Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Agania 16:48, 19 cze 2014

Już cieszysz się liliowcami, moje dopiero w pakach, też z niecierpliwościa czekam na ich kwiaty, moje ulubione

Piękna

Pozdrawiam
Margarete 23:10, 19 cze 2014

U mnie dopiero dwa pierwsze liliowce pokazuja jakiego będą koloru, reszta w pakach jeszcze. Takiego w kolorze brudnego różu z bordem też mam, i zółtego - chyba stella del orro bo niski jest - reszta to zagadka, bo sadziłam jesienia i teraz nie pamietam gdzie który kolor..........czekam z niecierpliwościa.
Pozdrawiam i udanego odpoczynku wekendowego !
Nikita 09:30, 20 cze 2014

Mariola, ależ ty masz całe królestwo liliowców...i jakie kolory!!! No róże też oczywiście rewelacyjne, ale tych liliowców nie spodziewałam się u ciebie...
Pozdrawiam prawie weekendowo
yolka 20:33, 20 cze 2014

Jestem z rewizytą. Piekne róże, liliowce i całe kolorowe tabaty. Czosnki głowkowate też widziałam, jeszcze zielone, ale wkrótce zmianią kolor i przylecą do nich pszczoły. Pozdrawiam
yolka 20:48, 20 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Basiu, Gabrielo, Dzidko jakże cenny odzew na moje pytanie, dziękuję Gratuluję Wam sukcesów, bo to jednak chyba takie proste nie jest. Basiu, informacja obrazkowa cenna.
Spróbuję wobec tego tej metody, zawsze coś ukorzeniam, więc warto ryzykować. I co b. ważne Dzidko, nie ma problemu z odrostami, to jest zachęcające. Gabrysiu, a ty kiedy zaczęłaś ukorzeniać, we wrześniu czy w czerwcu? Chyba Viva pisała mi, ze można to robić w czerwcu. Wobec tego wkładam sekator do torebki, bo a nuż gdzieś coś
Z podziękowaniem Ascot

[img size=640x480]
Czy na tym zdjeciu to jest czosnek błękitny, o którym wspominałaś u mnie? PIĘKNY
paniprzyroda 21:01, 20 cze 2014

Dokładnie i dość długo kwitnie, jestem z niego bardzo zadowolona, na pewno dokupię jesienią więcej.
yolka 21:08, 20 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Dokładnie i dość długo kwitnie, jestem z niego bardzo zadowolona, na pewno dokupię jesienią więcej.

Nie mogę się napatrzeć. ładnie wygladałby u mnie na rabacie błekitnej (mozna zobaczyć na stronie 105)Kupiłaś w sieciówce ogrodniczej, czy zamawiałaś przez internet. Daj jakiś namiar
paniprzyroda 21:12, 20 cze 2014

PERKA napisał(a)
różnorodność Twoich liliowców zachwyca - cudne!

Perko, zajrzałam do Ciebie na chwilę, masz piękny ogród z olbrzymim potencjałem
Liliowce młode jeszcze sadzonki oprócz kilku starszych egzemplarzy

I jak widać na zdjęciach, mam inwazję słodyszka na wszystkich jasnych kwiatach, także różach. To prawdopodobnie nie opryskana pszenica za płotem jest tego przyczyną. Jutro muszę powalczyć z nimi

paniprzyroda 21:15, 20 cze 2014

yolka napisał(a)

Nie mogę się napatrzeć. ładnie wygladałby u mnie na rabacie błekitnej (mozna zobaczyć na stronie 105)Kupiłaś w sieciówce ogrodniczej, czy zamawiałaś przez internet. Daj jakiś namiar

O ile dobrze pamiętam to benex. Stronkę obejrzę
paniprzyroda 21:24, 20 cze 2014

Agania napisał(a)
Już cieszysz się liliowcami, moje dopiero w pakach, też z niecierpliwościa czekam na ich kwiaty, moje ulubione

Aganiu, to ubiegłoroczna New Dawn, stąd pytanie u Ciebie Idzie jak burza, nie wiem, czy zostawić ją w tym miejscu ( między brzozami, przy placyku i zrobić dla niej półkolista pergolę, czy raczej szukać dla niej innego miejsca