Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Pszczelarnia 13:08, 17 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)

Hosta dla Nikity, deszcz jej sprzyja, specjalnie ją zmierzyłam, bo intrygowało mnie to, ma 140x135.

Czy ta hosta to 'Big Daddy', myślisz? Kupiłam sobie 4 szt. na zadarnianie masywne. Jest piękna.

Wszystkie inne rośliny też bujne, że hoho!
PERKA 22:54, 17 cze 2014

lawenda, moja ulubiona - piękna, hortensja - zjawiskowa !!!, a te róże - och! Pięknie utrzymany ogród, widać że rośliny zdrowe, a to w jakiej kondycji masz róże pokazuje jakim jesteś fachowcem - szacun.
ewsyg 23:55, 17 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Irenko, liliowce to moje odkrycie z ubiegłego roku, posadziłam sporo. Przesadzane ze starego do nowego, bez falbanek, też pokazały kwiatek

I na pewno Cię nie zawiodą, ja już od dawna je lubię
paniprzyroda 00:13, 18 cze 2014

Małgoś, cieszę się, że wrociłaś z doświadczeniem czy bez, też trzeba przesadzać
Róż uzbierało się troszkę, niektóre muszę przenieść jesienią w inne miejsca.
Pierwszy kwiatek z White Cover, są nieprawdopodobnie delikatne i jakieś ulotne

Pszczelarnio
- Nikita zidentyfikowała te hostę jako Elegans; mam ją bardzo długo już, ale dopiero od dwóch lat rośnie w przyzwoitych warunkach i pokazuje, na co ją stać
Lody malinowe z bitą śmietaną
paniprzyroda 00:24, 18 cze 2014

PERKA napisał(a)
lawenda, moja ulubiona - piękna, hortensja - zjawiskowa !!!, a te róże - och! Pięknie utrzymany ogród, widać że rośliny zdrowe, a to w jakiej kondycji masz róże pokazuje jakim jesteś fachowcem - szacun.

Dziękuję, z różami zaczynam dopiero, a lawenda to moja faworytka od lat, podobnie jak hortensje Zapraszam.

ewsyg - jesteś znakomita, jeśli chodzi o liliowce
Kolejne nowe pokazały kwiaty

Kindzia 10:04, 18 cze 2014

Róż sporo u Ciebie znalazłam, kocham te kwiaty I dopiero Ewie z piaskowego ogrodu zachwalałam Chippendale, bo jakoś się jej nie widziała. U Ciebie też piękna.
Jest tu co oglądać, podobają mi się skomponowane rabaty i ta lipa cudowna...do przetaczników przymierzam się drugi rok, chciałam Christę, te grzebyczki mi się podobają, ale takie jak u Ciebie też ładne. Trzeba jakiś wypad do szkółki zrobić I czosnki Szuberta musowo jesienią kupić

Pozdrawiam serdecznie i za odwiedziny dziękuję
ewsyg 20:27, 18 cze 2014

Mariolu, możliwe że jest to liliowiec Total Look

paniprzyroda 08:06, 19 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Róż sporo u Ciebie znalazłam, kocham te kwiaty I dopiero Ewie z piaskowego ogrodu zachwalałam Chippendale, bo jakoś się jej nie widziała. U Ciebie też piękna.
Jest tu co oglądać, podobają mi się skomponowane rabaty i ta lipa cudowna...do przetaczników przymierzam się drugi rok, chciałam Christę, te grzebyczki mi się podobają, ale takie jak u Ciebie też ładne. Trzeba jakiś wypad do szkółki zrobić I czosnki Szuberta musowo jesienią kupić

Pozdrawiam serdecznie i za odwiedziny dziękuję

Kindziu wiele wątków podczytuję, ale z braku czasu wpisy zostawiam sporadycznie
Chippendale jest niska jeszcze, ale zachwyca ilością kwiatów i ich zmiennością. Nad rabatami pracuję i nie jest powiedziane, że to ich ostateczny kształt i zawartość bo i nowe róże czekają do posadzenia i byliny rozrastają się zbyt mocno. Przetacznik Christa dopiero formuje grzebyczki, też duży

Lawenda przy różance z przodu niższa, z tyłu ogromna, dobrze, że nie odwrotnie i tu widać, że różane nasadzenia młodziutkie w nowym, w starym mam dwie pnące i kilka wielkokwiatowych róż

Pysznogłówka, pierwsza z trzech kolorów które mam, różowe jeszcze nie zawiązały pączków, bo siane wczesną wiosną i nie wiem, czy zdołają zakwitnąć w tym roku.

/original.JPG[/img]
paniprzyroda 08:23, 19 cze 2014

ewsyg dziękuję za nazwę liliowca, a ten już rozwinął się całkowicie i chyba zostanie w tym miejscu, bo kolor odpowiedni, przybrudzony róż z domieszką bordo, jest dokładnie taki, jak na zdjęciu

i następny podobny do pokazywanego wcześniej, ale jednak nieco inny

i maleństwo z zadziwiającą ilością kwiatów

PERKA 11:55, 19 cze 2014

różnorodność Twoich liliowców zachwyca - cudne!