Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

oliwka 16:09, 06 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Masz jakiś link do tej Twojej przygody z filmowcami, chętnie zobaczę.
Co do wizytówki to w ciągu jednego sezonu założyłam sobie folder pt. wizytówka na laptopie i tam wrzucałam zdjęcia, które chciałam pokazać. Oczywiście nie wszystkie wykorzystałam, ale miałam przegląd całego sezonu w jednym folderze. Nie musiałam szukać, zimą zabrałam się za wizytówkę.
Dużą zmianę mój ogród przeszedł tu na Ogrodowisku, tyle, że nie umiałam zachęcić do pomagania mi przy urządzaniu tego mojego kawałka na ziemi. Zaczęłam kombinować no i wyszło takie "coś". Ja tam lubię to moje "Coś" od małej dziewczynki zawsze lubiłam kwiatki i miałam swój malutki ogródeczek.
Na tej mapie nie wszyscy zaznaczają swoje ogrody, czasem dla bezpieczeństwa lepiej nie pokazywać całemu światu gdzie się mieszka. Na zdjęciach często widać dom, jego otoczenie, nie wiadomo kto może to zobaczyć i do jakiego celu użyć.
Pozdrawiam właścicielkę cudownego balkonu.

Dziękuję Dorotko i też macham. Masz rację z tymi ogrodami w dzisiejszej dobie ochrony danych jak najbardziej rozumiem i popieram. Na pewno takie informacje powinny byc zabezpieczone.

Skoro ekipa przyjezdza to na pewno ma wszystko dopracowane. Będzie tylko dobrze :0) powodzenia

A bzy cudne, te ciemne to moje ukochane. Nawet wahalam się czy nie posadzić ich na balkonie zamiast grabów:0)
Pszczelarnia 16:10, 06 maj 2020

21 lilaków na 12 arach? Mistrzostwo!
Dorota123 16:31, 06 maj 2020

oliwka napisał(a)

Dziękuję Dorotko i też macham. Masz rację z tymi ogrodami w dzisiejszej dobie ochrony danych jak najbardziej rozumiem i popieram. Na pewno takie informacje powinny byc zabezpieczone.

Skoro ekipa przyjezdza to na pewno ma wszystko dopracowane. Będzie tylko dobrze :0) powodzenia

A bzy cudne, te ciemne to moje ukochane. Nawet wahalam się czy nie posadzić ich na balkonie zamiast grabów:0)
Mam nadzieję, że będzie dobrze w końcu ja taka niepoprawna optymistka jestem. Nie przyszło by mi do głowy żeby lilaka sadzić na balkonie, no ale na wiosnę ładnie by pachniał. Tylko mnie się zdaje, że u mnie taki drobniejszy kwiat pachnie mocniej, ale on rośnie w formie krzewu. Jeszcze mu nie robiłam zdjęć, a krzaka mam bardzo dużego.

Dorota123 16:46, 06 maj 2020

Pszczelarnia napisał(a)
21 lilaków na 12 arach? Mistrzostwo!
Ewo u mnie wszystko jest w ilościach hurtowych i większość sama rozmnażam. Później sadzę jedno na drugim tak gęsto, że jak kupię 2 róże to nie mam gdzie wcisnąć.

oliwka 18:17, 06 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Mam nadzieję, że będzie dobrze w końcu ja taka niepoprawna optymistka jestem. Nie przyszło by mi do głowy żeby lilaka sadzić na balkonie, no ale na wiosnę ładnie by pachniał. Tylko mnie się zdaje, że u mnie taki drobniejszy kwiat pachnie mocniej, ale on rośnie w formie krzewu. Jeszcze mu nie robiłam zdjęć, a krzaka mam bardzo dużego.

Widziałam w którymś centrum ogrodniczym takie lilaki szczepione na pniu.
A co takiego świeci pod ławeczką na bladoróżowo?
Wysłałam ci wiadomość na priva
oliwka 18:20, 06 maj 2020

Dorota123 napisał(a)

a widzisz ja nigdy bym nie wpadła na to, zeby sadzić funkie z żonkilami
Dorota123 19:36, 06 maj 2020

oliwka napisał(a)

Widziałam w którymś centrum ogrodniczym takie lilaki szczepione na pniu.
A co takiego świeci pod ławeczką na bladoróżowo?
Wysłałam ci wiadomość na priva
Pod ławką rosną floksy szydlaste , dużo rojników i gęsiówka pełna. Tam miałam zawsze problem z koszeniem, bo ławka ciężka. Teraz nie muszę jej przesuwać do koszenia.
Odebrałam, bardzo mi się podobało.

Mam dużo funkii w donicach i niektóre są pomieszane a to z trawami, z tulipanami, z narcyzami i z hortensjami.

basia3012 20:31, 06 maj 2020

Dorotko, czarodziejko, funkie z narcyzami? Zaskoczona byłam ale cudnie wyszło. A gdzie te donice? Pokaż, nie każ czekać.
Czy ja dobrze widzę, bzy kwitną?
anabuko1 22:46, 06 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Ewo u mnie wszystko jest w ilościach hurtowych i większość sama rozmnażam. Później sadzę jedno na drugim tak gęsto, że jak kupię 2 róże to nie mam gdzie wcisnąć.

Jestem zawsze oczarowana twoim ogrodem Dorotko
I roślinami i dekoracjami
Milka 07:38, 07 maj 2020

O rany, tyle lilaków, jak to wcisnęłaś?
Zachwyciło mnie połączenie host i żonkili, u nikogo nie widziałam