Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 18:33, 17 cze 2018

iwonadm napisał(a)
Pashmin ę wsadzilam na wiosnę. Mam nadzieję, że będzie kwitła tak pięknie jak Twoja.

Twoje róże pięknie kwitną i Pashmina na pewno im dorówna, masz ręke do róż
ostatnia, która pokazała kolor, nn

Dalie zaczynają na dobre

paniprzyroda 19:04, 17 cze 2018

malutka Snowflake

Urszulla 22:49, 17 cze 2018

paniprzyroda napisał(a)
Kasiu, nic nie padało..

Ula, tak, to bylinowy Arabella, już w ub. roku pisałam, że jest genialny jesli chodzi o długość kwitnienia, nie choruje. Zobacz, jedne kwiatki przekwitają, następne się rozwijają

Pashmina z tabliczką to jedna z pięciu krzaczków, najokazalsza, pozostałe nieco mniejsze. Ale widzę już
żółte listki od dołu niestety.

Jak prowadzisz ten powojnik? Może się płożyć? I jeszcze mi napisz jakie warunki lubi ( cień, półcień czy słońce).
popcorn 09:43, 18 cze 2018

Cudny ten powojnik i pashmina też kurcze moja lista roślinnych chciejstw puchnie
mirkaka 18:57, 18 cze 2018

Pięknie, dużo bieli, błękitu, ale i kolorki ostrzejsze też są u Ciebie.
Niesamowite że dalie już kwitną, a co będzie w sierpniu ? Wszystko teraz kwitnie to potem już nic??
paniprzyroda 21:58, 22 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Jak prowadzisz ten powojnik? Może się płożyć? I jeszcze mi napisz jakie warunki lubi ( cień, półcień czy słońce).

Ula, Arabella może się płożyć, jeśli go nie podeprzesz pójdzie po ziemi, dobrze byłoby, gdyby miał coś obok siebie, na czym mógłby się nieco wspierać. U mnie rośnie w pełnym słońcu, ale nóżki ma schowane pomiędzy różami.
ewsyg 22:00, 22 cze 2018

Mariola, Twoje Pashmminy są jakieś wysokie. Moje raczej niskie, chociaż jedna wypuściła całkiem wysokiego badyla. może też zmężnieje.
paniprzyroda 22:00, 22 cze 2018

popcorn napisał(a)
Cudny ten powojnik i pashmina też kurcze moja lista roślinnych chciejstw puchnie

Karolina, z tymi listami różnie bywa Masz dobry plan roślin na nową działkę i tak trzymaj
paniprzyroda 22:02, 22 cze 2018

mirkaka napisał(a)
Pięknie, dużo bieli, błękitu, ale i kolorki ostrzejsze też są u Ciebie.
Niesamowite że dalie już kwitną, a co będzie w sierpniu ? Wszystko teraz kwitnie to potem już nic??

Mireczko, mam nadzieję, że i w sierpniu coś nam zakwitnie
paniprzyroda 22:06, 22 cze 2018

ewsyg napisał(a)
Mariola, Twoje Pashmminy są jakieś wysokie. Moje raczej niskie, chociaż jedna wypuściła całkiem wysokiego badyla. może też zmężnieje.

Ewo, przez pierwsze dwa lata były zdecydowanie niskie, w ub. roku było już je widać, a w tym przybrały nieco na szerokości To też zależy pewnie od tego, jak nisko tniesz po zimie. U mnie przemarzają i muszę ciąć niziutko.