Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Agania 18:53, 17 kwi 2016

O magnolce poczytałam, piękny prezent, masz kolejną, wszystkiego najlepszego....ogród pięknie utrzymany, tulipanki radośnie ci już kwitną, pokoik super się prezentuje, a fotel jest mega odjazdowy

U nas też dolało, ale słońca nie zabrakło
Kasik 20:17, 17 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, kiedyś przecie błyśnie i u Ciebie! Idź poczytać, nie będziesz patrzeć za okno na trawnik i deszcz! Miłego

dnia.

NO właśnie goście zajęli mi czas i nie musiałam się irytować, a słońce pod wieczór lekko się pokazało. O pracy mówić nie można, woda stoi w trawie. Bratowa z Grzesiem poszli do sadu i zdziwieni wrócili z mokrymi stopami. jak kaczki.

może jutro wsiąknie, tym bardziej, że do południa będę biegała po lekarzach.

Nasza Zara przyzwyczajona do ludzi na dworze o tej porze roku szaleje, biega po rabatach, złamała mi pięknego rodka - chyba gadzinę zaszczelę.
Kasik 20:21, 17 kwi 2016

Agania napisał(a)
O magnolce poczytałam, piękny prezent, masz kolejną, wszystkiego najlepszego....ogród pięknie utrzymany, tulipanki radośnie ci już kwitną, pokoik super się prezentuje, a fotel jest mega odjazdowy

U nas też dolało, ale słońca nie zabrakło

Aga - to taki fajny czas. Czeka się na niego tyle miesięcy i chciałoby się spracować, a tu nie da rady.
Po zimie widzę, że klon palmowy mi zmarzł. Jeszcze poczekam, bo jedna gałąź - najniższa- ma listki, ale czarno resztę widzę. Szkoda, bo piękny, bordowy, delikatny, no i pamiątka z wyjazdu do Bogdzi.
Agania 07:30, 18 kwi 2016

Kasik napisał(a)

Aga - to taki fajny czas. Czeka się na niego tyle miesięcy i chciałoby się spracować, a tu nie da rady.
Po zimie widzę, że klon palmowy mi zmarzł. Jeszcze poczekam, bo jedna gałąź - najniższa- ma listki, ale czarno resztę widzę. Szkoda, bo piękny, bordowy, delikatny, no i pamiątka z wyjazdu do Bogdzi.

Sady teraz pięknie kwitną, jestem ciekawa jak teraz wygląda Twój sad brzoskwiniowy, czereśnie są teraz w bieli, ale czy brzoskwinie nie kwitną wcześniej?

Nic się nie martw o klonika, młody egzemplarz ma prawo podmarznąć, odbije z pewnością, moje też tak miały, a teraz szaleją

Przyszła pora opadów, leje w Krakowie jak z cebra, ja coś tam popracowałam, ale żeby było widać efekty pracy to niestety nie widać, powierzchnia ogrodu mnie przeraża, jałowce zaczęły paskudnie wyglądać, do wycinki, czekają prace cięższe, z którymi ja sobie nie poradzę, a eM musi melodię złapać, teraz doszedł nam kłopot z psem, ostatni nam chart został, teraz jest z nami w domu nie w kojcu, to taki powśinoga, szuka ucieczki, więc my mamy oczy skierowane głównie na psa

Zdrówka ci życzę i słoneczka wkrótce
Agania 07:55, 18 kwi 2016

Grzes napisał(a)
Pisardii w niemalże pełnym rozkwicie.

To lubię najbardziej - kwitnące nektaryna i brzoskwinia.

Znalazłam, no cudne...Grześ dba o drzewka, wyglądają bajecznie, ale będzie owocków
Kasik 08:15, 18 kwi 2016

Agania napisał(a)

Sady teraz pięknie kwitną, jestem ciekawa jak teraz wygląda Twój sad brzoskwiniowy, czereśnie są teraz w bieli, ale czy brzoskwinie nie kwitną wcześniej?

Nic się nie martw o klonika, młody egzemplarz ma prawo podmarznąć, odbije z pewnością, moje też tak miały, a teraz szaleją

Przyszła pora opadów, leje w Krakowie jak z cebra, ja coś tam popracowałam, ale żeby było widać efekty pracy to niestety nie widać, powierzchnia ogrodu mnie przeraża, jałowce zaczęły paskudnie wyglądać, do wycinki, czekają prace cięższe, z którymi ja sobie nie poradzę, a eM musi melodię złapać, teraz doszedł nam kłopot z psem, ostatni nam chart został, teraz jest z nami w domu nie w kojcu, to taki powśinoga, szuka ucieczki, więc my mamy oczy skierowane głównie na psa

Zdrówka ci życzę i słoneczka wkrótce

Aga- brzoskwinie już przekwitają. Ruszają siwy i zaraz jabłonie. Pomimo dużej ilości drzewek sad nie kwitnie cały. Przyczyna jest różnorodność gatunków i rodzai, ale i tak pięknie i romantycznie.

Z naszymi psami mamy kłopot, bo zaczynają wychodzić, a nigdy człowiek nie wie, co zwierzęciu do głowy przyjdzie. Zara to owczarek niemiecki- duża i groźnie wyglądająca. Obok mieszkają małe dzieci- nie możemy sobie pozwolić , by psy były postrachem. Działka na tyle duża, że betonowego płotu nie da rady postawić. Grześ znalazł jakieś urządzenie w stylu elektrycznego pastucha, i może to rozwiąże problem. Pies ma taka obróżkę i jak podchodzi na określoną odległość dostaje sygnał dźwiękowy, potem wibrujący , a na końcu impuls drażniący - najprawdopodobniej elektryczny. To jest nieszkodliwe dla zwierząt. Czytaliśmy, że zdaje egzamin.

Sprawa jeszcze poddana pod rozwagę. zobaczymy.
lojalna_ 08:34, 18 kwi 2016

Kasiu Kasiu ale masz widoki ....najpierw sie napatrzywszy a potem nasmakujesz
Basilikum 08:39, 18 kwi 2016

alez piekne te drzewka musze w tym roku w brzoskwinie sie zaopatrzec, bede pytac o rady

Szkoda klonika, moze jeszcze odbije, moj duzy dopiero rusza wiec Twoj moze jeszcze pokaze na co go stac
Kasik 09:49, 18 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Kasiu Kasiu ale masz widoki ....najpierw sie napatrzywszy a potem nasmakujesz

Chuchamy i dmuchamy na nie. Mamy ich sporo i fajnie u nas rosną, a owocują, że aż miło. Soczyste, piękne, tygrysie i mega pomarańczowe. Ci co byli jedli. Trzeba się tylko wstrzelić w czas owocowania, bo potem tylko w syropie Grześ w tamtym roku zrobił coś około 140 słoików, a i rodzinka dostała świeżutkich.
Kasik 09:51, 18 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
alez piekne te drzewka musze w tym roku w brzoskwinie sie zaopatrzec, bede pytac o rady

Szkoda klonika, moze jeszcze odbije, moj duzy dopiero rusza wiec Twoj moze jeszcze pokaze na co go stac

Kłopot w tym , że nie wiemy jakie mamy odmiany, bo nie my je sadziliśmy. Zapewne kilka, to widać po kwitnieniu i czasie owocowania.

A brzoskwinki sobie kup, warto - naprawdę. U nas jeszcze nektaryny są Też miodzio.