Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Monia81 21:17, 24 sie 2017

Bardzo dziękuję za zdjęcia Buziak wielki i Pozdrawiamy Was serdecznie
Kasik 19:51, 27 sie 2017

Basilikum napisał(a)

no i wlasnie o to chodzi, by sie laik zachwycil i w kazdym wypadku nie nalezy go uswiadamiac

No i nie uświadamiałam.
Kasik 19:54, 27 sie 2017

asiak napisał(a)
Kasiulka, wszystko u Ciebie piękne... jeżówki, hortensje i wszystko
Pozdrawiam

Dziękuje Asiu-

Staram sie by było ładnie, a czy jest? zależny od pory roku. Dziś rzeczywiście mój ogród w najładniejszej odsłonie.
Kasik 20:05, 27 sie 2017

Kindzia napisał(a)
Powiadasz, że rozplenica nie daje rady rozchodnikowi??? Zobaczysz u mnie na cycku...chyba jednak będę musiała zabrać rozchodniki stamtąd...Moudry już się zaczyna rozpychać...no, zobaczysz, masz z tym doświadczenie.

Ale żeście wylizały!!! Mucha nie siada!!!

Byłąm i widziałam. Moudry - potwór będzie, ale to już Wiesz.

Wylizane było- jak pisałaś. Dziś jest ciut mniej, ale nie plewię jeszcze. Wypoczynek - tak zaplanowałam.
Kasik 20:17, 27 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Czasami dochodzę do wniosku, że kompozycje " z musu", przypadkowe są lepsze i godne uwagi, niż planowane i czasami przekombinowane. No i te z musu są tańsze, bo tworzymy z tego, co jest pod ręką.
Czasami jednak po wielu próbach trzeba się z niektórymi kompozycjami rozstać, bzmienić nasadzenia, bo to, co teraz jest dobrze, wcale nie musi być dobre za kilka lat. Rośliny różnie się rozrastają...

Kasia, czy masz sposób na rozkładające się rozchodniki? Te zwykłe stoją na baczność, a takie odmianowe, bardziej różowe po dwóch latach rozłożyły mi się na boki

Odpowiedź na pytanie- nie, nie mam sposobu.
Myślę jednak, że tak jak te okazałe, rozchodnik musi mieć ciasno w koło - wtedy sie nie rozchyla. Piszę tak z doświadczenia i obserwacji moich.
Basilikum 20:35, 27 sie 2017

a wlasnie dzis zauwazylam, ze moje biale stoja na bacznosc i tak jak piszesz maja ciasno, sa otoczone innymi rozchodnikami
Kasik 20:55, 27 sie 2017

Dorota123 napisał(a)

Dziękuje za pochwały. Dziś ta ścieżka już inaczej wygląda- bardziej jesiennie.
Kasik 20:56, 27 sie 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia no cud miód. Miałam napisać mucha nie siada ale już z Kindzią chyba nawet zaczynamy mówič tak samo to i wpis mi podebrałaFaktycznie wyczyszczone aż miło

Ja juz nieraz zaśpiewuję po Waszemu- to czemu Ty nie miałabyś
Kasik 21:01, 27 sie 2017

eee_taam napisał(a)
wiesz...moze to tak jest że sie cudze chwali ....byłam u Joli ..niby mam swoje te same horty ( opatrzyły mi sie czy jak? ) na widok limek u Joli normalnie szczęka mi opadła ...pełen wypas ...chodziłam macałam głaskałam nie mogłam sie napatrzeć a przecież mam swoje i jak przyjechałam do siebie to po ciemku poszłam moje pomacać ...czy aby moje nie inne bo jakoś tak mocno mnie nie zachwycały

Justyna- ja tak miałam z dziećmi. Jak oglądnęłam jakiś film, który mnie poruszył, a traktował o dzieciach- to szłam do ich sypialni i całowałam na śpiku.

Nasze ogrody są nam znane i codzienne i nie widzimy nawet zmian.Nie umiemy się zachwycać. Dlatego bazować musimy na opiniach innych.
Kasik 21:06, 27 sie 2017

Nikita napisał(a)
O ja cccie...jakie cudne hortensje !!! Ślicznie...i ani jednego chwaściora ! I te kanciki..... !!!!!

Dzięki Madziu-

CHwaścior niejeden by się znalazł. No ale cóż, bez chwastów ogród - to nie ogród.