Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Alisonek 14:31, 07 maj 2014

Kasik napisał(a)

No widzisz Alu - kupiłam tego buczka i na gwałt musze mu szukać miejsca, bo tam za radą Danusi klona palmowego posadzę. Magnolki szkoda i to jak.

Buziaki

no ta Kasiu, Ty mieszkasz w tej innej strefie klimatycznej Polski i na klona palmowego sobie możesz pozwolić
Kindzia 14:54, 07 maj 2014

Jak tam dzisiaj?
Grzesiu mi meldował, że przedwczoraj i wczoraj rano trawa biaława była...przecież się od niego nie dowiem czy coś zmarniało. Ciekawe czy będzie co oglądać jak przyjedziecie...

Buziolek
Kasik 15:25, 07 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Jak tam dzisiaj?
Grzesiu mi meldował, że przedwczoraj i wczoraj rano trawa biaława była...przecież się od niego nie dowiem czy coś zmarniało. Ciekawe czy będzie co oglądać jak przyjedziecie...

Buziolek

Ja będę tylko trochę oglądać, bo przede wszystkim jade do CIebie i Ty jesteś najważniejsza.
Buziolek
Kasik 15:26, 07 maj 2014

irena_milek napisał(a)
renko - to się nie znudzi. Moi znajomi mówią, że przepadliśmy na tej naszej wsi, ze już nigdzie nie chodzimy, a porozmawiać to można z nami tylko o jednym. Trwa to już dwa lata. Nie wiem do kiedy tak będzie, ale tu wypoczywamy, tu potrafimy odreagować wszystko, tu jest nasze miejsce. Tu chcemy się zestarzeć i niech nam nikt w tym nie przeszkadza.
Rozumiem, że są ludzie którzy tego nie rozumieją, ale my, kiedy nie mieliśmy widoków na takie życie, a wreszcie doczekaliśmy takiego momentu - jesteśmy tu po prostu szczęśliwi.

Będzie już na zawsze, to po prostu filozofia życia, a jaka piękna

Dobrze, że ją odnalazłam, bo bardzo mi się podoba.
Kasik 15:28, 07 maj 2014

ANIA napisał(a)

Podpisuję się pod tym dwiema rękoma. Pozdrawiam.

Witaj Aniu. Cieszę, się, że nie jestem odmieńcem.

Moi bliscy jak dowiedzieli się, że my juz dwa lata z rzędu odmówiliśmy zabukowany wyjazd na wczasy, to tylko kręcili głowami.
Wszyscy gdzieś pędzą by wypocząć, a my do domeczku.
Kasik 15:31, 07 maj 2014

Alisonek napisał(a)

no ta Kasiu, Ty mieszkasz w tej innej strefie klimatycznej Polski i na klona palmowego sobie możesz pozwolić

Właśnie mi jeden zmarzł. No nie do końca- jeszcze trochę dycha.

I chyba właśnie jego posadzę tam na miejscu migdałka. Za tymi płotkami będzie miał zacisznie i lekko na górce. Chyba będzie mu dobrze.

Na teraz taki jest plan, a co będzie potem -nie wiem, bo może coś z Pisarzowic przywiozę?
anna_g 16:19, 07 maj 2014

Kasik napisał(a)

Irenko - to się nie znudzi. Moi znajomi mówią, że przepadliśmy na tej naszej wsi, ze już nigdzie nie chodzimy, a porozmawiać to można z nami tylko o jednym. Trwa to już dwa lata. Nie wiem do kiedy tak będzie, ale tu wypoczywamy, tu potrafimy odreagować wszystko, tu jest nasze miejsce. Tu chcemy się zestarzeć i niech nam nikt w tym nie przeszkadza.
Rozumiem, że są ludzie którzy tego nie rozumieją, ale my, kiedy nie mieliśmy widoków na takie życie, a wreszcie doczekaliśmy takiego momentu - jesteśmy tu po prostu szczęśliwi.

Pięknie to napisałaś Kasiu. Odnaleźć takie miejsce w życiu to jakby skarb znaleźć. Cudownie że Wam się udało... Pozdrawiam
Kasik 18:04, 07 maj 2014

anna_g napisał(a)

Pięknie to napisałaś Kasiu. Odnaleźć takie miejsce w życiu to jakby skarb znaleźć. Cudownie że Wam się udało... Pozdrawiam

Dzięki Aneczko. Tak czuję i myślę, że tak jest. I nawet jeśli to tylko mały domek z ogródkiem na wsi, i nie jest to bardzo nowoczesne i w modnym osiedlu, a może właśnie dlatego - jest tu nam tak dobrze.

Pozdrawiam
Kindzia 10:54, 08 maj 2014

Tylko trochę będziesz oglądać? To tak się da???

Buziolki
Kasik 12:04, 08 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Tylko trochę będziesz oglądać? To tak się da???

Buziolki

No pewnie, że oglądnę wszystko co będziesz chciała mi pokazać.