Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 22:30, 20 sty 2018

AgataM napisał(a)
Ale narzuciłaś tempo....Jeszcze nie zdążyłam na dobre nacieszyć oka i wczuć się w romantyczną treść Twoich przemyśleń a już zasypujesz nas zimą...
W sumie to szkoda, że zima nie zasypuje nas śniegiem, lepiej przetrwały by roślinki. Nawet nie ma jak zrobić zimowych fot.
22:32, 20 sty 2018
Dorota123 napisał(a)
O jak miło Nie liczyłam na to, że ktoś się przyłoży do czytania . Właśnie skończyłam zimę, więc zapraszam.

Już jestem Zima w wizytówce cudna,nie zawiodłam się Dorotko.Zdjęcia pięknie z szadzią,z lodową powłoką,z poprószonym śniegiem.Opis oddający odczucia zimowe.Jednym słowem pięknie ją przedstawiłaś.
sylwia_slomc... 22:35, 20 sty 2018

Dorota123 napisał(a)
Sylwio dziękuję za miłe słowa, pamiętam, że podobały Ci się te goździki. Mnie udało się je kiedyś rozmnożyć, ale jesienną porą. Zaszczepiłam kilka pędów, jeżeli się ukorzenią będę o Tobie pamiętać. Na wszelki wypadek przypomnij się jeszcze letnią porą. Na wiosnę też mogę kawałek urwać, ale w moim piachu raczej wiosenne nie mają szans. Kolor jest dokładnie taki jak na zdjęciu. Tyle, że szczepiłam z tych obok kółka z kostki przed domem.

Ja zawsze z tych moich odrywam łapiąc jak najbliżej korzeni( tam gdzie są prawie brązowe) kilka gałązek i sadzę w jeden dołek. Na początku wyglądają jak zdechłe, ale po kilku tygodniach od ziemi zaczyna się życie
Chcesz tych moich jasnych to wiosną Ci ukorzenię
sylwia_slomc... 22:40, 20 sty 2018

Pamiętam tą lodową zimę. Wyprawa po chleb do sklepu (500m) była wyprawą na Mount Everest
Ale było pięknie
Katkak 07:56, 21 sty 2018

Dorcia wizytwkaa jest zjawiskowa, tak jak ogród. Ja się do mojej zebrać nie mogę.
yolka 08:43, 21 sty 2018

Gratuluje wizytówki, ale jeśli ogród ładny, wizytówka też taka być musi
Może i ja kiedyś założę, ciężko mi się zabrać
Dorota123 16:19, 21 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja zawsze z tych moich odrywam łapiąc jak najbliżej korzeni( tam gdzie są prawie brązowe) kilka gałązek i sadzę w jeden dołek. Na początku wyglądają jak zdechłe, ale po kilku tygodniach od ziemi zaczyna się życie
Chcesz tych moich jasnych to wiosną Ci ukorzenię
Z moich goździków nie da się urwać gałązki, bo zniszczył by się krzak, po prostu by się rozerwał na pół. Odcinam je sekatorem. Pokaż jak wyglądają Twoje różowe goździki, czy one mają "pęknięty" kwiat? bo jeżeli tak to nie chcę. Miałam takie i nie podobały mi się.
Dorota123 16:23, 21 sty 2018

KAŚKA, KATKAK, SYLWIO, JOLU dziękuję. Do wizytówki przygotowania trwały ponad rok. Założyłam osobny folder w który wrzucałam zdjęcia do wizytówki, wtedy jest łatwiej.
Dorota123 16:38, 21 sty 2018

Dziś pochwalę się własnoręcznie zrobioną laurką od mojego 3 i pół rocznego wnuka. Sens zielonej łapki z kropelkami jest znany tylko mnie i wykonawcy.

a tu proces twórczy.

Czy może być coś słodszego?
AgataM 20:30, 21 sty 2018

Babciu Dorotko piękną laurkę dostałaś.