Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Waclaw 00:38, 29 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Więc łap w pamięci ten piękny czas, ja wnuka mam dość często i to są bardzo ulotne chwile.

Łapię, łapie tym bardziej, że nie wiem kiedy znowu zobaczę. Odległość. Może w przyszłym roku ja się wybiorę?
Waclaw 00:44, 29 lip 2018

marba napisał(a)

I ja mam to samo, tylko podwójnie a czasami nawet potrójnie.. No i na dniach przyjdzie na świat czwarte. Mam nadzieję, że jakoś to zniosę.

Fotki z czerwonymi cyniami i jeżówkami powoli przekonują mnie do czerwieni w ogrodzie. Fajnie to wygląda.

Wnuczki są absorbujące ale mam je tak rzadko, że na nos padam ze zmęczenia ale jak wnusia prosi: dziadziusiu bawimy się w potwora? to zaraz je łapię i łaskoczę i zjadam i gonię z radosnym piskiem uciekające a mam ich 5.
Teraz są dwie ale wkrótce trzy dojadą
Dorota123 20:30, 29 lip 2018

asiak napisał(a)
Lilia drzewiasta ogromna Mam też kilka, ale u mnie pierwszy rok dopiero, wiec małe
U mnie co roku wyższa, w ym roku to ta lilia dopiero przyszalała.

Dorota123 20:38, 29 lip 2018

marba napisał(a)

I ja mam to samo, tylko podwójnie a czasami nawet potrójnie.. No i na dniach przyjdzie na świat czwarte. Mam nadzieję, że jakoś to zniosę.

Fotki z czerwonymi cyniami i jeżówkami powoli przekonują mnie do czerwieni w ogrodzie. Fajnie to wygląda.
Basiu to masz z wnukami niezły kołowrotek. Nawet jak napsocą i wykończą swoim zachowaniem to i tak na pewno jest więcej radosnych chwil
Lubię mocne kolory w ogródku, a cynie to zawsze gwarantują. Mam je w 2 miejscach i u mnie na słońcu liście im mdleją. Musę zawsze pamiętać, żeby je podlać.

Dorota123 20:46, 29 lip 2018

m_gocha napisał(a)
Dorotko! Staram się nadrabiać zaległości na O.
Twój wątek to jeden z tych które zostawiłam na deser Aby spokojnie nasycić oczy
Cudne zestawienia roślin
W tym roku chyba takie wyjątkowo bujne i soczyste i trawniczek niczym dywan
Ciekawa jestem ile masz gatunków kwiatów w swoim ogrodowym raju?
Cudnie
Mój wątek na deser ..... jak to fajnie brzmi. Trawnik wprawdzie odzyskał kolor zielony, ale susza w wielu miejscach uszkodziła go nieodwracalnie. Zrobiłam dosiewkę, ale czy trawka wzejdzie i utrzyma się w takie upały, no nie wiem.
Ile mam gatunków w swoim ogrodzie? to jest niepoliczalne, bo to co było wiosną jest już wycięte, łatwiej wyliczyć czego nie mam niż to co mam

Za miłe słowa bardzo dziękuję i zapraszam częściej.

Dorota123 20:52, 29 lip 2018

Waclaw napisał(a)
No to mam nadzieję na relację z zaplanowanej podróży.

asiak 20:54, 29 lip 2018

Dorotko, jak zwykle piękne widoczki
Dorota123 20:59, 29 lip 2018

Waclaw napisał(a)

Wnuczki są absorbujące ale mam je tak rzadko, że na nos padam ze zmęczenia ale jak wnusia prosi: dziadziusiu bawimy się w potwora? to zaraz je łapię i łaskoczę i zjadam i gonię z radosnym piskiem uciekające a mam ich 5.
Teraz są dwie ale wkrótce trzy dojadą
Takie zabawy dzieci najbardziej lubią i choć udają, że się boją to tylko czekają na tę zabawę.

Dorota123 21:08, 29 lip 2018

asiak napisał(a)
Dorotko, jak zwykle piękne widoczki
Dziękuję Asiu, ja zachwycam się Twoimi rabatkami, więc jest mi miło, że mimo iż masz tak pięknie podoba Ci się u mnie.

AgataM 21:34, 29 lip 2018

U Ciebie w każdym zakamarki ogrodu jest piękne. Pozdrawiam z huśtawki. Oglądam błyski na niebie.