Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Margarete 13:59, 31 sie 2015

Kasik napisał(a)

Gosieńko- trudno powiedzieć, bo mam je w różnych okresach sadzone.
Pierwsza hortka jest u mnie od 2o13 roku wsadzana z 4 gałązkami- to ta w środku za litrami, pozostałe to nabytki z 2014 - 20125 roku, ale w różnej fazie ich życia.
Mój największy Phantom przycięty u mnie był dwa razy- jest wielki a tez kupiony z kilkoma gałązkami.
Niektóre zamawiałam przez internet jako maleństwa i po drugim cięciu wyglądają jeszcze na nieduże.

No to czym ty je karmisz ? moje sadzone jesienią 2013, chude patyczki w ub roku kwitły słabo ale brałam to na karb pierwszego sezonu, w tym tez nie zachwycają...susza, czy mało światła....czy im cos innego u mnie nie pasi...?
Twoje śliczne
Buziam!
Grzes 14:50, 31 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Grzesiu Ty to normalnie Człowiek Pracuś....powoli się z Ciebie prawdziwy sadownik robi...świetnie wyglądają te owoce...musiałeś koło nich sporo chodzić przez cały sezon. A winorośl?....hm, chyba jesteście zobowiązani miejscem zamieszkania do ich posadzenia? Pozdrówka

Ach tam zaraz pracuś. Samo się robi, ja tylko pilnuję i narzekam, że "mało mam". Co do winorośli, to masz rację "szlachectwo" zobowiązuje.
Milka 14:53, 31 sie 2015

Och Kasiu, cmokam ile sił za wianek, jest po prostu boski!!!!!
Na ogrodzie też masz cudownie i do tego Grześ tyle przetworów robi, a jakie fajne winogrona, nie wiedziałam, że macie, pachną??? Cmokam i do zobaczenia, teraz lecimy z remontem, póki szybko wysycha, ale najazd będzie
JulkAd 17:27, 31 sie 2015

Grzes napisał(a)

Ach tam zaraz pracuś. Samo się robi, ja tylko pilnuję i narzekam, że "mało mam". Co do winorośli, to masz rację "szlachectwo" zobowiązuje.

Nie bądź taki skromny z tą robotą....ja siedziałam tylko 4 dni nad zaprawami....nie powiem gdzie mi pot spływał, wiem jak ciężka praca, a o samych zbiorach nie wspomnę...tym większy szacun za ponad setkę wyprodukowanych słoików....i jeszcze mało?

....fajnie to ująłeś...."szlachectwo"...ja bym dopisała "szlachecka tradycja"

....Buziaki dla całej Rodzinki i drapanko dla piesełów
JulkAd 17:28, 31 sie 2015

Milka napisał(a)
Na ogrodzie też masz cudownie i do tego Grześ tyle przetworów robi, a jakie fajne winogrona, nie wiedziałam, że macie, pachną??? Cmokam i do zobaczenia, teraz lecimy z remontem, póki szybko wysycha, ale najazd będzie

Idę zobaczyć, bo mam nadzieję, że go obfociłaś?
Kasik 18:27, 31 sie 2015

Margarete napisał(a)

No to czym ty je karmisz ? moje sadzone jesienią 2013, chude patyczki w ub roku kwitły słabo ale brałam to na karb pierwszego sezonu, w tym tez nie zachwycają...susza, czy mało światła....czy im cos innego u mnie nie pasi...?
Twoje śliczne
Buziam!

Małgoniu- w tym roku dostały dwa razy : raz nawóz dla hortek i raz florowit- koniec.
Phantom po prostu jest niemożliwy - on jest bardzo silny i ma bardzo duże i mocne przyrosty. Inne to różnie- jak są gęsto posadzone i z gatunku silnych to prezentują się ładniej.
no i zauważyłam, że wola mieć ranne słońce i po południu cień. W tych miejscach te same gatunki przyrastają lepiej niż te same posadzone w samym słońcu lub tam gdzie rano jest cień a od południa słońce. No i nie zapominaj, że ja mam gliniasty teren

Tyle moje obserwacje- ale znawcą nie jestem
malgorzata_s... 21:22, 31 sie 2015

Kasiulek ale cudny wianek Miłce zrobiłaś Myślałyśmy o Was i najazd będzie Zapraszam na nowy wątek
Kasik 21:26, 31 sie 2015

Milka napisał(a)

Czekamy na Was nawet jeśli to będzie październik. Wolałabym teraz, bo chociaż kilka kwiatków jeszcze kwitnie, no ale trudno.
Wianek robiłam z przyjemnością ogromną- to mnie uspakaja i wycisza, no i było dla Was . Radość tym większa, że się podoba.

O winogronach wypowie się Grześ, bo to nie moja strona
Kasik 21:28, 31 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiulek ale cudny wianek Miłce zrobiłaś Myślałyśmy o Was i najazd będzie Zapraszam na nowy wątek

Gosia- nowy wątek??? No tak. Tysiączek kolejny pękł.

Wianek wyszedł fajnie - miło się robiło. , a mn najazd czekam- będzie wesoło.
Milka 21:29, 31 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Idę zobaczyć, bo mam nadzieję, że go obfociłaś?

No ba! Jakby inaczej