Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Alisonek 21:29, 27 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Poczekam na opinie Kasi, pewnie niedługo dostanie ale M już obiecał zrobic mi z drutu zbrojeniowego, na razie mi się nie spieszy bo sama nie wiem co w nich posadze raczej chyba powojniki niz róze choc jedne i drugie kiepsko u mnie rosna.

My dzisiaj z M też oglądaliśmy druty do takich kolumn na pnącza, bo pokazałam mu ten link od Mart Zielonej i zapytałam czy można coś takiego zrobić samemu i drut z kwasówki 5 mm kosztuje nie całe 3 zł za metr, czyli na całą konstrukcję potrzeba 20 zł plus to owalne wnętrze, jest co kombinować
Kindzia 12:02, 28 lut 2014

Dostałam!!!
Szybciorem!!!
Wyglądają całkiem całkiem
Jutro eMuś bedzie składał, to powiem coś więcej. I obfocę of kors
makkasia 23:31, 28 lut 2014

Kasiu usiadłam na chwilę do lapka przez zaśnięciem i wlazłam na kominki do Ciebie
kupiłam latarenki ale niestety już nie tam gdzie polecałaś bo ich już nie było Zapłaciłam 30 zł więcej ale je mam Pozdrawiam weekendowo.. mam wiele planów ale choróbsko mnie kręci ... ale mam nadzieję, że nie rozłoży
Kasik 08:21, 01 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Dostałam!!!
Szybciorem!!!
Wyglądają całkiem całkiem
Jutro eMuś bedzie składał, to powiem coś więcej. I obfocę of kors

Musisz mi dać linka do tej Twojej oferty, bo ja widzę tylko jedną. No chyba, że ta Twoja się skończyła.
Jedziemy dziś na Gardenię, oblukamy co i jak. Mają być z rosarium , może coś kupie, choć ofertę która wystawiają, to tylko z odkrytym korzeniem i nie wiem czy się zdecyduję.

Buziaki
Kasik 08:23, 01 mar 2014

makkasia napisał(a)
Kasiu usiadłam na chwilę do lapka przez zaśnięciem i wlazłam na kominki do Ciebie
kupiłam latarenki ale niestety już nie tam gdzie polecałaś bo ich już nie było Zapłaciłam 30 zł więcej ale je mam Pozdrawiam weekendowo.. mam wiele planów ale choróbsko mnie kręci ... ale mam nadzieję, że nie rozłoży

Odganiaj choróbsko- nie czas teraz. Budzą się ptaszki i zaczynają świergotać- trzeba do ogrodu.
Super, że masz latarenki- zanotowałam - brak zdjęć, -proszę się poprawić.

Buziam
malgorzata_s... 16:26, 01 mar 2014

Kasik jak ja ci Gardenii zazdraszczam Muszę zaplanować na przyszły rok Buziak.
Kasik 18:55, 01 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasik jak ja ci Gardenii zazdraszczam Muszę zaplanować na przyszły rok Buziak.

Małgosiu myślę, że te targi to przede wszystkim oferta dla hurtowników. Oczywiście można dostać namiary na wystawców, którzy oferują swoje produkty osobom prywatnym, ale tych jest zdecydowanie mniej.
Piękne rośliny i masę innych ofert z różnego zakresu- od nasion , nawozów, sprzętu, donic, ozdób i wiele, wiele innych. Tak naprawdę trzeba by było iść tam kilka razy, by wszystko dokładnie pooglądać.
My zajechaliśmy do Poznania po 11, a po 15 30 już musieliśmy wracać. To trochę mało czasu.
Zakupy zrobiłam i jestem z nich zadowolona, ale myślałam, że będzie troszkę więcej bylin, kwiatów wiosennych- bo po takie jechałam.
Spotkanie też tak w biegu, bo taka mała kawka.
Było dużo Żurawek, które miały być sprzedawane od 15, a jak przyszliśmy to okazało się, że już ktoś kupił wszystkie paletki. Prześliczne ciemierniki, ale cena jak za sztukę powalała.
Dużo rododendronów, azali, wrzośców, cebulowych i całą gama iglastych, bukszpanów, magnolii.

Ja kupiłam hortensje- choć ich nie planowałam teraz, ale, że cena bardzo niska - nie było co się zastanawiać.

Troszkę się rozpisałam. Jeśli Masz jakieś pytania , to chętnie odpowiem.

malgorzata_s... 19:01, 01 mar 2014

Ciemierniki u nas też drogie za jednego 18 zł dałam. To ja myślałam że można tak sobie jechać i kupić a to typowa wystawa. No cóż fajnie że coś kupiłaś A spotkanie to faktycznie chyba lepiej gdzie indziej jak warunki lepsze Buziam.
Kasik 19:04, 01 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ciemierniki u nas też drogie za jednego 18 zł dałam. To ja myślałam że można tak sobie jechać i kupić a to typowa wystawa. No cóż fajnie że coś kupiłaś A spotkanie to faktycznie chyba lepiej gdzie indziej jak warunki lepsze Buziam.

Gosieńko tam taka ładna sadzonka w granicach 38-48 zł.
malgorzata_s... 19:07, 01 mar 2014

Kasik napisał(a)

Gosieńko tam taka ładna sadzonka w granicach 38-48 zł.

Rany, aż mnie zatkało. A bukszpanki ?