Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

malgorzata_s... 09:48, 21 wrz 2014

Cudownie jest To właśnie mój ideał i inspiracja Buziaczki
Kasik 10:03, 21 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudownie jest To właśnie mój ideał i inspiracja Buziaczki

Małgoś- jesteś cudna- i jak miło, że moja rabatka jest inspiracją. Ona ciut się zmieni, bo jeżóweczki tam są jeszcze i jak się rozrosną to muszą mieć gdzie. Poszerzę ją troszkę i uzupełnię o jakieś stałe roślinki na brzegach.

Buziaki
hanka_andrus 10:39, 21 wrz 2014

Niedzielne pozdrowienia zostawiam. Dziękuję za wizytę.
Selly 11:05, 22 wrz 2014

Kasik napisał(a)

łap pogodę Ja też muszę łapać, bo 500 cebul do posadzenia. Nigdy nie miałam tylu, oby pięknie zakwitły. :

Łał! Ależ cudnie będziesz mieć na wiosnę. 500 cebul ! a co masz ? Uchyl ździebko kurtynę, żebyśmy wiedzieli, jakich widoków się spodziewać w Twoim ogrodzie w przyszłym sezonie ?
Milka 14:10, 22 wrz 2014

Piękna ta rabata z hortensjami, w takiej masie wwygląda to obłędnie ciekawa jestem, na co będziesz polować na Festiwalu
Kasik 14:31, 22 wrz 2014

Milka napisał(a)
Piękna ta rabata z hortensjami, w takiej masie wwygląda to obłędnie ciekawa jestem, na co będziesz polować na Festiwalu

Nie wiem czego mam się spodziewać. Czy tam bedzie coś w fajnych cenach, bo tylko liczę na okazję. Rabatę, którą mam w zamyśle zrobić będę tworzyć dopiero wiosną, tak że tylko okazja cenowa skusi mnie na coś co kupię.

Taaki mam plan, ale boję sie , że jak zabaczę , to się nie opanuję>

U mnie zanosi sie na to, że będę miała ogród hortensjowy. Dzieci nie wyobrażają sobie nic innego - tylko kolejne hortki. A ja nie będę oponować.

Bogdzia 20:33, 23 wrz 2014

A co bedzie kwitło przed hortensjami? Masz sporo innych roślin np róże. Kasiu nie jade do Wojsławic niestety.
Kasik 20:54, 23 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)
A co bedzie kwitło przed hortensjami? Masz sporo innych roślin np róże. Kasiu nie jade do Wojsławic niestety.

A ja już Kasi dzisiaj powiedziałam, że będziesz. Och smutek. Pewnie masz swoje powody, tylko wielka szkoda.

Róż trochę mam i choć lubię je bardzo, to u mnie jest mocno wilgotno i pod koniec lata zawsze dostają plamistości. Na razie nie będę ich dosadzała.
Najgorsze jest to, że ja nie mam pomysłu na inne kwiaty niż hortensje. One zawróciły mi w głowie bardzo i moim domownikom również i po to, by te rabaty nie były takie same muszę znaleźć coś co im doda koloru, a nie będzie powieleniem rozchodnikowym. Może tawułki w odcieniach różowych i fioletowych, trochę jeżówek, może berberysy bordowe kuleczki. Mam czas na myślenie. Zapytam dziewczyn o radę, bo sama nie dam rady.
Nikita 21:02, 23 wrz 2014

Kasiu, jedziesz do Wojsławic…bo mam malutką lecz pilną sprawę
Kasik 21:14, 23 wrz 2014

Nikita napisał(a)
Kasiu, jedziesz do Wojsławic…bo mam malutką lecz pilną sprawę

Jadę - pisz jaka to sprawa.