Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Grzes 14:58, 19 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
Grzesiu dziekuje bardzo zaraz sobie skopiuje do notatnika
bede szukac w Pl drzewek, pani nam jedna obiecala, tylko zadzwonic musimy. Jak bylismy w sierpniu to miala i dala nam owockow sprobowac pycha
A miedzianowy preparat jaki polecacie?

Pamiętaj tylko żeby kupować drzewka z pewnego źródła i zaprawione przeciw chorobom.
Ja stosuję Miedzian 50 WP. Stosowanie słabszego nie ma sensu.
Możesz - oprócz brzoskwini - stosować go na inne owoce i uprawy. Np. parcha jabłoni i gruszy, zaraza ziemniaka (atakuje pomidory).
Grzes 18:23, 19 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Grześ widzę też się udziela forumowo Fajnie, że też podziela pasję nie tylko do ogrodu

Pokoik klimatyczny....

A udziela się, udziela. I to jeszcze jak!

pozdrawiam
Milka 23:38, 19 kwi 2016

Jak ja lubie, wasza wspólną aktywnosc, w domu i w ogrodzie, tandem super
Gocha 13:53, 20 kwi 2016

Też mi sie podoba taka wspólna pasja i praca- wszystko robione razem podwójnie raduje. Pozdrawiam gorąco Was obojga z dalekiego Lublina
Kasik 14:20, 20 kwi 2016

Milka napisał(a)
Jak ja lubie, wasza wspólną aktywnosc, w domu i w ogrodzie, tandem super

Ta aktywność nas na nowo zbliżyła, choć nigdy przedtem nie powiedzielibyśmy, że będziemy "zagony" obrabiać. A aktywność na wątku- fajna, bo razem poznajemy ludzi, razem nawiązujemy przyjaźnie i razem mamy ochotę na wyprawy ogrodowiskowe.
Ale jest też kilka niedogodnień w tej pasji mojego Grzesia. Dzisiaj ja muszę walczyć o względy z sadem Jeśli chcę byśmy byli więcej razem , to tylko na zewnątrz

No co to z tym chłopem mi się porobiło.
Basilikum 14:23, 20 kwi 2016

Kasiu ja mam tak samo, jak chce czas z R razem spedzic to musze za nim na dwor leciec. On jak wraca z pracy zakldada robocze ciuszki i juz go nie ma. Czasami mi sie uda mu obiad wcisnac. Wczoraj razem skrecalismy rozdrabniarke do galezi Ja wkladalam sruby a on dokrecal. Dzis dalszy ciag
Kasik 14:24, 20 kwi 2016

Gocha napisał(a)
Też mi sie podoba taka wspólna pasja i praca- wszystko robione razem podwójnie raduje. Pozdrawiam gorąco Was obojga z dalekiego Lublina

Gosiu- machamy do Was również.
Przecież u Ciebie też chłopaki pomagają : i nie myśl sobie, że Grześ tak wszystko razem ze mną Nieeeeeeeeeee.
Jak obrobi się w SADZIE no i jak mi jest za cięzko w jakiej pracy. Nie mogę powiedzieć, bo ja z taczkami nie biegam, dołów nie kopię.... Ale to wynika z jego natury. Zawsze był szarmancki.
Kasik 14:28, 20 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
Kasiu ja mam tak samo, jak chce czas z R razem spedzic to musze za nim na dwor leciec. On jak wraca z pracy zakldada robocze ciuszki i juz go nie ma. Czasami mi sie uda mu obiad wcisnac. Wczoraj razem skrecalismy rozdrabniarke do galezi Ja wkladalam sruby a on dokrecal. Dzis dalszy ciag

Iza- to przecież na tym polega, że razem. Kiedyś sobie powiedzieliśmy i dziś z szacunkiem dla siebie, dla swoich wad i zalet idziemy pod pachę.
Ja dzisiaj Tobie śrubki potrzymam, a jutro razem ugotujemy coś i wypijemy kawę. Pojedziemy w miejsca ulubione przeze mnie, ale też machniemy ręką na coś co nie zawsze nam się podoba, a im przynosi radość.

Ale Kochana- do tego się dorasta.
Basilikum 14:36, 20 kwi 2016

Kasiu wiem wiem dlatego te srubki krece a R mi kopie doly i takie tam i ajerkoniak kreci
Chociaz wczoraj to ja wolalam kopanie dolow niz krecenie srubek ale jak galezie znikna z pola widzenia to bedzie super
Kasya 14:45, 20 kwi 2016

Kasik napisał(a)

Iza- to przecież na tym polega, że razem. Kiedyś sobie powiedzieliśmy i dziś z szacunkiem dla siebie, dla swoich wad i zalet idziemy pod pachę.
Ja dzisiaj Tobie śrubki potrzymam, a jutro razem ugotujemy coś i wypijemy kawę. Pojedziemy w miejsca ulubione przeze mnie, ale też machniemy ręką na coś co nie zawsze nam się podoba, a im przynosi radość.

Ale Kochana- do tego się dorasta.

Miło się czyta