Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Pszczelarnia 13:29, 25 kwi 2018

paniprzyroda napisał(a)

Aga, miłe to, co piszesz

Kochamy te nasze i nie nasze wiosenne ogrody i to jest czas, kiedy cieszymy się nimi najbardziej, latamy rano i wieczorem i sprawdzamy kolejne pączki, listki, kolory i niespodzianki.
Ja uczę się przyjmować takie słowa z radością, i nie dodawać nic w stylu "...ale przecież jeszcze to jest nie tak, tego mu brakuje, za młody, za stary, nie ten kolor..."

Same mądre rzeczy. Jest się od kogo uczyć.

popcorn 13:33, 25 kwi 2018

Baptysja chyba, siewki? Te z tyłu.

Mariolko, ależ u Ciebie wiosna!!!! Bosko, bardzo mi się podoba!
mira 14:05, 25 kwi 2018

Jak dobrze ze pokazałaś rutewkę bo wyglądam za moją i nie widzę.
Sadzonki cieszą moje oczy. Tez mam te drobne narcyzy posadzone i cieszą ale upal i susza szybko się z nimi rozprawią. U mnie lilaki w pełni kwitnienia, w mieście w ogrodach też kwitną, kwitną też kasztany.
Ciekawa jestem czy zobaczymy lilaki / ja jak wydobrzeję to pojadę /.

Czytam o reklamacjach - w tym roku juz się wkurzyłam i zapisuję - coś reklamowałaś?
Magda70 16:02, 25 kwi 2018

paniprzyroda napisał(a)
warzywa
po lewo jarmuż zielony, po prawo bazylia

jarmuż Scarlet

mix buraków liściowych i roszponka, która przezimowała

sałaty

kiełkuje marchew

U mnie bazylia się ociąga....
a to zielone co przezimowało to chyba nie roszponka a raczej rukola
tulucy 19:24, 25 kwi 2018

Ja mam jakieś dziwne wrażenie, że to co mi z Ali przysłali, to nie orlaya.
Wygląda to zupełnie jak aminek.
paniprzyroda 21:11, 25 kwi 2018

Łucja, bardzo możliwe, bo przez cały czas miałam wrażenie, że jakoś znajomo wygląda. Jutro po południu zrobię wizję lokalną, porównam z aminkiem. Zapytałam Andy, pokazywała u siebie na wątku jak przepikowała.

Magda70- dzięki za czujność, przejęzyczenie, to i to na r A co z bazylią jest, teraz noce są chłodniejsze, to może dlatego się ociąga, u mnie wzeszła też cynamonowa, ale chyba siałam jeszcze jakąś i tej nie widać.
Truskawka dla Ciebie
Krys 21:13, 25 kwi 2018

Mariola takie cuda pokazujesz cieszę się,że sie spotkamy
paniprzyroda 21:18, 25 kwi 2018

mira napisał(a)
Jak dobrze ze pokazałaś rutewkę bo wyglądam za moją i nie widzę.
Sadzonki cieszą moje oczy. Tez mam te drobne narcyzy posadzone i cieszą ale upal i susza szybko się z nimi rozprawią. U mnie lilaki w pełni kwitnienia, w mieście w ogrodach też kwitną, kwitną też kasztany.
Ciekawa jestem czy zobaczymy lilaki / ja jak wydobrzeję to pojadę /.

Czytam o reklamacjach - w tym roku juz się wkurzyłam i zapisuję - coś reklamowałaś?

Mireczko kuruj się, wszak miałyśmy poznać się w realu Kasztany kwitną i u nas, matury tuż. Reklamowałam na jesieni, przysłano mi zapleśniałe cebule czosnku, teraz to sama się nie połapię co gdzie i od kogo. Lilaki jeszcze nie zaczęły.
Karola, masz oczywiście rację, to baptysja
judaszowiec i obiela

an_tre 21:21, 25 kwi 2018

Pomyszkowałam trochę po twoim ogrodzie i podziwiam jak działasz metodycznie i z rozmachem
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
paniprzyroda 21:33, 25 kwi 2018

hanka_andrus napisał(a)
W czasie deszczu, Hanusia w podróży po ogrodach forumowych. Twój zdecydowanie preferuję. Za konsekwencję w działaniu, której mi brak, .yza urodę kompozycji, i w ogóle za ogrom pracy dokonanej.
Narcyzy powoli i u mnie się odnawiają, ale z 10 lat musiało minąć przerwy, żeby znów
im pasowało pobyć w moim ogrodzie.

POdglądam Twoje rabaty i coś tam dla siebie odgapiam. Dziękuję za inspiracje.

Hanuś, ja nie wiem, czy Ty o mnie piszesz
dla Ciebie również moje ulubione, trochę na nie poczekałam, aż się u mnie zadomowiły

Margaretko - Gosiu, jest u nas kilka siedmiokropek, będę na te cebule polować Sadzonki to baptysja Tymczasem po powrocie z pracy pobiegłam zobaczyć jak wygląda pomyłka i powiem, że śliczny jest, bielszy po rozwinięciu, pachnie delikatnie. I tak myślę, że może ich nie będę przesadzać? Uzupełnię jeszcze braki najstarszą kępką i będzie dobrze

na dokładkę