Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 09:37, 25 wrz 2015

Carola, rozplenica zidentyfikowana, nie było nawet tak trudno…to rozplenica japońska FOXTROT
an_tre 10:19, 25 wrz 2015

Nikita tyle się u ciebie ostatnio działo, że oczy mi na wierzch wyłaziły a jak tak dawno u ciebie nie byłam
gratuluję nagrody, podziwiam altankę i piękną paradę, takie u nas też by fajnie było oglądać a zakupom to już się nie dziwię, bo jak się jest w tak dobrze zaopatrzonym miejscu trudno się się oprzeć pokusie
podziwiam i pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
popcorn 12:47, 25 wrz 2015

Fajna nazwa, łatwo zapamiętać dzięki!
paniprzyroda 21:53, 26 wrz 2015

Parada, altanka, się dzieje Rozplenica z kitkami fajna Dereń trzyma pion? Pozdrawiam.
Nikita 12:46, 28 wrz 2015

an_tre – Aniu, oj działo się u mnie ostatnio, oj działo!
Parada godna pozazdroszczenia to fakt. A zakupy….to my już chyba wszyscy ogrodnicy tak mamy, że nie wiadomo skąd atakują nas różne rośliny i jest mus kupić!!!

popcorn – nazwa wpisana na dysk twardy, żeby nie zginęła, bo pamięć już zawodna…ha,ha

paniprzyroda – dereń stoi sztywniutko… jak żołnierz na baczność na porannej zbiórce. Wielkie dzięki Mariolko…tfu, tfu….nie dziękuję!!!
Nikita 12:51, 28 wrz 2015

Tak na szybko…
żurawka PAPRIKE w jesiennych barwach

mały berberys ATROPURPUREA NANA

berberysowe małżeństwo…

…czyli Pan berberys HARLEQUIN i Pani berberysowa NATASZA (dla zainteresowanych dodam, że NATASZA to chyba jedyny
berberys tricolor)

i jeszcze taki tam widoczek, a na drugim zdjęciu (chyba nigdy nie pokazywane) proso DALLAS BLUES
Nikita 12:55, 28 wrz 2015

Aaaaa, jeszcze….Wczoraj złapałam na naszym cmentarzu złodziejkę (kobieta w wieku 60-70 lat), która od dłuższego czasu okradała okoliczne groby. Kradła kwiaty, wiązanki, donice z kwiatami…i stawiała na „swoim” grobie.
Przyłapałam ją na gorącym uczynku, spełniłam więc obywatelski obowiązek i zadzwoniłam na policję.
I co….i nic….!!!!!! Ja się nabiegałam za nią po cmentarzu (dodam, że goniłam ją z moją skręconą w kostce nogą), w czasie szamotaniny urwała mi pasek i oderwała kieszonkę od torebki, na sam koniec ugryzła mnie w rękę…a policja po godzinie od zatrzymania wypuściła ją , bo... „znikoma szkodliwość społeczna” !!!
Oooo, ironio losu!!!
Asisko_2005 12:57, 28 wrz 2015

Nikita napisał(a
Nie planowałam w tym roku jeszcze raz przycinać wierzby, ale był mus…przez 3 miesiące niesamowicie urosła…
[img size=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/95/955193/original.jpg[/img]

Witaj nikita. Mam pytanko, czemu nie chciałaś ciąż wierzby? Ja mam 4 dwie na pniu i dwie w formie krzaczka i ciacham co 2 tygodnie, inaczej nie dam rady.
Margarete 11:30, 29 wrz 2015

Nikita napisał(a)
Aaaaa, jeszcze….Wczoraj złapałam na naszym cmentarzu złodziejkę (kobieta w wieku 60-70 lat), która od dłuższego czasu okradała okoliczne groby. Kradła kwiaty, wiązanki, donice z kwiatami…i stawiała na „swoim” grobie.
Przyłapałam ją na gorącym uczynku, spełniłam więc obywatelski obowiązek i zadzwoniłam na policję.
I co….i nic….!!!!!! Ja się nabiegałam za nią po cmentarzu (dodam, że goniłam ją z moją skręconą w kostce nogą), w czasie szamotaniny urwała mi pasek i oderwała kieszonkę od torebki, na sam koniec ugryzła mnie w rękę…a policja po godzinie od zatrzymania wypuściła ją , bo... „znikoma szkodliwość społeczna” !!!
Oooo, ironio losu!!!

O rany,ale akcja ze złodziejką...dobrze że ja pogoniłas, może sie choc jedna opamieta......a co do policji to zawsze tak jest...i ci drobni złodzieje pozostaja bezkarni...
U mnie tęz cigle cos ginie z grobu, mój tato kiedys dorwał taka złodizejke, zaobserwował z dlaeka i dogonił i jak mu chciała uciekac to złapał ją za płaszcz a ona w nogi ale on trzymał wiec pourywały sie jej wszystkie guziki od płaszcza...tez zgłosił straży miejskiej i tak samo....nic jej nie zrobili.
Margarete 11:33, 29 wrz 2015

Fotki z ogrodu ładne , widac u ciebie juz kolory jesieni.........