Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ania74 21:52, 16 cze 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
No i jeszcze sie zaczepiam...

Witam serdecznie!
My z Emkiem czekamy aż przemówi najmłodszy, ale z drugiej strony bardzo się tego obawiamy, bo dojdzie trzeci chodzący pytajnik...
A słowo Mamaaa słyszę codziennie dziesiątki jeśli nie setki razy, na pewno setki! Czasem wymiękam...
ModraSowa 21:52, 16 cze 2014

Hej, melduje sie i ja ) Śliczny macie domek, dzieciaki szczęśliwe, rodzice tez - czego więcej chcieć?
A, wiem! Ogrodu, nieeee? ))

Ha, ja z koleżanka Sową naszą w wielu kwestiach podzielam zdanie, ale w powyższej jestem bardziej sceptyczna. Sadze, ze pełnie szczęścia osiągnę, kiedy ja już na tym lezaczku choć przez jeden rozdział będę miała spokój, moje dzieci bedą w domu i zajmą sie sobą bez ryzyka pozarowego, chirurgicznego etc i przestaną co piec minut zadawać pytania zaczynające sie od "mamaaaaa, a dlacego..."
Bo jak ktoś mi mówi, ze będąc z dziećmi w domu da sie ze zrozumieniem przeczytać książkę, to uznaje go za lekkiego wariata

Oj Marta, dobrze,że humor nas nie opuszcza... a może to już jaka choroba?
Jakby co, mam znajomości gdzie trzeba
A doniczki prima sort

tabliczkazna... 21:52, 16 cze 2014

Dodam jeszcze, ze znam facetów, którzy nawet nie wiedza co to strug Wiec dumna z siebie bądź dwa razy
ModraSowa 21:55, 16 cze 2014

Ania74 napisał(a)

Witam serdecznie!
My z Emkiem czekamy aż przemówi najmłodszy, ale z drugiej strony bardzo się tego obawiamy, bo dojdzie trzeci chodzący pytajnik...
A słowo Mamaaa słyszę codziennie dziesiątki jeśli nie setki razy, na pewno setki! Czasem wymiękam...

Jaka to dziwna sprawa... najpierw nie możemy się doczekać aż zaczną mówić a potem aż przestaną
To oczywiste dziewczyny,ze czasem jestesmy zmęczone,Matka też człowiek!
Ale przecież wszystko byśmy dla Nich zrobiły, nawet i ogródków sie wyrzekły, czy nie tak jest?Pozdrawiam Was naprawdę serdecznie
tabliczkazna... 21:56, 16 cze 2014

To w kwestii humorystycznej pozostając... Dzwoni do mnie dziś znajomy i ze zdziwieniem odkrywa, ze czegoś tam nie możemy wspólnie zrobić, bo jestem na macierzyńskim. Jego komentarz: "o, to w sumie super! W końcu sobie odpoczniesz..."

Tylko facet moze uznać macierzyński czasem odpoczynku
Ania74 21:57, 16 cze 2014

Ha, no wiesz, ja właśnie dokładnie wiem co to strug, wyrzynarka, wiertarka, a wkrętarka jest moim przyjacielem. Jej wynalazcę obdarowałabym Noblem
Bardzo lubię majsterkowanie, baaardzo!
A jeszcze zrobię jedną skrzynię na różne duperele z tarasu, miliony butów i bucików, jakieś inne drobiazgi, bo latem praktycznie tylko przez taras latamy. I się tego trochę zbiera
Ale fajnie dziewczyny, że zajrzałyście. Nie ma to jak się Matki spotkają...
tabliczkazna... 21:59, 16 cze 2014

Ania74 napisał(a)
Ha, no wiesz, ja właśnie dokładnie wiem co to strug, wyrzynarka, wiertarka, a wkrętarka jest moim przyjacielem. Jej wynalazcę obdarowałabym Noblem
A jeszcze zrobię jedną skrzynię na różne duperele z tarasu, miliony butów i bucików, jakieś inne drobiazgi, bo latem praktycznie tylko przez taras latamy. I się tego trochę zbiera

Ha! Ja tez lubię. Mało tego chętnie sie do tego garne, bo mi głowa trochę odpoczywa po całym dniu z małymi. Sąsiad ostatnio widząc mnie pilujaca słupek, a mojego eM w oddali z wózkiem mówi: "wiecie co, u Was to dopiero jest dżender" )
Ania74 22:01, 16 cze 2014

To w kwestii humorystycznej pozostając... Dzwoni do mnie dziś znajomy i ze zdziwieniem odkrywa, ze czegoś tam nie możemy wspólnie zrobić, bo jestem na macierzyńskim. Jego komentarz: "o, to w sumie super! W końcu sobie odpoczniesz..."

Tylko facet moze uznać macierzyński czasem odpoczynku

Trafiłaś w sedno!
Chociaż powiem uczciwie, że pracując teraz od 7-15, mogę zaliczyć macierzyński do odpoczynku, nawet z bliźniakami.
Wracam do domu i przytłacza mnie ogrom obowiązków do ogarnięcia. Chciałabym żeby doba trwała jakieś 4 godziny dłużej
Ania74 22:03, 16 cze 2014

Muszę spadać, bo zdaje się małemu skończyła się pierwsza faza snu... Często się wtedy wybudza...
ModraSowa 22:13, 16 cze 2014

Ania74 napisał(a)

Ania, super uwielbiam takie babki, co to im nawet krajzega nie straszna
mogłabym dokładnie to samo napisać o moim tarasie. U mnie buty na ganku trzymamy w kufrze, starym, odnowionym przeze mnie