Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

popcorn 14:20, 10 maj 2019

Ależ masz gęsto na rabatach, a dopiero wszystko zaczyna rosnąć! Bosko nacieszyłam się zielenią Mmmm
paniprzyroda 20:16, 12 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
Napasłam oczy

Pieski na stałe?

Gosiu, czasem zastanawiam się, czy rzeczywiście można napaść oczy w moim ogrodzie. Zdjęcia nie zawsze pokazują całokształt, nie wszystkie zakamarki są zagospodarowane ze względu na budowę. Nie było projektu przygotowanego przez fachowców, dłubię sama, wg własnych wizji, nie zawsze trafionych. A jeszcze parę marzeń mam do realizacji
Psy na razie gościnnie.
paniprzyroda 20:18, 12 maj 2019

Urszulla napisał(a)

Bardzo mi się podobają ogólne zdjęcia. Pierwiosnka o bordowych kwiatach też mam 8 się nim ciągle zachwycam

Na ogólnych zdjęciach nie widać chwaścików Ubiegły tydzień miałam zupełnie nieogrodowy, ledwo znalazłam czas na podlewanie donic.
paniprzyroda 20:24, 12 maj 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U Ciebie tradycyjnie same ogrodowe smaczki. Tym razem zachwycili mnie jednak dwaj nowi współwłaściciele ogrodu. Ciekawe, czy będą współdziałać?

Haniu, jakie tam smaczki Byliny i kilka drzew. Psy były nadzwyczaj grzeczne, to nie była ich pierwsza wizyta Mała zaanektowała kanapę wieczorem i ani myślała wracać na stare śmieci.
paniprzyroda 20:27, 12 maj 2019

Agania napisał(a)
Piękne dekoracje rdzą malowane i jak brzozy urosły

Fakt, drzewa podrosły, na szczęście zaczynają osłaniać od wiatrów. Nowe podpory pojawią się w najbliższym czasie
paniprzyroda 20:29, 12 maj 2019

AniazUroczyska napisał(a)

Ooo, to tak samo jak u mnie

Witaj Aniu. W ubiegłym tygodniu nie było żadnej listy, pracy w ogrodzie również. Tylko susza...
paniprzyroda 20:36, 12 maj 2019

barbara_krajewska napisał(a)

Bardzo ładna ciekawostka. Pewnie się nią zarażę i... kamasją.

Basiu, tak naprawdę zapomniałam, że kiedyś zamawiałam takie szafirki, musiały cebulki urosnąć. Kamasje warto mieć, stosunkowo szybko się mnożą i teraz ze względu na chłody dość długo kwitną.
Dla Ciebie

i skoro już jesteśmy w przedogródku

paniprzyroda 20:45, 12 maj 2019

GorAna napisał(a)
Mariolu, zachwycam się Twoim ogrodem, wszystko takie dorodne, poprzetykane, jak na dywanie
Mam prośbę, jeśli masz buka Dawyk Gold, to pokaż jego fotkę.
Mój kupiony jako takowy wygląda na rosochate drzewo....a takiego nie chciałam mieć
U mnie posadziłam na żółtej rabacie.
Pozdrawiam serdecznie

Aniu, raczej takie upchane O tej porze miałam zawsze takie wrażenie, że rośliny lada moment wyleją się z rabat. W tym roku susza skutecznie wyhamowała taki gwałtowny przyrost zielonej masy.
Mam tylko takie fotki buków z początku tygodnia, teraz przyrosty mają nieco dłuższe. Dwa rosną przyzwoicie, trzeci i najbardziej widoczny chorował. W tym roku wystartował jako pierwszy, może już mu przeszło

tu jak raz widać, iż przydałoby się, by był taki sam jak pozostałe
paniprzyroda 20:47, 12 maj 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Wow, ależ pięknie

Agnieszko, pięknie jest u Ciebie

ryska 20:52, 12 maj 2019

Ta kamasja warta uwagi, muszę pomyśleć o cebulowych kwitnących każdego roku na 100%.
Tulipany i narcyzy mam na czarnej liście pod tym względem.
Śliczną masz szklarnię i pomidorki. Niech zdrowo rosną