Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

malkul 22:05, 16 cze 2014

Stipa z rozchodnkiem cudna wręcz
paniprzyroda 22:27, 16 cze 2014

Irenko, liliowce to moje odkrycie z ubiegłego roku, posadziłam sporo. Przesadzane ze starego do nowego, bez falbanek, też pokazały kwiatek

A to dla Gabrieli, jeżeli tu zajrzy

i dla wszystkich lubiących błękit

i coś słodkiego
paniprzyroda 22:52, 16 cze 2014

Rench, już prawie

malkul, miło, że zostawiasz ślad pamiętam połać rozchodnika z trawami u Zety, nie pamiętam tylko, czy to była stipa. Rozchodnik podzieliłam swój, stipa wysiana z nasion, a czy efekt będzie, zobaczymy pozdrawiam
malkul 23:00, 16 cze 2014

u zety to były rozplenice
Gabriela 23:31, 16 cze 2014

Zajrzałam. Pięknie kwitnie biały ostrogowiec, już się go nie pozbędziesz, o ile nie będziesz porządnicko usuwać przekwitłych kwiatków.
Niebieskie kuliste czosnki też wsadziłam, ale coś ich nie widać.
Eksperymenty z sadzonkami róż zaczęłam 20 maja, to są rugosy i mchowe, więc szanse chyba są. Nie mogę napisać skąd je mam. Coś jak z niebieską hortensją, co wystawała za siatkę, na ulicy...
paniprzyroda 23:44, 16 cze 2014

Gabrysiu, wszelkie ostrogowce będą mile widziane jak sie wysieją. Niebieskie czosnki wzeszły jesienią, ale dzięki łagodnej zimie dały radę.
Eksperymenty będą ciekawe
malkul stipy może miały za sucho, muszę je obserwować
barbara_kraj... 23:50, 16 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)

Róża w sam raz do przybrania tortu Tak mi się jakoś skojarzyło
paniprzyroda 23:58, 16 cze 2014

Basiu, a wiesz, że dawno temu własnoręcznie robiłam płatki różane i róże na torty urodzinowe z kisielu i spirytusu... nie było w sklepach takiej oferty, jak dziś. Oczekiwanie na nią jest ekscytujące maniery królowej, poczeka z efektownym wejściem
Margarete 11:23, 17 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, szałwia i u mnie szaleje, będę ciąć i przesadzać, bo podobnie jak u Ciebie róże zagłusza. Kolejne potworry, cięte pęcherznice znów się rozpychają, za nimi kaliny, jeszcze sezon i jak kaliny podrosną pęcherznice pójdą wek. Ale te ciemne miały zostać i coś mi się wydaje, że też za duże będą. ML zaczyna wreszcie porządnie się ruszać, za to rude trawy do wyciepania, straciły na urodzie

U mnie na rabatach tez ciasnawo sie robi, chyba bede ja wiosna poszerzac i na nowo przemieszczac rosliny, niektóre posadziłam bez głowy, jedne wyłaża na drugie i zasłaniaja je... ale tak to jest jak sie nie ma doswiadczenia...
Margarete 11:49, 17 cze 2014

Alez masz tych róż.......jedna od drugiej ładniejsza....u mnie ascot też przekwitła juz, czekam na nastepne pąki, chippendales z Kutna tez kwitnie - slicznie i obficie. Eden rose u mnie zaczyna...