Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 20:59, 26 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Kasiu pozdrówka serdeczne zostawiam , przy okazji i dla Marty za informacje bo kazda informacja jest cenna , ja jestem jeszcze na etapie zbierania ich właśnie , nic jeszcze nie kupiłam .

U mnie na razie małe obeliski stoją, bo i różyczki młode. Musze się za czymś rozglądnąć. Kasia zamówiła te, które znalazłam- zobaczymy co powie o ich jakości.

W internecie- to taka niewiadoma, ale ja wiele rzeczy tak kupiłam i chwalę sobie.

Zobaczę na Gardenii- może tam coś będzie.
alinak 23:05, 26 lut 2014

Kasiu widziałam u Ani twoje pytanie o cięcie lawendy ...poczekaj jeszcze z tydzień , nie więcej .
wiosna na całego i moja lawenda już ma od dołu malutkie przyrosty . tnij na ok 10-15 od ziemi . a że wygląda jak miotła to normalne , dlatego tnie się nisko , wiosna żadne kwiatki nie są piękne po zimie ...
pozdrawiam
Kasik 09:41, 27 lut 2014

alinak napisał(a)
Kasiu widziałam u Ani twoje pytanie o cięcie lawendy ...poczekaj jeszcze z tydzień , nie więcej .
wiosna na całego i moja lawenda już ma od dołu malutkie przyrosty . tnij na ok 10-15 od ziemi . a że wygląda jak miotła to normalne , dlatego tnie się nisko , wiosna żadne kwiatki nie są piękne po zimie ...
pozdrawiam

Dziękuję bardzo Alinko. W tamtym roku już cięłam cześć, ale wydaje mi się , że nie wyglądały aż tak źle jak te dzisiejsze. Może dlatego , ze zdrewniałe są bardziej.
ANIA 10:29, 27 lut 2014

Lawendowy temat porusacie. W tym roku planuję wsadzić szpaler lawend - czekam na odpowiednią porę wiosenną.
Kasik 10:54, 27 lut 2014

ANIA napisał(a)
Lawendowy temat porusacie. W tym roku planuję wsadzić szpaler lawend - czekam na odpowiednią porę wiosenną.

Witaj u nas.

Ja uwielbiam lawendę i chciałabym jej mieć dużo, ale ja bym wszystkiego chciała dużo

ANIA 11:08, 27 lut 2014

Kasik napisał(a)

Witaj u nas.

Ja uwielbiam lawendę i chciałabym jej mieć dużo, ale ja bym wszystkiego chciała dużo

To tak jak ja. Na razie mam dużo wolnego miejsca w ogrodzie i dużo pomysłów w głowie. Gorzej jest z ich wdrażaniem do ogrodu.
Kasik 11:47, 27 lut 2014

ANIA napisał(a)

To tak jak ja. Na razie mam dużo wolnego miejsca w ogrodzie i dużo pomysłów w głowie. Gorzej jest z ich wdrażaniem do ogrodu.

To tak jak u mnie.
Jak oglądam jakieś roślinki, to zawsze chce mi się zamówić całą gamę gatunku. Nie mogę się zdecydować na coś jednego.

aaaaaaaaaaa i dużo to ja bym chciała jeszcze pieniędzy na ich zakup
ANIA 12:31, 27 lut 2014

W samo sedno sprawy uderzyłaś. A jeszcze jeden negatywny czynnik to brak czasu, a niekiedy sił.
Bogdzia 17:10, 27 lut 2014

Kasik napisał(a)

U mnie na razie małe obeliski stoją, bo i różyczki młode. Musze się za czymś rozglądnąć. Kasia zamówiła te, które znalazłam- zobaczymy co powie o ich jakości.

W internecie- to taka niewiadoma, ale ja wiele rzeczy tak kupiłam i chwalę sobie.

Zobaczę na Gardenii- może tam coś będzie.

Poczekam na opinie Kasi, pewnie niedługo dostanie ale M już obiecał zrobic mi z drutu zbrojeniowego, na razie mi się nie spieszy bo sama nie wiem co w nich posadze raczej chyba powojniki niz róze choc jedne i drugie kiepsko u mnie rosna.
Kasik 21:02, 27 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Poczekam na opinie Kasi, pewnie niedługo dostanie ale M już obiecał zrobic mi z drutu zbrojeniowego, na razie mi się nie spieszy bo sama nie wiem co w nich posadze raczej chyba powojniki niz róze choc jedne i drugie kiepsko u mnie rosna.

Ja będę potrzebowała za jakiś czas, Poczekam,

Dzisiaj byłam "kopciuszkiem"
Czyściłam opaskę z drobnego, białego kamyczka zawalonego korą i ziemią. Wyciągałam do wiaderka po kawałeczku i wrzuca lam przebrane kamyczki na ich miejsce. Po prostu robota jak z kopciuszka. Kilka godzin pracy, a dopiero połowa opaski zrobione. Masakra.