Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Minimalizm z odrobiną romantyczności

Minimalizm z odrobiną romantyczności

Toszka 09:43, 29 wrz 2014

I ty chcesz to wszystko własnymi rencami ogarnąć???
Toszka 09:48, 29 wrz 2014

buka Purple Fountain zamawiałam przez internet, ale wcześniej zadzwoniłam, uzgodniłam, że ma być "owłosiony" od samego dołu. Przyszedł zapakowany elegancko, a miał 1,60.
lojalna_ 09:48, 29 wrz 2014

Ale masz placyk niezle , szalenstwo sie zapowiada ale tez tego bez ciezkiego sprzetu nie widze roboty kurde ....
lojalna_ 09:50, 29 wrz 2014

Toszka napisał(a)
buka Purple Fountain zamawiałam przez internet, ale wcześniej zadzwoniłam, uzgodniłam, że ma być "owłosiony" od samego dołu. Przyszedł zapakowany elegancko, a miał 1,60.

Ciezkie zakupy przez neta , u nas dzieki Boziu szkółki sa a i tak wybory trudne , zawsze albo cos za małe albo niema tyle sztuk chociaz wybór ogromny
aga_szsz 09:50, 29 wrz 2014

no właśnie...
cały sezon dłubałam się od rana do nocy i nic do tej pory sie nie zmieniło... może nawet większy bałagan się zrobił...
zamiast do przodu, to ja tylko w pieleniu i czyszczeniu tuj siedziałam...

Tam, żeby cokolwiek zrobić trzeba zaczęć o zasypania tego bajora, teraz tam jest gruzowisko, i wyznaczenie poziomów, bo może tego nie widać na zdjęciu, ale np tuje rosną na dużym wzniesieniu.

Płakać mi się chce, jak tam wychodze, lepiej to wszystko wyglądało przed rewolucją!
Toszka 09:53, 29 wrz 2014

U nas szkółki też są... tylko, że tak a propos tego buka, to znaleźliśmy tylko w dwóch szkółkach i to z łysym pniem ok 50-60cm i cena była od 250 do 500zł. A z netu zaryzykowałam, zaufałam i nie pomyliłam się... no i zapłaciłam 150...
aga_szsz 09:55, 29 wrz 2014

No i jest światełko w tunelu...na wiosnę, już wstępnie się umówiłam z firmą zakładającą ogrody na zrobienie prac ciężkich, tzn. poziomy, zbiornik wodny, nawadnianie, bez sadzenia roślin, bo na tym jak zauważyłam, znają się gorzej ode mnie
Toszka 09:56, 29 wrz 2014

spadam kompost przesiewać - potrzeba pustą skrzynię zapełnić z jesiennego czyszczenia warzywniaka i ogrodu
Toszka 09:57, 29 wrz 2014

aga_szsz napisał(a)
No i jest światełko w tunelu...na wiosnę, już wstępnie się umówiłam z firmą zakładającą ogrody na zrobienie prac ciężkich, tzn. poziomy, zbiornik wodny, nawadnianie, bez sadzenia roślin, bo na tym jak zauważyłam, znają się gorzej ode mnie

Oplułam monitor
choć po prawdzie to smutne, nieprawdaż?
aga_szsz 10:00, 29 wrz 2014

Toszka napisał(a)
U nas szkółki też są... tylko, że tak a propos tego buka, to znaleźliśmy tylko w dwóch szkółkach i to z łysym pniem ok 50-60cm i cena była od 250 do 500zł. A z netu zaryzykowałam, zaufałam i nie pomyliłam się... no i zapłaciłam 150...

Ten buk jest dla mnie taki smutny...
jakoś nie lubię tych płaczących form...

Jedyną płaczącą mam Iwę, którą eM kupił kiedyś i nie pozwala mi jej wywalić z ogrodu... a brzydka, że nieszczęście i ciągle choruje
chyba jej coś podleję skrócę cierpienie i jej i moje