Miło mi, że do mnie trafiłaś i Ci się u mnie podoba. U mnie rzeczywiście jest busz, dopóki sił mi wystarczy będę o niego dbała. Mam plan na ogród różany, bo wtedy będzie mniej podlewania, a u mnie kiepsko z wodą w lecie. Zamówiłam kolejne 11 róż, będę musiała ostro pogłówkować gdzie je wcisnąć na te moje gęste rabaty.
Dziękuję Alicjo, tu na Ogrodowisku nauczyłam się, że jedna roślina ma podkreślać urodę drugiej, albo ją uzupełniać. Staram się dobierać rośliny tak, żeby do siebie pasowały.
Dziękuję Sylwio
Dziś zdjęcia z pobliskiego lasu, staram się 2x dziennie wychodzić na spacer. Mam nadzieję, że w ten sposób wzmocnię nogi.Co dzień wydłużam moje spacery, a opaska sportowa liczy moje kroki.
Piękne widoki ze spaceru.
Dorotko, a ja sobie kupię może też taką opaskę i niech mi policzy, ile kroków w sezonie przy pracach ogrodowych robię kroków, ale jestem ciekawa wyniku.
Pozdrawiam serdecznie.
Dorotko, poczytałam o tym modraku, to ogromna bylina, z wielkimi liśćmi, napisz coś o niej, jak u Ciebie rośnie, czy nie zagłusza róży swoimi liśćmi?
Masz może zdjęcie pokazujące jej właściwe rozmiary u Ciebie?
Jak długo ją masz? Tak bardzo mi się podoba że myślę aby swoją Elfe też podsadzić tą rośliną. Nie obrazisz się jak zgapię ?
Szadź na drzewach zawsze jest wyjątkowa. Zwłaszcza gdy zaświeci słońce. Jeżdżąc na nartach nie wiedziałem co bardziej podziwiać: stoki czy oszronione drzewa właśnie
Bardzo lubię śnieżną zimę, znów dosypało nowego śniegu. Mieszkam 200 m od lasu i on z zimowej szacie wygląda przepięknie. Pomimo cudownych widoków tęsknię już za wiosną.
Mnie ta sportowa opaska motywuje do większej aktywności, pomimo tego że moja waga od roku minimalnie zmalała jestem sporo grubsza niż rok temu. Po prostu otłuściło się moje ciało - oczywiście wbrew mojej woli! Mam fajny model tej opaski w połączeniu z telefonem komórkowym robi mi raporty mojej aktywności z całego dnia, tygodnia lub miesiąca. Nawet mam już jakieś 2 medale przyznane przez aplikację. Zsynchronizowana z odpowiednią wagą określa poziom tłuszczu w organizmie i tu po zważeniu i przeliczeniach okazało się, że mam więcej tłuszczu w organizmie niż to przewiduje jakakolwiek ustawa Mierzy mi puls, aktywność ruchową - jeśli za długo siedzę przypomina mi o rozruszaniu się, liczy kroki, pokazuje temperaturę w mojej okolicy, może mierzyć poziom stresu, jakość snu. Jak ktoś do mnie dzwoni wyświetla się na opasce kto dzwoni, można też odczytać przychodzące smsy. Co ona tam więcej potrafi nie wiem bo mam ją od pierwszego lutego w każdym razie jestem mocniej zmotywowana. Ja mam spore problemy zdrowotne, kiepsko u mnie z chodzeniem, a schody są dla mnie ogromną barierą. Mam nadzieję, że dzięki ćwiczeniom i regularnym spacerom poprawię moją sprawność i wygląd, a ta opaska motywuje mnie mocno.