Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:50, 18 sie 2017

eee_taam napisał(a)

smutne to jest ...u mnie tez bardzo sucho...podlewam ile moge ...trawnika nie kosiłam ze 3 tygodnie ....jak skosze bedzie wygladał niewiele lepiej od twojego

czekam na deszcz
Mój trawnik nie rośnie, szeleści od suchości, żeby tak popadało całą noc wtedy ogród szybko by się zregenerował.
Dorota123 21:53, 18 sie 2017

Katkak napisał(a)

To nic, że są nierówności. Ja wiele lat temu fugowałam rodzicom blaty w kuchni i też na jednym dałam płytki o różnej grubości.
One u mnie sterczą bo moja powierzchnia nie jest płaska, ale myślę, że będzie dobrze i bez fugi.
sylwia_slomc... 22:05, 18 sie 2017

Dorota123 napisał(a)
Mój ogródek straszy swoim wyglądem, brakuje mi wody na jego reanimację. Żal patrzeć jak upał wysysa życie z moich roślin.

Jak ja Cię rozumiem
sylwia_slomc... 22:10, 18 sie 2017

Dorota123 napisał(a)
Jak tylko popada deszczyk trawnik szybko się regeneruje, tylko, że nie ma tego deszczyku. U mnie kiepska ziemia, kompost też nie wiele pomaga, szybko wysycha. Ostatni solidny deszcz był na początku maja, później to tylko przelotne deszcze i to też bardzo rzadko. Chmury chodzą, grzmoty słychać tylko deszczu nie ma.
Teraz w moim ogródku smutny widok więdnących roślin.

U mnie to samoSmutne takie widoki i przykro, że nic nie można zrobić.
anabuko1 10:24, 19 sie 2017

U mnie też upały.W rabatach codziennie już jakiś czas podlewam.
Dorota123 13:37, 19 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
U mnie też upały.W rabatach codziennie już jakiś czas podlewam.
Aniu ja od maja podlewam co dzień ogródek 3 x dziennie. Nie mogę długo podlewać bo może braknąć wody w studni, więc to moje podlewanie to tylko taka reanimacja roślin. Co raz częściej zastanawiam się nad sensem utrzymywania ogródka wbrew wszystkiemu co się sprzysięgło, żeby mnie złamać. Kiedyś przyjdzie taki dzień, że w końcu się poddam, ale jeszcze nie teraz.
Agania 17:27, 19 sie 2017

Dorota123 napisał(a)
Pod wpływem twórczości Kasi z mojej bajki postanowiłam spróbować sił w tworzeniu mozaiki. Praca bardzo czasochłonna, a i efekt do końca nie wiadomo jaki.

Czekam na efekty już jest super
makkasia 20:26, 19 sie 2017

Dorota123 napisał(a)
Aniu ja od maja podlewam co dzień ogródek 3 x dziennie. Nie mogę długo podlewać bo może braknąć wody w studni, więc to moje podlewanie to tylko taka reanimacja roślin. Co raz częściej zastanawiam się nad sensem utrzymywania ogródka wbrew wszystkiemu co się sprzysięgło, żeby mnie złamać. Kiedyś przyjdzie taki dzień, że w końcu się poddam, ale jeszcze nie teraz.

Dorotko kilka lat z rzędu były na Pomorzu suche sezony, woda nawet w jeziorach wysychała. To jest pierwszy rok, kiedy pada. Trawnik jest jak dywan, rośliny iglaste są piękne, hortensje mają wielkie kwiatostany. Właśnie w tej chwili mówią, ze będzie padać w świętokrzyskim. Wierzę, że i u Ciebie też, życzę Ci całonocnego deszczu aby Twój piękny ogród odżył.
ściskam, nie poddawaj się na pewno się wszystko odmieni.
ps, Jestem ciekawa efektu końcowego
Dorota123 16:09, 20 sie 2017

Agania napisał(a)

Czekam na efekty już jest super
Rurę już skończyłam wyklejać, ale nie ma jak obfocić bo od wczorajszego wieczoru wreszcie u nas pada i to cały czas z czego baaardzo się cieszę. Będę jeszcze wyklejać wiadro i donicę do kompletu.
Dorota123 16:13, 20 sie 2017

makkasia napisał(a)

Dorotko kilka lat z rzędu były na Pomorzu suche sezony, woda nawet w jeziorach wysychała. To jest pierwszy rok, kiedy pada. Trawnik jest jak dywan, rośliny iglaste są piękne, hortensje mają wielkie kwiatostany. Właśnie w tej chwili mówią, ze będzie padać w świętokrzyskim. Wierzę, że i u Ciebie też, życzę Ci całonocnego deszczu aby Twój piękny ogród odżył.
ściskam, nie poddawaj się na pewno się wszystko odmieni.
ps, Jestem ciekawa efektu końcowego

Kasiu z takimi życzeniami wpadaj do mnie raz w tygodniu. Pada u mnie deszcz, chyba całą noc padało i dziś cały czas pada, jak ja się z tego deszczu cieszę. Wreszcie roślinki odżyją, a ziemia solidnie nasiąknie. Zdjęcia rury zrobię jutro i wezmę się za następną wyklejankę.