Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Gosialuk 09:50, 03 maj 2020

Dorotko gratuluję. Już ciekawa jestem nagrania.
Problemy zdrowotne bardzo doskwierają, jednak ogródniczkowanie wymaga sporych zasobów sił fizycznych. Każdy ogród musi dostosować do swoich możliwości.
Róża piękny wyrośnięty krzew, a i kolor niespotykany. Jak historyczna, to pewnie i zapachem będzie uwodzić.
Ewa777 17:20, 03 maj 2020

Dorotka, pochwal się co za nagranie?
U Ciebie to powinno być nagranie z robienia wszelkich dekoracji i z ogrodu też
Dorota123 11:49, 04 maj 2020

Anda napisał(a)
Róża przepiękna, koniecznie znajdź jej miejsce
Przeszłam przez ogród kilka razy z nadzieją, że znajdę miejsce dla 2 róż. Nie znalazłam, przesadzę w większe donice i dopiero jesienią zrobię przeprowadzki liliom i posadzę tam te róże. Ja mam ponad 400 lilii, które zakwitną w tym roku. Właśnie policzyłam pędy rokujące na kwitnienie.
Dorota123 11:51, 04 maj 2020

Basieksp napisał(a)
Róża piękny kolor
Też skusiła mnie tym kolorem i dorodną sadzonką. Żal że nie mam gdzie posadzić, będą w donicach cały sezon.
Dorota123 11:59, 04 maj 2020

oliwka napisał(a)
Witam się Dorotko na twoim wątku i bardzo dziękuję za odwiedziny. Niestety na Ogrodowisku jestem tylko z doskoku i głównie na telefonie. Tylko, ze wzrok już nie ten co kiedyś. W dodatku słownik zmienia co chwilę słowa i to jest niezwykle frustrujące
Przeszłam przez twoją wizytówkę i kilka ostatnich stron wątku, nie będę ukrywać, że przejrzałam wszystko bo nie sposób znaleźć czas na wszystko w dzisiejsszych czasach. Za to nie mogę się nasycić zdjęciami z wizytówki- tyle pięknych i różnorodnych zakątków stworzyłaś. Malownicze, różnorodne i zaczarowane miejsce !!!! Takie widoczki, które pamiętam z dzieciństwa I nawet nie wiem co chwalić i o co pytać. Im dłużej jestem na ogrodowisku, tym bardziej mam wrażenie, że powinno się stworzyć mapę ogrodów do oglądania - jedziesz na wakacje i po drodze chcesz zobaczyć zaczarowane miejsce znane tylko z internetu - hop i na mapie ogrodowiskowej wyszukujesz najbliższe zgłoszone ogrody gotowe do otwarcia się dla ciebie i pokazania całej krasy. Dla tych, którzy przyjmują radość z możliwości pochwalenia się i przekazania wiedzy i dla odwiedzających, którzy szukają rozwiązań i wiedzy
hahahaha taki wirtualny świat zakręcony ogrodomaniaków i fantastyczna możliwość szerzenia kultury ogrodowej w realu
Tak się jakoś rozmarzyłam,
zapisuję wątek i będę odwiedzać cię częsciej
Miło mi, że do mnie zawitałaś. Słownik w telefonie można wyłączyć, ja mam wyłączony.(syn się tym zajął)
Wizytówki po to właśnie są, żeby zorientować się co dany ogród przedstawia. Ja często zaglądam do cudzych wizytówek.
Z tego co wiem można zaznaczyć swój ogród na mapie ogrodowiskowej i takie odwiedzania ogrodów są praktykowane przez część ogrodników. Wiem, że powstają w ten sposób przyjaźnie na lata. Bardzo mi miło, że mój ogród przypadł Ci do gustu.
Dorota123 12:02, 04 maj 2020

