Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 22:57, 25 kwi 2019

popcorn napisał(a)
Nacieszyłam oczy Twoimi kolorami i wiosną, Mariolko
Padł mój przenoszony z poprzedniego ogrodu dereń jadalny, kupiłam małego w zamian, czekanie od początku, buu, tamten miał 3 owoce rok temu... heh, no cóż

buziaki!!

Karola, to trochę potrwa, zanim będzie miał owoce. Ważne, że już rośnie.
Przesadzane kopytka idą

kolejne fiołki

i judaszowiec

paniprzyroda 23:10, 25 kwi 2019

Mirkaka - te niebieskie kwiatki to bylinka, miecznica. Szafirki faktycznie mają niezapominajkowy kolor Żółte kwiatki to mahonia.

Jakieś tulipany i u mnie są w szczątkowych ilościach

nadal kwitną narcyzy

paniprzyroda 23:15, 25 kwi 2019

bardzo lubię brunnery

miniaturowe hosty

bratki nadal cieszą
paniprzyroda 23:27, 25 kwi 2019

posadziłam wszystkie pelargonie, tu angielskie

wysadziłam pomidory do szklarenki, a przede wszystkim kończy się budowa budynku gospodarczego, dziś położony został tynk

i na dobranoc jedyny pączek na żółtej magnolce

Kasya 04:39, 26 kwi 2019

Jak to juz kamasje ?
Czy to znaczy ze moje nie zakwitną ?
Wszystko inne tez cudowne u ciebie, i kwiaty i dodatki
Basilikum 08:06, 26 kwi 2019

fajnie sie u Ciebie dzieje budynek gospodarczy super
Pelargonie sliczne masz. Mi sie udalo przezimowac dwie i nawet rozmnozyc, zaczynaja juz kwitnac, niedlugo na dwor pojda
tak sie zastanwiam czy ja mam kamasje hmm chyba mialam
Anda 09:05, 26 kwi 2019

Wszystkie rośliny które pokazujesz bardzo lubię
Camassie będę sadzić jesienią i nie wiem, które lepsze, białe czy niebieskie
W tym roku też chcę sobie kupić angielską pelargonię. Ogólnie nie przepadam za nimi, ale te angielskie mi sie podobają
Moje narcyzy w tym roku słabo kwitły. Część padła pewnie ofiarą suszy, a część się podzieliła i miała tylko liście. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paradas 10:02, 26 kwi 2019

Judaszowiec pięknie kwitnie, czekam na paczkę z moim
Zazdroszczę donic, widzę łuk obok szklarni na jednym ze zdjęć. Jak się sprawuje?
Na jaką wysokość urósł tobie tulipan botaniczny ze zdjęcia?
Poppy 11:30, 26 kwi 2019

paniprzyroda napisał(a)

Jeden kwiatek mam na żółtej magnolii, jeszcze w pąku
Lubisz niebieski kolor? Kamasje już zaczynają kwitnąć

Powojnik w duecie z różą

Lubie niebieski, a camassie my wyszly z ogrodu, byly i nie ma, buu. Dwa razy je wsadzalam, pierwsza wiosna ok, pozniej zero. Przynajmniej u Ciebie sobie popatrze
A powojnik to jaki? Pamietasz? Chcialabym wlasnie taki dzwonkowy, wiosenny, moze byc i alepejski B podoba mi sie kolor Twojego!
Groszkow wiosennych zupelnie nie znam, wieloletnie sa? Jak zimuja?
Basilikum 15:06, 26 kwi 2019

Judaszowiec nam sie zamarzyl, nawet juz miejsce mamy trzeba wiec poszukac w szkolkach.