Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

kosolka 21:53, 18 wrz 2014

Dorota123 napisał(a)

Hans Gonewein Rose,Naw Dawn, Penny Lane

Witam Doroto Trafiłam do Ciebie "po różach" - ponieważ mam dylemat co do pnącej, na pegolę przy tarasie. Już prawie kupowałam New Dawn, zostało zasiane ziarno wątpliwości i wyszukałam Penny Lane. Widzę że masz obie - mogę prosić o opinię?
pozdrawiam! I pooglądam resztę Twojego ogrodu
Dorota123 22:12, 18 wrz 2014

Joasiu między kulkami bukszpanowymi rosną liliowce, a kulki zrobiłam z tego okręgu. Docelowo będzie zmieniona ta rabata, ponieważ dużo roślin trzymam dla syna i u niego zaczęłam już urządzać ogródek.
Dorota123 22:20, 18 wrz 2014

Kosolko nie mam wyrobionej opinii o moich różach. Porosły krzaczory ogromne, kwiatów mało i takie jakieś płaskie, podobno w drugim roku od posadzenia pokazują co potrafią. Moje oczekiwania na razie nie są spełnione, a wręcz jestem rozczarowana. Widziałam różę New Dawn dwuletnią na Ogrodowisku w pełni kwitnienia była piękna, ukwiecona od ziemi aż do wierzchołków, więc będę cierpliwie czekać na ten wystrzałowy efekt.
23:16, 18 wrz 2014
Dorota123 napisał(a)

Dorotko co to za trawa? Ma śliczne pióropusze
23:18, 18 wrz 2014
Dorota123 napisał(a)

Śliczne kompozycje,uwielbiam takie przydasie w postaci donic
Tess 23:28, 18 wrz 2014

"Normalności" w postaci całkiem niecodziennego żywopłotka w kształcie koła z piwoniami (i liliowcami?) w środku mnie zaintrygowały. Super pomysł.
Dorota123 16:25, 20 wrz 2014

Aniulko tą trawę mam kilka lat. Rzadko u nas można kupić rośliny z etykietką, od po prostu , podoba się to kupuję. Nie mam w okolicy dużych centr handlowych , lub szkółek z prawdziwego zdarzenia, później nie dociekam jak się nazywa.
Dorota123 16:30, 20 wrz 2014

Wczoraj byłam na spotkaniu integracyjnym i podziwiałam taki piękny zachód słońca nad Wisłą w Tarnobrzegu
Dorota123 16:37, 20 wrz 2014

Tess cieszę się,że moje nasadzenia mogą być intrygujące. W środku bykszpanów rośnie magnolia. liliowce i piwonie majówki. Teraz to koło nie jest już pełne, powyrywałam co drugi bukszpan i porobiłam z nich kulki, ponieważ bukszpany mają dość duży system korzeniowy i zabierały składniki piwoniom na wiosnę.
Dorota123 19:45, 20 wrz 2014

W Kurozwękach jest stary platan, byliśmy tam kilkakrotnie i zawsze podziwiam stare platany rosnące w pobliżu pałacu, ale pierwszy raz zauważyłam wyłaniającą się twarz z drzewa.Prawie jak z filmów o treści fantastycznej.