Ewa777 napisał(a)
Byłam dziś na giełdzie kwiatowej i tylko na jednym stanowisku mieli pelargonie angielskie, ale nie takie ładne jak Twoje . Poczekam jeszcze do zimnej Zośki i wtedy sobie kupię

A może tę różę posadź do dużej donicy, skoro nie masz miejsca na rabatach. Piękna jest
Widzisz mnie te pelargonie trafiły się przypadkiem.
Róże w tym sezonie będą w większych doniczkach. Niestety nie znalazłam im miejsca. Muszę jesienią zrobić małe przeprowadzki żeby znaleźć im miejsce.
Dorota123 12:16, 04 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Moje najstarsze dziecię jutro się właśnie wyprowadza Jak ja to przeżyję? Dam radę

Nie chwaliłaś się Kochana( a może mi umknęło)że będzie odcinek świąteczny w Twoim ogródeczku nagrywany Wracam od Doni gdzie wyczytałam Ale się cieszę, będzie w zimie na co czekać
Sylwio nie chwaliłam się i myślałam, że oprócz Doni nikt tego nie przeczyta. Wiesz ja nie bardzo sobie wyobrażam jak w dzisiejszych czasach miało by wyglądać to nagranie. Ja z grupy podwyższonego ryzyka. Skontaktowała się ze mną Kinga Latecka i zaproponowała nagranie Rok w ogrodzie ekstra na Boże Narodzenie. Zdjęcia ogrodu zobaczyła na facebookowym forum ogrodniczym. Rzadko tam wrzucam fotki, ale jakoś trafiła na nie.
Wiem jak to jest jak Ci dziecię wyfruwa z domu, przeżywałam to 3 razy. Teraz dwoje dziadków siedzi samych w domu. Dobrze, że nie budowaliśmy jakiejś wielkiej chałupy, tylko mały domek pod lasem ukryty wśród zieleni. Dasz radę
Dorota123 12:23, 04 maj 2020

Milka napisał(a)
Przystojny syn.
A róża cudowna, jakieś roszady zrobisz na rabacie i miejsce się znajdzie.
Mnie ręce tez po cięciu bolą, nie skończyłam cięcie trzmielin, bo już mi palce spuchły.
Dziękuję za syna Średni i najmłodszy są do siebie bardzo podobni. Nawet głos mają identyczny.
Nie zrobiłam żadnej roszady w ogródki. Mam ponad 400 lilii, więc praktycznie są wszędzie. Dopiero po ich przekwitnieniu zrobię miejsce dla tych 2 róż.
Ja pomagam sobie nożycami akumulatorowymi, ale i tak przycinam tylko po kilka sztuk. Nie mogę sobie pozwolić na mocne przeciążenie organizmu, odchorowałabym to boleśnie. Ja już nawet łopaty nogą nie wbijam, tylko siłą rąk pracuję. Nogi mam bardzo kiepskie i nie pomagają ćwiczenia wzmacniające.
Dorota123 12:30, 04 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Siedze i mysle, co to moze byc za gesiowka. Dalam znow zdjecia a znow nie moge oderwac od niej oczu
Kasiu to może być gęsiówka kaukaska, tylko jak wpisałam tą nazwę to czasem wyskakuje taka pełna jak moja, a czasem pusta. Wpisz w internecie opis : gęsiówka biała, pełna, wieloletnia.
Dorota123 12:34, 04 maj 2020

Iwonka napisał(a)
Ale fajne te zdjęcia z lasu... Super, że syn ma pasje, no i lubi mamie pomagać A jaki przystojny chłopak!
Dzięki tobie Dorotka wiem, że za płotem mam czeremchę Ogromną! A jak ona pachnie... zrywałam od lat do bukietu nie znając nazwy.
Dziękuję za syna Miałam czeremchę w ogródku, ale nie kwitła tak ładnie jak dziko rosnąca. Las mam praktycznie za ogrodzeniem, więc zapach dolatuje czasem na podwórko. Starsi ludzie u nas nazywają czeremchę korcipa.