Kasya, dalie posiane do gruntu u mnie też wschodzą mizernie, a cynie jeszcze się nie pokazały, fakt, że siałam późno. Za to posiane ogórki tydzień temu wschodzą ładnie
Laurowiśnio-Agatko, widzisz, dowiedziałam się, jaki mam modrzew. Dobrze rozpoznałaś. Przycinałam go wiosną ostro, bo rozwichrzył się na wszystkie strony. Dziewanna nowo wysiana już przepikowana, zastanawiam się, kiedy pikować pierwiosnka i żurawki, na razie maleństwa, ale widać, że ma się im na życie

jakieś pączki dalii następne idą.
Mirkaka, rabatka dziękuje

Rosły tam jeszcze róże, ale dostały eksmisję, za ciasno było. Zastanawiam się, co posadzić miedzy rozchodnikami, jak czosnki przekwitną, a rozchodniki jeszcze będą w lesie
Ula, twórczość niezapominajkową uskuteczniam już 9 lat
Haniu, donica z czosnkami to część niejako frontowa. Potem będą hortensje i rozchodniki.
Tkanina malowana małymi i większymi rączkami ze cztery lata temu, to kilkanaście ładnych metrów. Wykorzystuję ją w różnych aranżacjach, w tym roku robiła za suknię na manekinie. W pracy organizuję corocznie Święto Polskiej Niezapominajki z towarzyszącymi mu różnymi aktywnościami dzieciaków w zakresie ochrony przyrody.
Vivo, dziękuję

Wiadomość o deszczu ucieszyła mnie bardzo, bo patrzeć na przysychający ogród to udręka, coś o tym wiem. U nas z kolei już deszczu jest troszkę za dużo.