Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 20:59, 11 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Kasiu po deszczach już widać lekką poprawę, chociaż trawa jeszcze dużo potrzebuje, żeby się zregenerować...chcę jutro chociaż ciut wygrabić...pozdrówka

Trawa odbija- myślę, że na wiosnę potrzebowała będzie ostrej regeneracji, ale dziś jest już dużo lepiej niż przed tygodniem.
Kasik 21:00, 11 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
Cudne Kasiu te Twoje hortki...wszystkie razem i każda z osobna

I wszystkiemu na przekór i pogodzie i słońcu - - mi też się podobają

Dzięki Juleńko
boguslawa_ma... 21:03, 11 wrz 2015

Kasik napisał(a)

Pomalutku zrobisz wszystko, a jak zaczniesz to już pójdzie i ani się oglądniesz i ogród uporządkujesz. U mnie po tych deszczach widoczna jest poprawa, choć hortki szybko poprzybierały jesienne kolory. Mnie się takie tez podobają i nie marudzę już.

A Phantoma polecam

To dla zachęty.

Piękna
JulkAd 21:05, 11 wrz 2015

Kasik napisał(a)

I wszystkiemu na przekór i pogodzie i słońcu - - mi też się podobają

Dzięki Juleńko

Chociaż u Ciebie się szybciej przebarwiają, to i tak są piękniejsze....u mnie często bez różowienia brązowieją....a patrzyłaś może, czy hortki rosnące w pobliżu rozplenicy nie mają brązowych otarć?....bo już czytałam, że się tak może zdarzyć...i chyba z przodu u mnie tak jest...
JulkAd 21:08, 11 wrz 2015

Podelektowałam się fotkami z Twojego ogrodu....odchwaściłaś wszystko...wygłaskane, że mucha nie siada...cudnie....pozdrów Rodzinkę, buziaki
Kasik 21:11, 11 wrz 2015

boguslawa_madejska napisał(a)

Piękna

Uważam, że hortensja posadzona jako soliter prezentuje się pięknie, a Phantom to moje odkrycie. Kupiłam ją jako nieznaną sobie i jestem pod ciągłym jej wrażeniem.

Kasik 21:16, 11 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Chociaż u Ciebie się szybciej przebarwiają, to i tak są piękniejsze....u mnie często bez różowienia brązowieją....a patrzyłaś może, czy hortki rosnące w pobliżu rozplenicy nie mają brązowych otarć?....bo już czytałam, że się tak może zdarzyć...i chyba z przodu u mnie tak jest...

Moje jedne rosną koło rozplenic i sa już pobrązowione, ale to wynika z nieodpowiedniego podlewania. Syn jak był u nas podczas naszego wyjazdu dał im za mało wody. To była ostatnia rabata w cyklu podlewania

W drugim miejscu rozplenice są na tyle oddalone od hortek, że ich nie dotykają i one są na etapie różowienia.
Kasik 21:17, 11 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
Podelektowałam się fotkami z Twojego ogrodu....odchwaściłaś wszystko...wygłaskane, że mucha nie siada...cudnie....pozdrów Rodzinkę, buziaki

Jula- właśnie jutro zaczynam na nowo od ścieżki która była plewiona jako pierwsza - chwasty i deszcz równa się ciągła robota.

Rodzinka pozdrowiona- a Ty pamiętaj o Kalsku.
ewa004 22:05, 11 wrz 2015

Ależ cudnie
Kasik 22:11, 11 wrz 2015

ewa004 napisał(a)
Ależ cudnie

Dzięki bardzo