Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Minimalizm z odrobiną romantyczności

Minimalizm z odrobiną romantyczności

aga_szsz 19:32, 27 wrz 2014

Toszka, dzięki wielkie,

widzę po swoich drapakach hiksii, jakie są prześwity i gałęzie każdy w inną stronę, brzydkie, aż strach a do tego z robalami i sadzakami, trochę mniej, ale jeszcze...
Muszę ich jeszcze potraktować jakąś chemią.

Baccatę mam maluszki z drugiej strony i może aż tak nie urosły przez ten rok, ale i cały czas je przekopuję, to coś krzywo, to poziom nie ten... , ale różnicę widać, no i bez porównania ładniej się zagęszczają.

aga_szsz 19:33, 27 wrz 2014

Thuje rosną ze spadkiem, na górce i myślę, że na bank mają sucho, jutro może wykopię jedną i zobaczę, co tam się dzieje.
aga_szsz 19:35, 27 wrz 2014

Porozsadzałam dziś trawki Ice dance, dosyć drastycznie niektóre potraktowałam na mini sadzonki, nie wiem czy dobrze zrobiłam...?
przekopałam też trochę bukszpanow. Jutro coś tam obfocę
aga_szsz 19:43, 27 wrz 2014

To może i dlatego prawie wszystkie thuje mają prawie na wierzchu korzenie. Wystarczy delikatnie zebrać ręką ziemię pod nimi, a wszystkie korzonki są na wierzchu
Majuniaa 21:00, 27 wrz 2014

Dostaną teraz wilgoci, we wrześniu i październiku, korzonki tuj sie odbudują, i w przyszłym roku ich wygląd się poprawi.
Majuniaa 21:05, 27 wrz 2014

aga_szsz napisał(a)
Porozsadzałam dziś trawki Ice dance, dosyć drastycznie niektóre potraktowałam na mini sadzonki, nie wiem czy dobrze zrobiłam...?
przekopałam też trochę bukszpanow. Jutro coś tam obfocę

Dobrze ze porozsadzałaś Ice dance, ja też tak robiłam, tylko ze powsadzałam do doniczek i pędzę sobie nowe roślinki. Na zimę zamierzam zadołować w ziemi. A w inne miejsca powsadzałam od razu na rabate, tylko ze w jedno miejsce wsadziłam kilka sadzonek, aby od razu to było widoczne
aga_szsz 21:21, 27 wrz 2014

Ja wysadziłam na razie rabaty i tak nic tam na razie nie planuję, póki nie kupię drzew, a dopiero w przyszłym roku niestety
aga_szsz 21:21, 27 wrz 2014

Co ile sadzić cisy, 30 czy 35 cm?
Toszka 21:34, 27 wrz 2014

Dopiero co o Tancerzach pisałam u Skuli. Z mojego doświadczenia teraz jest na ich rozsadzanie najlepszy czas, ponieważ długo się ukorzeniają, to przez jesień rozbudują korzenie, a na wiosnę ruszą z tańcami po rabacie
Zawsze radzę sadzić je w sporych odstępach, bo lepiej się rozkrzewiają i...szybciej.

Sadzę pojedyncze kępy
aga_szsz 21:37, 27 wrz 2014

Tę drugą od Ciebie Silver Scepte czy jakoś tam, też porozsadzałam