Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:07, 19 sty 2018

AgataM napisał(a)
Piękną masz wizytówkę jesienną
Pamiętasz jak opowiadałam Ci kiedyś, jak bardzo podobają mi się ogrody angielskie? Oglądałam wszystkie programy i ich powtórki na Domo+. Bardzo chciałam mieć namiastkę tego. Ale musiałam dopasować się do naszych warunków. Do temperatury, gleby itd..., Ale jedno mam z nich - ilość kwiatów
Jesteś w trakcie przerabiania podwyższonej rabaty , może warto się nad nią głębiej zastanowić. Do wiosny jest jeszcze sporo czasu. Gdyby posadzić wzdłuż ogrodzenia róże historyczne, lub pnące miały by podporę z ogrodzenia. Mam kilka róż na ogrodzeniu połączonych z clematisami i wiem, że to był strzał w dziesiątkę.
AgataM 20:34, 19 sty 2018

Dorotka,nie chcę już więcej róż. Myślę jeszcze o czymś innym...
21:12, 20 sty 2018
Dorotka dla mnie najpiękniejszą masz wizytówkę na forum.Piękne opisy,wszystko dokładnie przeczytałam a niektóre fragmenty to nawet po dwa razy.A ten fragment pozwoliłam skopiować sobie "Trzeba walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście ich innymi ścieżkami. ".
Widać,że bardzo kochasz swój niesamowity ogród a on odwdzięcza się Tobie za tę miłość.Widać tę Waszą wzajemną miłość.Ty troszczysz się o każdą roślinkę a one w zamian przepięknie odwdzięczają się bujnym wzrostem czy kwitnięciem.Kwiatów u siebie masz moc.Wcale nie dziwię się,że przechodnie zachwycają się zapachem Twojego ogrodu.Bo na pewno jest przecudny.
A teraz czekam na zimę w Twoim wydaniu,na pewno zachwyci tak jak wiosna,lato,jesień
yolka 21:14, 20 sty 2018

Super wizytówka
marba 21:24, 20 sty 2018

Dorotko, wizytówka Twojego ogrodu tchnie poezją. Pięknie zrobiona, brawo!
sylwia_slomc... 21:34, 20 sty 2018

Dorotko cudnie pokazałaś ogród, o każdej porze roku piękny bo świetnie pomyślany i skomponowany
Powiedz proszę czy te piękne goździki w ciemnym różowym kolorze z białym motylkiem na zdjęciu z lata są właśnie takie w realu???
Gdybyś mi mogła wiosną kawałeczek uszczknąć? Ja mam ale jasny różowy, mogę się wymienić
Dorota123 22:19, 20 sty 2018

Kaska napisał(a)
Dorotka dla mnie najpiękniejszą masz wizytówkę na forum.Piękne opisy,wszystko dokładnie przeczytałam a niektóre fragmenty to nawet po dwa razy.A ten fragment pozwoliłam skopiować sobie "Trzeba walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście ich innymi ścieżkami. ".
Widać,że bardzo kochasz swój niesamowity ogród a on odwdzięcza się Tobie za tę miłość.Widać tę Waszą wzajemną miłość.Ty troszczysz się o każdą roślinkę a one w zamian przepięknie odwdzięczają się bujnym wzrostem czy kwitnięciem.Kwiatów u siebie masz moc.Wcale nie dziwię się,że przechodnie zachwycają się zapachem Twojego ogrodu.Bo na pewno jest przecudny.
A teraz czekam na zimę w Twoim wydaniu,na pewno zachwyci tak jak wiosna,lato,jesień
O jak miło Nie liczyłam na to, że ktoś się przyłoży do czytania . Właśnie skończyłam zimę, więc zapraszam.
Dorota123 22:21, 20 sty 2018

YOLKA,MARABA dziękuję. Miło mi, że zaglądacie, wizytówkę traktuję jak pamiętnik ogrodowy w pigułce.
AgataM 22:23, 20 sty 2018

Ale narzuciłaś tempo....Jeszcze nie zdążyłam na dobre nacieszyć oka i wczuć się w romantyczną treść Twoich przemyśleń a już zasypujesz nas zimą...
Dorota123 22:28, 20 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko cudnie pokazałaś ogród, o każdej porze roku piękny bo świetnie pomyślany i skomponowany
Powiedz proszę czy te piękne goździki w ciemnym różowym kolorze z białym motylkiem na zdjęciu z lata są właśnie takie w realu???
Gdybyś mi mogła wiosną kawałeczek uszczknąć? Ja mam ale jasny różowy, mogę się wymienić
Sylwio dziękuję za miłe słowa, pamiętam, że podobały Ci się te goździki. Mnie udało się je kiedyś rozmnożyć, ale jesienną porą. Zaszczepiłam kilka pędów, jeżeli się ukorzenią będę o Tobie pamiętać. Na wszelki wypadek przypomnij się jeszcze letnią porą. Na wiosnę też mogę kawałek urwać, ale w moim piachu raczej wiosenne nie mają szans. Kolor jest dokładnie taki jak na zdjęciu. Tyle, że szczepiłam z tych obok kółka z kostki przed domem.