Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ania74 10:17, 09 cze 2014

Krasnal nam zachorzał... żołądkową zapałał - walczymy.
A my cały weekend na dworze... pracy niewiele, za to śmiechu i zabawy w wodzie dużo... Hit tego weekendu - ślizgawka wodna

I paź żeglarz z dziurawym skrzydłem, przylatuje od kilku dni

ModraSowa 01:45, 16 cze 2014

I ja przyleciałam razem z paziem
Dziękuję za wizytę u mnie.
Poczytałam,popatrzyłam i odnosze wrażenie,ze dobrze Wam się tam mieszka. Ze ogród ładny, coraz ładniejszy, to wiadomo, no ale to otoczenie... Tego Ci zazdroszczę. Synków masz uroczych.
Pozdrawiam
Ania74 09:01, 16 cze 2014

Witaj w moich skromnych progach!
Zaznaczyłam Twój wątek już dawno, bo mi się u Ciebie zwyczajnie podoba. Wrażenie odnosisz dobre. Mieszka nam się bardzo dobrze, otoczenie jest piękne. Działka w sumie jest nieduża, zagospodarowanie jej idzie nam dość powolnie. A to dzieci, a to brak kasy, a czasem zwykły brak pomysłu . Ale idziemy do przodu mam nadzieję.
Wczoraj np. wreszcie!!! skończyłam sadzenie do donic jednorocznych. Stwierdziłam przy tym, że dobór gatunków mam jakiś ni z gruszki ni z pietruszki, ale trudno.
Każdy weekend mam zaplanowany, każdy wolny dzień od pracy zajęty. Aż ostatnio zaczęłam się obawiać, czy ja dzieci nie zaniedbuję... Ja coś tam dłubię, a oni latają samopas. Ale na początku lipca wyjeżdżamy na tydzień nad jezioro, to odpracuję to niedbalstwo... Oby tylko pogoda dopisała.
marysiak 12:57, 16 cze 2014

Witaj Aniu, przeczytałam Twój wątek i bardzo mi się u Ciebie spodobało. Jesteś, podobnie jak ja zdominowana przez męska płeć. Tylko ja trochę mniej, bo mam dwóch synów. Będę zaglądać, jeśli można i ciekawa jestem twoich donicowych szaleństw
Ania74 14:56, 16 cze 2014

Witam nowego gościa! Czuj się jak u siebie... A donicowe "szaleństwa" umieszczę wieczorem. I wieczorem też zajrzę do Ciebie
ModraSowa 21:29, 16 cze 2014

Ania74 napisał(a)
Witaj w moich skromnych progach!
Zaznaczyłam Twój wątek już dawno, bo mi się u Ciebie zwyczajnie podoba. Wrażenie odnosisz dobre. Mieszka nam się bardzo dobrze, otoczenie jest piękne. Działka w sumie jest nieduża, zagospodarowanie jej idzie nam dość powolnie. A to dzieci, a to brak kasy, a czasem zwykły brak pomysłu . Ale idziemy do przodu mam nadzieję.
Wczoraj np. wreszcie!!! skończyłam sadzenie do donic jednorocznych. Stwierdziłam przy tym, że dobór gatunków mam jakiś ni z gruszki ni z pietruszki, ale trudno.
Każdy weekend mam zaplanowany, każdy wolny dzień od pracy zajęty. Aż ostatnio zaczęłam się obawiać, czy ja dzieci nie zaniedbuję... Ja coś tam dłubię, a oni latają samopas. Ale na początku lipca wyjeżdżamy na tydzień nad jezioro, to odpracuję to niedbalstwo... Oby tylko pogoda dopisała.

Aniu, dziękuję, bardzo to miłe. Zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę, i czas
Doskonale Cię rozumiem, też wszystko co robię w ogrodku to takie"wyrywane"
Najczęściej mogę sobie pozwolić na to jak mój Mąż jest w domu.. no ale... jaką pomoc będziemy miały za pare lat
My na leżaczku, z książeczką.. a chłopaki będą kosić, kopać, i o co tam jeszcze Mamusie ich poproszą
tabliczkazna... 21:40, 16 cze 2014

ModraSowa napisał(a)

Aniu, dziękuję, bardzo to miłe. Zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę, i czas
Doskonale Cię rozumiem, też wszystko co robię w ogrodku to takie"wyrywane"
Najczęściej mogę sobie pozwolić na to jak mój Mąż jest w domu.. no ale... jaką pomoc będziemy miały za pare lat
My na leżaczku, z książeczką.. a chłopaki będą kosić, kopać, i o co tam jeszcze Mamusie ich poproszą

Hej, melduje sie i ja ) Śliczny macie domek, dzieciaki szczęśliwe, rodzice tez - czego więcej chcieć?
A, wiem! Ogrodu, nieeee? ))

Ha, ja z koleżanka Sową naszą w wielu kwestiach podzielam zdanie, ale w powyższej jestem bardziej sceptyczna. Sadze, ze pełnie szczęścia osiągnę, kiedy ja już na tym lezaczku choć przez jeden rozdział będę miała spokój, moje dzieci bedą w domu i zajmą sie sobą bez ryzyka pozarowego, chirurgicznego etc i przestaną co piec minut zadawać pytania zaczynające sie od "mamaaaaa, a dlacego..."
Bo jak ktoś mi mówi, ze będąc z dziećmi w domu da sie ze zrozumieniem przeczytać książkę, to uznaje go za lekkiego wariata

tabliczkazna... 21:41, 16 cze 2014

No i jeszcze sie zaczepiam...
Ania74 21:47, 16 cze 2014

Oby Twoje proroctwo się spełniło

A teraz moje skrzynki na kwiaty, wykonane własnoręcznie z niezbyt może idealnego (trochę deski wypaczone) drewna jesionowego

Wreszcie obsadzone...
tabliczkazna... 21:51, 16 cze 2014

Ania74 napisał(a)
Oby Twoje proroctwo się spełniło

A teraz moje skrzynki na kwiaty, wykonane własnoręcznie z niezbyt może idealnego (trochę deski wypaczone) drewna jesionowego

Wreszcie obsadzone...

Nic nie widać, wiec o tym nie pisz, bo wtedy wszyscy bedą szukać gdzie jest krzywo.
A tak to wyszło super i jeszcze jaka satysfakcja!
Brawo!