Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

Pokaż wątki Pokaż posty

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 11:28, 23 mar 2020

Waclaw napisał(a)

I ja tez zastosuję nad stawem. Kopałem grządki a tam pełno dziur.
Powodzenia tylko nad Twój staw to pewnie będą nadal przychodzić i ryć. Ja słoiczki uzupełniam systematycznie.
Dorota123 11:29, 23 mar 2020

Ania111 napisał(a)

Dorotko
Jakie piękne stojaczki
Dziękuję
Dorota123 11:33, 23 mar 2020

anabuko1 napisał(a)

Ładnie wiosennie,słonecznie i kolorowo
U mnie dziś buro ,coraz śnieżek pada i znika. Ale zimnica jest.
Ciemiernik cuudny
U nas od wczoraj śnieg leży na ziemi. Przez całą zimę praktycznie nie miałam śniegu, bo nawet jak 2 razy sypał to była dodatnia temperatura. Wczoraj i dziś w nocy było u nas minus 5 stopni.
Ciemiernik uśmiecha się do Ciebie w podziękowaniu.
Dorota123 11:35, 23 mar 2020

Ewa777 napisał(a)
Korzystam z Twojego sposobu na nornice już od roku, ale ciągle mam nowe podkopy. Mam pytanie. Gdzie układasz te słoiczki? Na rabatach luzem, czy lekko wkopujesz w ziemię? Czy w pobliżu dziur?
Dziury systematycznie zadeptuję. Słoiczki leżą nie wkopane na rabatkach w różnych miejscach. Obowiązkowo w pobliżu tulipanów.
Dorota123 11:41, 23 mar 2020

Gardener27 napisał(a)

Już zacieram ręce na sezon 2020 u Ciebie, ogród tworzysz niepowtarzalny i zawsze chętnie w nim goszczę.

Rojniki cieszą coraz większym zainteresowaniem nie tylko można je spotkać w ogrodach ale i też domach. Od ubiegłego roku zacząłem gromadzić pojedyncze egzemplarze i myślę że będzie ich więcej.

Ach ... te stokrotki i bratki

Pozdrawiam
Miło mi Przemku, że u mnie gościsz. Ja bardzo lubię podglądać Twoje poczynania w ogrodzie, za Twoim przykładem od ubiegłego roku posadziłam kilka host w donicach. W tym roku dosadziłam jeszcze więcej, bo mąż stwierdził, że musi być swobodny dostęp do studni, a one rosły wokół niej.
Też nabyłam kilka nowych domowych rojników, ale kiepsko na razie wyglądają, mam nadzieję, że przez lato wyładnieją.
Pozdrawiam
Dorota123 20:53, 24 mar 2020

Zimnica taka, że tylko na chwilę na podwórko wychodzę. Okrążę dom, popatrzę na rabatki i do domku. Bardzo nie lubię ciągłego siedzenia w domu, ale ja taką kwarantannę (siedzenie w domu) to mam ponad 3 lata. Współczuję tym co nie mają swojego ogrodu i pasji, która pomaga w nieopuszczaniu swoich kątów. Żeby nuda mnie nie wykończyła to zrobiłam sobie wianki z bukszpanu. One zaraz będą puszczać nowe przyrosty.

anpi 22:02, 24 mar 2020

Też tylko obchód ogrodu robię ostatnio, bo zimno. Patrzę czy są jakieś straty po nocnych przymrozkach, bo zabezpieczyłam dodatkowo tylko morelę Na razie strat nie zauważyłam. Muśnięte są trochę listki budlei i skulone bratki i ciemierniki. Ciekawe jak będzie dzisiejszej nocy? Ale w domu też nigdy się nie nudzę.Pikowałam wczoraj trawę Mayesty Purple, dziś piekłam dożdżówki, chlebek pszenny, oprócz oczywiście stałych domowych obowiązków Jest też więcej czasu na poszperanie w internecie, może znajdę jakieś ciekawe inspiracje
Twoje Dorotko wianuszki już z myślą o Świętach? Ach jakie te Święta dziwne będą...
Rejzi 22:08, 24 mar 2020

Dorota123 napisał(a)
Fajnie, że Ci się spodobało
Mam już podstawę pod stolik ogrodowy, patrząc na niego z różnych punktów ogrodu zawsze wygląda inaczej. Blat planuję z płytki podłogowej. Jeszcze nie wiem na jaki kolor będzie pomalowany, to jest tylko podkładówka.

Donice na różniczki śliczne. A ten stojaczek.... Bardzo oryginalny i piękny projekt, z czego ta podstawka jest wykonana? Napatrzeć się nie mogę
Milka 08:03, 25 mar 2020

Utalentowana jesteś, bo wianki super.
Stolik też zapowiada się fajnie
abiko 09:06, 25 mar 2020

Świetna ta podstawa pod stolik I pomysł na wianki do zgapienia. Coś robić trzeba. Ja też spaceruję w koło domu. Dobrze, że mamy te ogródki jakie by one wielkie nie były jak w moim przypadku.
Rojnikami się zachwyciłam..żeby u mnie tak rosły.