią, że przepadliśmy na tej naszej wsi, ze już nigdzie nie chodzimy, a porozmawiać to można z nami tylko o jednym. Trwa to już dwa lata. Nie wiem do kiedy tak będzie, ale tu wypoczywamy, tu potrafimy odreagować wszystko, tu jest nasze miejsce. Tu chcemy się zestarzeć i niech nam nikt w tym nie przeszkadza.
Rozumiem, że są ludzie którzy tego nie rozumieją, ale my, kiedy nie mieliśmy widoków na takie życie, a wreszcie doczekaliśmy takiego momentu - jesteśmy tu po prostu szczęśliwi.

Będzie już na zawsze, to po prostu filozofia życia, a jaka piękna
ANIA 13:57, 07 maj 2014

irena_milek napisał(a)
renko - to się nie znudzi. Moi znajomi mówią, że przepadliśmy na tej naszej wsi, ze już nigdzie nie chodzimy, a porozmawiać to można z nami tylko o jednym. Trwa to już dwa lata. Nie wiem do kiedy tak będzie, ale tu wypoczywamy, tu potrafimy odreagować wszystko, tu jest nasze miejsce. Tu chcemy się zestarzeć i niech nam nikt w tym nie przeszkadza.

Będzie już na zawsze, to po prostu filozofia życia, a jaka piękna

Podpisuję się pod tym dwiema rękoma. Pozdrawiam.