Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

AgnieszkaW 15:57, 16 kwi 2015

Kasiu, podwójny post wyszedł, więc tu daję kwiatek urodzinowy dla Ciebie (choć spóźniony, to szczery)

Kasik 17:14, 16 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, przepiękny prezent urodzinowy otrzymałaś Taka pergola idealnie wtapia się w Twój ogród, ale i nasze ogrodzenie, bo też mamy z różami Jak widzę, prymulek masz bardzo dużo i wszystkie śliczne Dziękuję Ci za ten gest przyjaźni z zaoferowaniem prymulki, bardzo to doceniam, choć nie skorzystałam, ale dla mnie najbardziej liczy się intencja, a taką miałaś w odruchu dobrego serca Buziaki

Agnieszko- nie ma za co dziekować. Ja sama też korzystam z dobrodziejstw koleżanek. Kiedyś , jak będę miała bardziej dorosły ogród będę sie mogła i ja czymś się podzielić- dziś mogę prymulkami.

Pergola mam nadzieję będzie piekniejsza, jak ten bajzlownik za nia zginie.

Buziaczki
Kasik 17:14, 16 kwi 2015

Dziękuję za sasaneczki- cudne
Milka 15:58, 17 kwi 2015

Ojej, to juz jutro spotkanie, ja też chce fotki
A gdzie twoje pawie stoją?
Kasik 16:24, 17 kwi 2015

Milka napisał(a)
Ojej, to juz jutro spotkanie, ja też chce fotki
A gdzie twoje pawie stoją?

Ja Irenko pawi nie zamawiałam. Muszę troszkę jeszcze pieniążków w roślinki wpakować, potem będzie reszta . Do zagospodarowania jeszcze masę miejsca, to i wydatki. Podrosną trawy, zrobi się klimat dla ptactwa.

Jutro spotkanie już nie mogę sie doczekać

Fotki będą.

Milka 17:43, 17 kwi 2015

To super
Jak u mnie w nadmiarze będzie, oddam w dobre ręcebuziaki
Agania 18:57, 17 kwi 2015

Kasik napisał(a)

I Black Tulip- jego pierwsze kwiaty

Prawdziwa piękność Kasiu zakwitła ci na specjalną okazję, jak i cały ogród, prymulki masz w tak wielu kolorach, życzę Ci dalej takiego kolorowego życia
Jesteś tak ciepłą osobą, że każde urodziny będą dla ciebie wielką niespodzianką, a te 50 te to były big udane i zaskakujące....z taką pergolą
W sobotę jescze nie odpoczniesz, ale pasja ogrodowiskowa wkręca na całego i buduje przyjaźnie...czekam na fotki
Buziak
Grzes 20:57, 17 kwi 2015

Jako, że zasadniczo jest to wątek mojej Ż., to staram się zbyt mocno nie udzielać aby nie "zadymiać" krajobrazu. Ale dzisiaj wrzucę parę zdjęć zarówno dlatego, że robione przeze mnie jak i pokazujące min. moją część ogrodu.

Moja duma i radość - nektaryna kwitnie i zapowiada urodzaj

A tak ta sama nektaryna owocowała 2 lata temu i mam nadzieję, że w tym roku znów da popis

A tu na pierwszym planie brzoskwinka, która w zeszłym roku straaasznie chorowała, ale walczyłem o nią jak mogłem i chyba się udało, bo kwitnie pięknie!

Black Tulip z mojego ujęcia.
Nikita 22:17, 17 kwi 2015

Grzesiu, piękna ta twoja częśś ogrodu i bardzo smakowita. Gdyby nie fakt, że dzieli nas duuuuuużo kilometrów to bym się wprosiła na te nektarynki.
Pozdrów Kasiunię...pewno w kuchni coś pichci na jutrzejsze spotkanko. Przypomnij jej o robieniu fotek, bo wszyscy na nie bardzo czekamy.
Buziaki przesyłam.

PS. Jak tam moje ulubione futrzaki?
Kasik 22:47, 17 kwi 2015

Magda- Grześ poległ po dzisiejszych bojach. Sadził dzisiaj kolejne drzewka, bo jak to On mówi "mało mam"

A ja właśnie skończyłam żurek na obiadek, a jutro od mojej Mamusi odbieram jeszcze jedno danie. To tak zwana "świeżenina"- nie wiem czy Wiesz co to. Kasia i Rysiu takiego czegoś nie jedli i mieli obiecane (nie wiem jak Gosia i Krzysiu. Robiło się ją u mojej babci na wsi i jadło z kiszoną kapustą. Tak było za Bugiem i teraz niekiedy mama nam ją sprawia.

Ps.

Futrzaki?

Posokowiec okazał się królewiczem- ma chyba hemofilię i co chwila coś.
łazi gdzieś, skaleczy sie i zastrzyki i tabletki, bo inaczej sie nie goi. Własnie skończyliśmy przed tygodniem kurację.

A Zara struła się = nie wiedzieć czym i jest po serii zastrzyków i kroplówek.

Ech..... ale już jest dobrze.