Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

yolka 00:41, 09 cze 2018

Laguna przerosła swoją pergolę, prawdziwa gigantka. Bukiet śliczny
Gosiek33 05:40, 09 cze 2018

Czosnki w hostach. Bardzo podoba mi się taka mieszanka
laurowisnia 17:09, 09 cze 2018

Czy ten trawnik okolony kwiatowymi rabatami masz bezpośrednio przed tarasem?
U mnie dziewanna również przeżyła, po cichu liczyłam na to, dopiero jednak jest na etapie wypuszczania pędów kwiatowych. Nie widzę jej siewek, za ta, którą ty wysiałaś się pojawiła. Będziesz ją rozdzielać?
A ta linaria wydaje się mieć większe kwiaty, czy to tylko złudzenie?
Zostawiam upalne pozdrowienia, czekam na deszcz.
Gruszka_na_w... 22:53, 09 cze 2018

Róże w tym roku wyjątkowo dorodne. Twoja Laguna budzi respekt.
U mnie nawet New Dawn bez czarnej plamistości. Dalie pożegnały się z moim ogrodem. W tym roku, z trzech, ani jedna nie wyszła z ziemi, a w zeszłym sezonie, to co wyszło pożarły ślimaki.
Spokojnej niedzieli, Pani Przyrodo. Oby udało się złapać oddech przed trudnym tygodniem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ewsyg 07:19, 10 cze 2018

Witaj Mariolo. Ależ Twój ogród się zmienił. Wydoroślał, że cho cho. Wszystko pięknie skomponowałaś, bardzo gustownie. Róże masz już duże. Rose de Tolbiacb bardzo mi się podoba, ale nie mam jej gdzie wepchnąć. No trudno, nie wszystko można mieć. Jestem pod dużym wrażeniem Twojego ogrodu.

Pozdrawiam
mirkaka 13:32, 11 cze 2018

Pięknie, tak jak piszesz wszystko naraz kwitnie, nawet jeżówki i dalie-kwiaty późnego lata już kwitną, dziwny ten rok..
W moim ogrodzie róże łapią pierwsze choroby grzybowe, wcześnie.
paniprzyroda 00:31, 15 cze 2018

Jolu - Laguna jest prawdziwą terminatorką To ostre słońce trochę ją przypala, ale jeszcze tłoczy

Gosiu- czosnki trochę za niskie, albo hosty mam za wysokie, chyba za dużo ich tam chciałam upchać bo cienistych miejsc jeszcze mało w tym ogrodzie

Haniu dalie w tym roku dziwnie się zachowują, niektóre mają zniekształcone liście i nie znam przyczyny, zaczynają kwitnąć nawet te, których nie pędziłam wiosną.
Jeden z trudniejszych dni dziś właśnie się skończył Jeszcze kilka i złapię oddech. Na razie nie ogarniam forum, ogrodu, czekam na wakacje.

Ewo dziękuję. Ogród rośnie i zmienia się, o kompozycjach trudno mówić, bo wiecznie coś zmieniam. Pozostają jeszcze inne części do zagospodarowania, ale to później.

Mirko, pierwsze żółte listki na różach obrywam na razie jak już je zauważę. Praktycznie kwitnie wszystko, ale niektóre rośliny nie osiągnęły zwykłych rozmiarów i już są zapączkowane. Wiosenne przesadzania i wysokie temperatury również zrobiły swoje. Róże za chwilę muszę dokarmić, bo niczego nie dostały wiosną, jesienią rozsypałam tylko obornik. Za to hortensje dostały nawóz wiosną, ale Limki blade są, dziś poleciałam po liściach magiczną siłą.

Laurowiśnio - Agatko, linaria nie ma większych kwiatków, to młoda sadzonka. Dziewanny chyba nie będę dzielić na pojedyncze sadzonki ze względu na brak miejsca. Posadzę tak, jak pikowałam do doniczek, po kilka sztuk w kępce. Budynek jest okolony trawnikiem, przy samym budynku nie mam nasadzeń, to jeszcze nie ten etap. Z każdego okna widzę rabaty Ta część o którą się pytasz znajduje się bezpośrednio przed tarasem. Pozostaje lewa strona działki tzw. część gospodarcza - tu trwa ciągła demolka.

Wrzucam jak leci, bez komentarza

paniprzyroda 00:38, 15 cze 2018

paniprzyroda 00:41, 15 cze 2018

paniprzyroda 00:43, 15 cze 2018