Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 12:47, 11 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Wczoraj nasiona werbeny wysypałam prosto do gruntu. Jak nie rusza to i tak coś juz tam sie rok temu wysialo

U mnie w gruncie też wzeszła. Mam jeszcze nadzieję, ze zeszłoroszne krzaczki również przeżyły. Zobaczymy.
inag 12:48, 11 kwi 2016

Magda_ napisał(a)
już się nie mogę doczekać tej nowej rabaty nie ma jak wiosna

Ja też ale jak na razie to jeszcze mam trochę zrywania darni. Idzie mi to jak krew z nosa bo nie mam jak wyjść na dłużej i tylko tak z doskoku robię po trochę
inag 12:50, 11 kwi 2016

A_gawa napisał(a)

Ilonka, czy mogłabyś przypomnieć jak sie ten klonik nazywa?
Jestem ciekawa czy da radę rosnąć w półcieniu.

To klon polny Carnival. On właśnie do półcienia najlepiej sie nadaje. U mnie rośnie w pełnym słońcu i jest niesamowicie popalony co roku. Jak znajdę dla niego godne zastępstwo to go przesadzę bo takie miejsce zdecydowanie mu nie służy.
inag 12:52, 11 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Ilonka zatem czekam na fotki
u mnie zimno szaro buro...czekam na słoneczko,
bo tez mnie czeka zrywanie darni i kolejne przesadzanie dosadzanie

U mnie dopiero zaczyna się przejaśniać ale zbyt ciepło nie jest My już wszyscy wiemy, ze u Ciebie cały czas są rewolucje ogrodowe
inag 12:55, 11 kwi 2016

kitek81 napisał(a)
Kochana, ale masz skarbów u babci a i taka babcia to skarb
ciekawa jestem co tam kombinujesz z nową rabatką? :>
a i fajną paczkę od Mirki dostałaś
pozdrawiam :*

Babcia skarb - to fakt
Kombinuję tą rabatę pod altaną. Już kiedyś ją pokazywałam. Muszę dziś jeszcze zamówić sadzonki bukszpanów na obwódkę i po raz kolejny pomaltretowac miłego Pana o zamówione graby
Paczka od Mirki świetna ale chyba zmarnowałam tę stipę bo po kilku dniach nie wygląda dobrze.. Jeszcze o nią walczę ale mam złe przeczucia..
Udanego dnia!
inag 12:56, 11 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Ilonko
Zrobiłam dzisiaj próbę trawnikową z 1/ siarczanem amonu i 2/ azofoską Mam jeszcze samo żelazo ale do oprysku - może jutro uda się zrobić test?

PS Siarczanu żelaza nigdzie nie znalazłam ...

NAwet nie wiesz jaka jestem ciekawa wyników tego eksperymentu! Pokaż koniecznie efekty Też myślałam o czymś takim na kawałku trawnika.
lojalna_ 13:06, 11 kwi 2016

Stęskniłam sie za Twoim ciepłym kamieniem i boskimi fotkami

Werbeny i łanów zazdraszczam u mnie tylko jeden listek bida .....
inag 13:50, 11 kwi 2016

Bo ja jak już wychodzę z aparatem to raz a porządnie W tygodniu się zmobilizuję - Dzięki
Na werbenę poczekaj jeszcze. Ona potrafi bardzo długo wschodzić a jak już zacznie to jest szał
lojalna_ 13:57, 11 kwi 2016

No troche skopałam te rabate gdzie była ....dęby sadziłam haha to chyba cudu nie bedzie

Czekam na fotki cierpliwie
Anna_ogrodni... 18:55, 11 kwi 2016

Witam
Jestem na forum od paru dni ale wcześniej często zaglądałam i podwalam ogrody aż w końcu podjęłam decyzje i ciesze się Masz bardzo piękny ogród
na razie spacerowałam po nim krotko ale już wiem ze będę go czesniej podziwiała I poczytam coś wiecej na jego temat Jak na razie ja jestem na etapie ekobordow a zobaczyłam ze ty je stosujesz. Jesteś zadowolona sprawdzają się? Bo ja nie potrafię utrzymać ładnych kancików a sadze ze ekobordy cz inne obrzeza pomoga wyrównać szczególnie jak jest trawnik i kamienie lub trawnik i kora.
Pozdrawiam serdecznie