Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 20:41, 16 maj 2016

Bogdzia napisał(a)
Kasiu własciwie mogłabym odpisac bez ogladania a i Ty tez to samo pomyślałas, to zeszłoroczna susza winna , u mnie jest to samo i z azaliami i z rh. te które kwitły najwczesniej kiedy jeszcze były opady i zaczęly rosnac bez problemów kwitna normalnie a inne niestety tez kiepsko. Nie chce Cie marwic ale u mnie takie zaburzenia kończyły sie tym ze azalie w jednym roku kwitły bardziej a w innym mniej, chodzi o to ze w tym roku mało kwitnąc wypuszcza duzo nowych przyrostów i jesli pogoda pozwoli to zawiaza wiele kwiatów ale w nastepnym roku osłabione mocnym kwitnieniem bedą musiały nieco odpoczac i zakwiną mniej i tak naprzemiennie do nastepnej anomalii pogodowej.

Dzięki Kochana. To co piszesz potwierdza moja teorię. A najważniejsze, że nie będę się martwić i uznam to za normę. Bałam się, że im coś jest.

Trzeba posadzić więcej, by kwitły naprzemienne.

Bogdzia 21:09, 16 maj 2016

Kasik napisał(a)

Dzięki Kochana. To co piszesz potwierdza moja teorię. A najważniejsze, że nie będę się martwić i uznam to za normę. Bałam się, że im coś jest.

Trzeba posadzić więcej, by kwitły naprzemienne.

Tylko teoretycznie masz racje bo jak kiedys pogoda narozrabia i np podmarzna to znów wszystkie wejdą w ten sam rytm ja mam lata naprzemienne raz lepiej kwitną rh a drugi raz azalie i tylko żal jak cos pomiesza szyki akurat tym co w danym roku mają lepiej kwitnac.
Bea 21:13, 16 maj 2016

Kasia pamiętasz może domianę żurawek przy ścieżce. One mają cudny kolor.

Na donicę będę czekać, bo u Ciebie surfinie rosną jak na drożdżach.

Kasik 21:18, 16 maj 2016

Bea napisał(a)
Kasia pamiętasz może domianę żurawek przy ścieżce. One mają cudny kolor.

Na donicę będę czekać, bo u Ciebie surfinie rosną jak na drożdżach.

To zwykłe żurawki marmalade ale u mnie im ta glina chyba pasuje. Na surfinie sama będę czekać.
Kasik 21:19, 16 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Tylko teoretycznie masz racje bo jak kiedys pogoda narozrabia i np podmarzna to znów wszystkie wejdą w ten sam rytm ja mam lata naprzemienne raz lepiej kwitną rh a drugi raz azalie i tylko żal jak cos pomiesza szyki akurat tym co w danym roku mają lepiej kwitnac.

No to w takim razie przygotuję się na nieznane.
Alisonek 21:27, 16 maj 2016

Kasik napisał(a)

No szkoli się chłopak. Coraz lepiej mu wychodzi a dziś to mistrzostwo świata.
Lato długie- może będziecie w okolicach to i kaweczka z drożdżakiem sie znajdzie.

Kusisz KAsiu
ale faktycznie pewnie w sierpniu będziemy chcieli jechać do znajomych w Nowym Tomyślu to i do Was byłoby już blisko Pozdrawiamy
ewelaa74 10:25, 17 maj 2016

Ścieżka super wygląda pomimo Twojego niezadowolenia Żurawki ładnie wyglądają, chyba zima ich nie zmroziła za bardzo
RH czadowe. Też mam u siebie ale dopiero z nimi zaczyna przygodę. Aż się boję czy sobie poradzę
pozdrawiam
Kasik 20:07, 18 maj 2016

Alisonek napisał(a)

Kusisz KAsiu
ale faktycznie pewnie w sierpniu będziemy chcieli jechać do znajomych w Nowym Tomyślu to i do Was byłoby już blisko Pozdrawiamy

NO przecież Wiesz Alu, ze nasz domek dla Was otworem stoi.
Kasik 20:13, 18 maj 2016

ewelaa74 napisał(a)
Ścieżka super wygląda pomimo Twojego niezadowolenia Żurawki ładnie wyglądają, chyba zima ich nie zmroziła za bardzo
RH czadowe. Też mam u siebie ale dopiero z nimi zaczyna przygodę. Aż się boję czy sobie poradzę
pozdrawiam

Oczywiście byłabym niepoważna gdybym powiedziała, że jest brzydko. Każdemu z nas musi się podobać to co robimy. Ja już od pewnego czasu uświadomiłam sobie, że mój ogród jest dla mnie piękny. 9 Choć zachwycam się również innymi)

Chodziło mi tylko o to, że jest bidniej niż w tamtym roku, a człowiek z upływem lat oczekuje coraz większych zachwytów.

Żurawki po zimie wyglądały tak sobie i z braku możliwości długo ich nie czyściłam. Zaczęły sie nabudowywac nie czyszczone i może to jest odpowiedź. Tak naprawdę dopiero niedawno poobrywałam dolne, suche liście.
Milka 14:32, 19 maj 2016

Kasik napisał(a)

My jedziemy do Kasi w piątek, a Grześ w sobotę od 6 rano będzie ciasto piekł. Co by było gorące.

Tak obiecał

Już sie cieszę i jubilata na żywo wyściskamy
szkoda, ze i my nie możemy wcześniej